Zápis z lednového jednání VV ČSJ

Dana Dvořáková | 22.01.2013

Čtvrtek 17. leden 2013, Strahov, ČSTV - Strahov

Přítomni: Bauer, Soušek, Maier, Parůžek, Mrzílek, Vašík, Kozelský, Šindýlek

Omluven: Smolař
KK: Švec
1) Projednání zápisu
Zápis schválen bez připomínek.
K úkolu 12-69 (Vyspecifikovat poslání a náplň činnosti trenérské rady a KVS/SCM):
A. Mrzílek předložil návrh poslání a náplně činnosti TR a KVS/SCM. VV rozhodl spojit trenérskou radu a KVS/SCM v jedinou komisi - KVS, ve které budou sloučena všechna poslání a činnost TR A KVS/SCM a ukládá A. Mrzílkovi připravit návrh úpravy směrnice C12 v tomto smyslu a zakotvit do návrhu i způsob odměňování členů komise. VV rozhodl, že KVS bude jmenovat z řad odborníků na vrcholový sport Výkonný výbor na návrh člena VV, který je zodpovědný za oblast vrcholového sportu.
2) Informace z krajů, ALT a Námořního jachtingu
D. Dvořáková – sekretář ČSJ – předložila žádost o přijetí Jacht Clubu Lanškroun do ČSJ.
VV rozhodl o přijetí Jacht Clubu Lanškroun do ČSJ. Subjektu bylo přiděleno registrační číslo 1908.
VV obdržel žádost od předsedy TJ Lanškroun Jana Kolomého na změnu názvu oddílu TJ Lanškroun – Vodní sporty na TJ Lanškroun – Jachting. Z žádosti není zřejmé, zda se jedná o změnu názvu subjektu s registračním číslem 1903 nebo o registraci nového subjektu. VV proto tuto záležitost projedná po upřesnění situace na svém únorovém zasedání. Výkonný výbor ukládá D. Dvořákové vyžádat si od předsedy TJ Lanškroun a stávajícího předsedy subjektu TJ Lanškroun – Vodní sporty (reg. č. 1903) Jiřího Bednáře doplňující stanovisko.
V. Šindýlek – KKK, LK – předložil Výkonnému výboru žádost Michala Horáka o dořešení sporu ohledně nepřijetí Truc jacht klubu Plzeň do Sdružení Plzeňského a Karlovarského kraje ČSJ.
VV k tomuto zaujímá následující stanovisko: VV nebude zasahovat do otázky členství základních organizačních článků v příslušném KSJ, které se řídí stanovami KSJ (stanovy KSJ nesmí být v rozporu se stanovami ČSJ). Jachetní kluby - základní organizační články ČSJ -zařazené podle územního principu k příslušnému KSJ, nemůže KSJ vyloučit z aktivit, které jsou na KSJ delegovány stanovami ČSJ (respektive smlouvami pro poskytování a vyúčtování finančních příspěvků pro Krajské svazy jachtingu). KSJ tedy musí plnit úkoly dané mu stanovami ČSJ („bod 5.1“) nejen pro své organizační články, ale pro všechny organizační články ČSJ v krajské působnosti KSJ.
VV ukládá D. Dvořákové seznámit KSJ Plzeň a Truc jacht klub Plzeň se stanoviskem VV ČSJ k žádosti Michala Horáka o dořešení sporu ohledně nepřijetí Truc jacht klubu Plzeň do Sdružení Plzeňského a Karlovarského kraje ČSJ.
3) Reprezentační družstvo ČSJ
VV vzal na vědomí informace předsedy TR/KVS o krocích, které TR realizuje.
ÚKOLY PRO TR na první čtvrtletí 2013:
1. Připravit návrh finanční podpory jednotlivých členů RD a SCM
2. Stanovení minima tréninkových plánů pro RD a SCM
3. Navrhnout výkonnostní cíle a cíle přípravy pro jednotlivé posádky
4. Připravit plány pro členy SCM
5. Zahájit spolupráci s fyzickými trenéry
6. Zahájit spolupráci s fyzioterapeuty
7. Spolupráce s psychologem
A. Mrzílek – KVS, Medical – přednesl návrh na složení KVS následovně:
Jakub Kozelský, Martin Kubový, Michael Maier, Antonín Mrzílek, Lenka Šmídová, Roman Teplý a Martin Trčka.
Výkonný výbor tento návrh schválil.
4) Nominace na mezinárodní závody
Žádné nominace nebyly předloženy.
5) MČR 2013
VV vzal na vědomí informaci o dokončení CTL pro rok 2013, která bude předána webmasterovi ke zveřejnění na webu ČSJ.

VV podmínečně schválil návrh STK na vypsání MČR v roce 2013 v následujících lodních třídách:

Flying Dutchman

Finn

Tornádo

Pirát

Star

Laser

Cadet

O.R.C.

420

Optimist

Fireball

Evropa

Vaurien

Námořní jachty

Lední jachta

Funboard - SLALOM

RAC

Funboard - COURSE

Laser Radial

Team racing

Laser 4.7

Splash

Team Racing - Q

Match Racing

RS700

Devoti One

Longtze Premier

RS Feva

Kiteboarding

6) Čerpání rozpočtu ČSJ 2012/návrh rozpočtu 2013
VV vzal na vědomí čerpání rozpočtu ke dni 31. 12. 2012 tak, jak bude předložen na Konferenci ČSJ.
VV ukládá M. Souškovi, připravit doplněk k návrhu rozpočtu s ohledem na aktuální předpoklad příjmů ČSJ. Doplněk bude předložen Konferenci ČSJ.
7) Informace předsedy a výkonného sekretáře ČSJ
D. Dvořáková – sekretář ČSJ– předložila výkonnému výboru žádost Tomáše Viky o finanční půjčku za účelem nákupu nové lodě třídy FINN ve výši 378 490,-. Výkonný výbor s poskytnutím půjčky ve výši 375 000,- Kč souhlasí a ukládá M. Souškovi připravit smlouvu na poskytnutí půjčky od ČSJ s tříletou splatností. Podmínkou poskytnutí půjčky je, že Tomáš Vika napřed splatí poslední splátku předchozí půjčky, jejíž splatnost je 11/2013.
D. Dvořáková – sekretář ČSJ – předložila Výkonnému výboru žádost předsedy YC Dyje Břeclav Jiřího Krabičky o prominutí penalizační faktury za pozdní dodání podkladů k vyúčtování dotace z programu IV.
Výkonný výbor obdržel stejnou žádost i od TJ Baník Sokolov.
VV tyto žádosti projednal a obě zamítl.
D. Dvořáková – sekretář ČSJ – předložila Výkonnému výboru žádost Zdeňka Chlupa o poskytnutí finanční dotace na Pálavskou regatu 2013 ve výši 100 000,- Kč. Cílem pořadatelů pro tento ročník je udělat regatu i s podnázvem „Jubilejní regata 120 let jachtingu v Čechách.“ Tato dotace by byla využita na organizační zajištění a společenskou část regaty.
Výkonný výbor tuto žádost projedná v bodě 8) různé.
K. Bauer – předseda ČSJ – podal informace o součastné situaci v ČSTV a v ČOV.
K. Bauer – předseda ČSJ – informoval o novém složení odborných komisí ISAF.
8) Různé
V. Šindýlek – KKK, LK – informoval o jednáních s ČYKem v souvislosti s oslavami 120 let jachtingu v Českých zemích. V. Šindýlek požádal VV o vyčlenění částky 100 000,- Kč na akce pořádané k tomuto výročí z rozpočtu ČSJ pro rok 2013. VV souhlasí s vyčleněním této částky a ukládá M. Souškovi zapracovat tento výdaj do rozpočtu ČSJ pro rok 2013. Dále VV ukládá V. Šindýlkovi na únorovém zasedání VV předložit návrh na využití této částky na jednotlivé akce včetně Pálavské regaty a pověřuje jej k jednání s organizátory Pálavské regaty.
VV schválil úpravy registračního řádu ČSJ a ukládá M. Souškovi zveřejnit nové znění registračního řádu na webu ČSJ.
VV schválil úpravy vzoru Smlouvy pro poskytování a vyúčtování finančních příspěvků pro Krajské svazy jachtingu a ukládá zveřejnit nový vzor na webu ČSJ.
J. Maier – místopředseda – podal informaci o stavu motorových člunů ČSJ.
Výkonný výbor rozhodl zveřejnit výzvu k podávání žádostí na využití motorových člunů ČSJ (přednostně pro akce RD). Termín k podání žádostí je 15. února 2013. VV ukládá D. Dvořákové zveřejnit výzvu na webu ČSJ. Žádosti musí obsahovat konkrétní akce a data konání, na které žadatel čluny požaduje.
R. Vašík – KR – podal informaci o tom, že 14. 12. 2012 se uskutečnilo v Brně disciplinární řízení. Zápis z jednání je přílohou tohoto zápisu.
R. Vašík – KR – podal informaci o tom, že byly přeloženy a vytištěny Závodní pravidla jachtingu 2013 – 2016. ZPJ budou k zakoupení na Konferenci ČSJ a následně na sekretariátu ČSJ. Cena včetně manipulačního poplatku je 400,- Kč. Pro Krajské svazy jachtingu bude cena v přímé hodnotě á 350,- Kč.
V. Šindýlek – KKK, LK – informoval o tom, že se 12. 1. 2013 v loděnici CERE v Praze – Podolí konalo ustavující jednání komise Hladinové záchranné služby Českého svazu jachtingu (dále jen HZS ČSJ). Zápis z tohoto jednání je přílohou tohoto zápisu.
VV schválil Jednací řád Komise HZS ČSJ.
VV jmenuje náčelníkem Hladinové záchranné služby ČSJ Karla Švece.
VV schvaluje odbornou komisi HZS ČSJ ve složení:
Náčelník HZS ČSJ: Karel Švec
Členové odborné komise HZS ČSJ: Josef Kába (KSJ 11), Josef Sosnovec (KSJ 12), Jan Tlášek (KSJ 13), František Viták (KSJ 14+15), Jiří Maier (KSJ 16+17), Miroslav Hodač (KSJ 19), Richard Kafka (KSJ 20), Radim Vašík (KSJ 21), Jakub Rozsypal (KSJ 22), Petr Přikryl (KSJ 23), Tomáš Formánek (KSJ 24).
VV ukládá D. Dvořákové zveřejnit na webu ČSJ jednací řád odborné komise HZS ČSJ a složení komise HZS ČSJ.
Výkonný výbor děkuje Miloši Lázničkovi za dlouholetou práci odvedenou ve funkci náčelníka HZS.
VV ukládá Legislativní komisi ČSJ prověřit v koordinaci s legislativní radou ČSTV povinnosti občanských sdružení při zpracování osobních údajů jednotlivých členů (zejm. rodných čísel) pro potřeby evidence členské základny, tak jak ji vyžaduje MŠMT.
Předseda Kontrolní komise Karel Švec předložil Výkonnému výboru závěrečnou zprávu ze šetření KK ve věci posouzení postupu VV ČSJ na zasedání dne 20. 9. 2012, při zamítnutí žádosti ALT 29er o přijetí do ČSJ, kterou podával Zbyněk Louda, a následného odvolání podaného 13. 12. 2012 Zbyňkem Loudou a MUDr. Borisem Živným proti zamítnutí žádosti.
Zpráva KK je přílohou tohoto zápisu.
Výkonný výbor vzal tuto zprávu na vědomí. Považuje ji za podnět k zahájení disciplinárního řízení, z důvodu nepravdivě uvedených faktů. VV pověřuje dalším jednáním Disciplinární komisi ČSJ.
VV schválil změny soutěžního řádu ČSJ. VV ukládá M. Souškovi zveřejnit nové znění SŘ ČSJ na webu ČSJ.
Příští zasedání VV se bude konat ve čtvrtek 21. února 2013.

Starší články z kategorie Výkonný výbor ČSJ

Výzva k podání žádostí o zapůjčení člunů ČSJ pro rok 2013

VV se seznámil s veškerými návrhy nominací na zařazení do ankety „Jachtař roku 2012“ ...

Čtvrtek 13. prosince 2012, Strahov, hotel Coubertin

Výzva k podání návrhů na nominace do ankety "Jachtař roku 2012"

Středa 21. listopadu 2012, YC CERE

Zobrazit všechny články


nahoru