Zápis z květnového jednání VV ČSJ

Dana Dvořáková | 25.05.2016

Čtvrtek, 19. května 2016, YC CERE, Praha 4 - Podolí

Přítomni: Bauer, Dvořák, Fantová, Musil, Novotný, Soušek, Vašík

Omluveni: Maier, Smetana

KK: Švec

Jako host se zasedání Výkonného výboru účastnil čestný místopředseda ČSJ Jiří Maier, aby členy VV informoval o aktuálním stavu motorových člunů ČSJ.

Dále se zasedání Výkonného výboru účastnil Pavel Schwarz ohledně žádosti Českého Yacht Klubu o bezúročnou půjčku na doplatek motorového člunu pro družstvo mládeže Českého Yacht Klubu (viz bod 7).

1) Projednání zápisu

VV potvrzuje rozhodnutí předsedy ČSJ Karla Bauera k vyplacení částky ve výši 170 000,- Kč (účelová dotace MŠMT) ve prospěch ALT RS na pořádání akce ME RS Feva 2016.

Zápis schválen bez připomínek.

K úkolu 15-82 (Vést smluvní jednání s novým dodavatelem modernizace webu ČSJ):

Úkol trvá. V. Dvořák předložil návrh smlouvy s dodavatelem modernizace webu ČSJ. Do návrhu smlouvy budou zapracovány připomínky členů Výkonného výboru. Nadále trvá úkol projednat smlouvu s dodavatelem.

K úkolu 16-19 (Připravit aktuální informace pro vypůjčitele svazových lodí 29er, které přesně vysvětlí, jak postupovat při pojistné události a jak je to se spoluúčastí):

Úkol trvá. V. Dvořák podal informaci, že zástupce pojišťovny p. Šteklová zaslala podklady k součastným pojistkám. V. Dvořák po zpracování těchto podkladů rozešle pojistníkům informace, jak postupovat při pojistné události.

K úkolu 16-24 (Uzavřít smlouvy na příspěvky ALT pro rok 2016):

Úkol trvá. M. Soušek informoval, že smlouvu doposud zaslala pouze ALT Cadet.

K úkolu 16-25 (Připravit do 28. 4. návrh prezentace ČSJ na ME RS FEVA včetně finanční podpory):

Úkol splněn. V. Dvořák podal informaci, že z rozpočtu PR komise bude hrazena prezentace ME RS Feva 2016 (video-dokumentace a foto-dokumentace) v celkové výši 25 000,- Kč.

2) Reprezentační družstvo ČSJ

VV vzal na vědomí informace předsedy KVS.

Výkonný výbor jednohlasně schválil návrh KVS na ohodnocení za výsledky členů RD z rozpočtové rezervy ČSJ dle tabulky ohodnocení za výsledky na MS, ME, MSJ, MEJ následovně:

Ondřej Teplý – 28 048 Kč za 14. místo na MS Finn.

Výkonný výbor a KVS Ondrovi Teplému gratuluje k vynikajícímu výsledku na MS Finn.

Výkonný výbor jednohlasně schválil návrh sportovního úseku ČSJ na vyplacení budgetu Ondrovi Teplému ve výši 200 000,- Kč z rozpočtu sportovního úseku ČSJ.

Dále Výkonný výbor jednohlasně schválil ohodnocení za výsledky z rozpočtové rezervy ČSJ následujícím posádkám MEJ RS Feva:

Jakub Dobrý – Tereza Dobrá – 23 655,- Kč za 2. místo na MEJ RS Feva

Jaroslav Čermák – Petr Košťál – 20 190,- Kč za 3. místo na MEJ RS Feva

Vojtěch Brož – Matouš Hlaváček – 16 067,- Kč za 5. místo na MEJ RS Feva

Petr Tuhý – Dan Viščor – 14 659,- Kč za 6. místo na MEJ RS Feva

Výkonný výbor výše uvedeným posádkám gratuluje k jejich výsledkům.

Výkonný výbor oceňuje vynikající výsledky v závodu Young Europeans Sailing 2016, kde se Jakub Halouzka umístil na 1. místě z 65 lodí (LaR) a Benjamin Přikryl na 2. místě z 67 lodí (L 4.7). Výkonný výbor oběma juniorům gratuluje.

3) Informace hlavního trenéra ČSJ, včetně plnění ročních plánů RD a RDJ´

Tento bod nebyl projednáván z důvodu, že hlavní trenér je v součastné době v zahraničí.

4) Nominace na mezinárodní závody

Výkonný výbor ukládá M. Maierovi připravit návrh směrnice pro nominace na mezinárodní závody MS a ME.

VV jednohlasně schválil nominaci ALT Laser na MEJ L4,7, které se bude konat 2. 7. - 9. 7. 2016 ve Francii, následovně:

dívky

Bára Košťálová

VV jednohlasně schválil nominaci ALT Laser na MSJ L4,7, které se bude konat 30. 7. - 6. 8. 2016 v Německu následovně:

chlapci

Benjamin Přikryl

Zdeněk Dybal

Martin Kmenta

dívky

Lenka Kališová

Bára Košťálová

Lucie Keblová

VV jednohlasně schválil nominaci ALT Laser na MS LaR muži, které se bude konat 23. 7. - 30. 7. 2016 v Irsku, následovně:

Jakub Halouzka

Jiří Halouzka

VV jednohlasně schválil nominaci ALT Laser na MSJ LaR muži, které se bude konat 23. 7. - 30. 7. 2016 v Irsku, následovně:

David Bezděk

VV jednohlasně schválil nominaci ALT Laser na MSJ LaS muži, které se bude konat 9. 8. – 16. 8. 2016 v Německu, následovně:

Jakub Halouzka

Jean-Baptiste Janča

David Bezděk

VV jednohlasně schválil nominaci ALT Laser na MSJ LaR ženy, které se bude konat 9. 8. – 16. 8. 2016 v Německu, následovně:

Johana Rozlivková

VV jednohlasně schválil nominaci ALT Laser na MEJ LaS muži, které se bude konat 20. 8. – 27. 8. 2016 v Chorvatsku, následovně:

Jakub Halouzka

Jean-Baptiste Janča

David Bezděk

Mario Nuc

Radek Sopoušek

VV jednohlasně schválil nominaci ALT Laser na MEJ LaR ženy, které se bude konat 20. 8. – 27. 8. 2016 v Chorvatsku, následovně:

Johana Rozlivková

VV jednohlasně schválil nominaci ALT Laser na Youth Sailing World, které se bude konat 14. 12. – 20. 12. 2016 na Novém Zélandu, následovně:

Mario Nuc – LaR muži

Johana Rozkivková - LaR ženy

David Křížek - Team Leader/Coach

Dále Výkonný výbor jednohlasně rozhodl, že budou v řádném termínu přihlášeny na Youth Sailing World lodní třídy 29er muži a ženy. O jmenovitých nominacích posádek bude VV rozhodovat až po předloženém návrhu hl. trenéra SCM 29er, a to po skončení nominačních závodů (červencové MS 29er a srpnová Garda).

VV jednohlasně schválil nominaci ALT Tornádo na MS TOR, které se bude konat 10. 6. - 17. 6. 2016 v Německu, následovně:

posádka

Zdeněk Pavliš – Michaela Pavlišová

VV jednohlasně schválil nominaci ALT Tornádo na ME TOR, které se bude konat 22. 6. - 26. 6. 2016 v Itálii, následovně:

posádka

Zdeněk Pavliš – Michaela Pavlišová

VV jednohlasně schválil nominaci ALT Evropa na MS EVR, které se bude konat 7. 7. - 14. 7. 2016 v Itálii, následovně:

muži

Štěpán Sivý

Roman Kafka

Jiří Žáček

ženy

Petra Ondíková

VV jednohlasně schválil nominaci ALT Evropa na MEJ EVR, které se bude konat 5. 8. - 12. 8. 2016 v Polsku, následovně:

junioři

Adam Plodek

Jakub Kršňák

juniorky

Lucie Kučerová

VV jednohlasně schválil nominaci ALT Evropa na ME EVR veteránů, které se bude konat 2. 8. - 7. 8. 2016 v Polsku, následovně:

muži

Tomáš Kafka

Roman Kafka

ženy

Jana Kučerová

VV jednohlasně schválil nominaci ALT Flying Dutchman na MS FD, které se bude konat 29. 5. – 29. 5. 2016 v Německu, následně:

posádky

Jiří Hrubý – Roman Houdek

Petr Storch – Tomáš Palkovský

Petr Jelínek – Miroslav Hackl

O výši rozdělení příspěvků MŠMT na jednotlivé akce MS a ME bude Výkonný výbor rozhodovat až po schválení dotací na akce ze strany MŠMT.

5) MČR 2016

R. Vašík – KR – podal informace z prvního letošního MČR , které se konalo na Nových Mlýnech v lodní třídě Laser Radial v rámci Pálavské regaty.

VV jednohlasně schválil kategorie pro MČR 2016. Tabulka s kategoriemi pro MČR 2016 je přílohou tohoto zápisu.

Výkonný výbor vzal na vědomí rezignaci Marka Pavlovského na funkci hlavního rozhodčího MČR na moři 2016 - 20. Česká námořní rallye.

VV ukládá Komisi rozhodčích připravit na červnové zasedání VV návrh na hlavního rozhodčího MČR na moři 2016 - 20. Česká námořní rallye.

Výkonný výbor jednohlasně schválil změnu termínu konání MČR RS Vareo, z původního termínu 1. – 2. 10. 2016 na nový termín 26. – 28. 8. 2016, a to v rámci MČR RS Feva. Nominovaní funkcionáři a rozhodčí zůstávají ti, kteří byli nominováni na MČR RS Feva.

6) Čerpání rozpočtu ČSJ 2016

VV vzal na vědomí čerpání rozpočtu ke dni 17. 5. 2016.

7) Informace předsedy a výkonného sekretáře ČSJ

K. Bauer – předseda ČSJ – podal informace z 33. Valné hromady ČUS, která se konala 23. 4. 2016 v Nymburku.

K. Bauer – předseda ČSJ – podal informace z jednání Výkonného výboru ČUS, které se konalo 17. 5. 2016.

Výkonný výbor obdržel žádost předsedy Českého Yacht Klubu J. Šilhavého o poskytnutí bezúročné půjčky ve výši 250 000,- Kč na nákup motorového člunu pro družstvo mládeže Českého Yacht Klubu.

Výkonný výbor s poskytnutím bezúročné půjčky ve výši 250 000,- Kč jednohlasně souhlasí a ukládá M. Souškovi připravit smlouvu na poskytnutí půjčky Českému Yacht Klubu od ČSJ se zřízením zástavního práva a splatností do 31. 12. 2017.

Výkonný výbor obdržel od předsedy YK Jestřábí Petra Beneše žádost o poskytnutí příspěvku - předfinancování ve výši 500.000,- Kč na vybudování mola v rámci projektu Olympijské parky RIO - LIPNO 2016. VV jednohlasně schválil předfinancování ve výši 500.000,- Kč Yacht Klubu Jestřábí.

Výkonný výbor vzal na vědomí informace K. Bauera a K. Švece o jednání s Petrem Sládečkem (přítomni K. Bauer, K. Švec, P. Ondráček a P. Sládeček) v souvislosti s jeho otevřeným dopisem a rezignačním dopisem (oba dopisy jsou přílohou tohoto zápisu). Petr Sládeček informoval o složitých větrných podmínkách, za kterých se konalo MČR One Design 2015. Přesto se podařilo závod uskutečnit, i když došlo k některým chybám. Celkově však byl závod jak garantem ČSJ, tak pořadatelem i částí závodníků hodnocen pozitivně.

Z jednání mimo jiné vyplynulo:

  • V souvislosti s návrhem nominace hlavního rozhodčího na ČNR 2016 došlo některými členy VV k prezentování vlastních názorů tak, že byly podány jako závěry komisí.
  • V zápisech z VV se občas objevují formulace, které jsou v rozporu se základními dokumenty ČSJ. Jako příklad byla uvedena formulace „VV ukládá Kontrolní komisi…“
  • Stávající systém dvou MČR na moři s „jednotným“ schématem naráží na rozdílné zájmy jachtařů, kdy jedni upřednostňují okruhové rozjížďky a jiní etapové navigační. VV se tímto problémem dosud nezabýval, ani neprovedl vyhodnocení stávajícího systému mistrovských soutěží
  • VV se v podstatě nezabýval otevřeným dopisem P. Sládečka ani důvody jeho uvažované rezignace na člena KK. Dokumenty ani nezveřejnil na svých webových stránkách.

Na závěr jednání předseda ČSJ slíbil, že kritické připomínky k činnosti Výkonného výboru projedná na nejbližším zasedání VV. Petr Sládeček ještě zváží svou rezignaci na člena KK.

VV se na dnešním zasedání celou situací zabýval a ukládá:

Všem členům VV dbát na správné formulace v zápisech z odborných komisí a Výkonného výboru, tak aby nedocházelo k formálním ani věcným pochybením.

Ukládá Daně Dvořákové zveřejnit otevřený dopis P. Sládečka a jeho rezignační dopis adresovaný předsedovi KK na webu ČSJ

Ukládá Karlu Bauerovi připravit jmenovitý návrh na složení pracovní skupiny, která zpracuje vyhodnocení a návrh revize soutěží na moři

Dále předseda ČSJ důrazně apeloval na členy VV, aby ve své komunikaci jasně odlišovali své osobní názory a preference od oficiálních stanovisek odborných komisí a orgánů ČSJ.

8) Různé

VV ukládá M. Souškovi a J. Maierovi připravit seznam movitého majetku ČSJ uloženého ve skladu v Roudnici nad Labem.

M. Soušek – STK – předložil Výkonnému výboru žádost od zástupce YC Nechranice – organizátora závodu OH nadějí Jiřího Himmela o zálohu na přípravu závodu OH nadějí ve výši 50.000,- Kč.

Výkonný výbor jednohlasně souhlasí s poskytnutím zálohy ve výši 50 000,- Kč.

V. Dvořák – místopředseda ČSJ, PR – informoval o tom, že se připravuje memorandum o zajištění jachtařských akcí v rámci projektu „Olympijský park Rio – Lipno 2016“ mezi ČSJ a ČOV.

V. Dvořák – místopředseda ČSJ, PR – seznámil Výkonný výbor s přehledem práce PR manažerky za březen a duben a plánem práce na květen a červen (viz přílohy tohoto zápisu).

VV ukládá V. Dvořákovi připravit obchodní nabídku pro komerční firmy a partnerství ČSJ a reprezentace.

K. Fantová – KKK – podala informace z ME RS Feva, které se konalo 14. – 16. 5. 2016 na Lipně.

Výkonný výbor děkuje celému organizačnímu týmu v čele s ředitelkou závodu Evou Maruškovou za skvěle odvedenou práci a Jachetnímu klubu Černá v Pošumaví za poskytnuté zázemí. Dále Výkonný výbor děkuje ALT RS v ČR a jejímu prezidentovi Václavu Brabcovi, záchrannému týmu pod vedením Karla Švece, závodní komisi pod vedením hlavního rozhodčího Marka Pavlovského, generálnímu partnerovi Danu Vítovcovi a společnosti VT PROJECT.

V. Novotný – KM – předložil Výkonnému výboru zápis z jednání komise mládeže ČSJ. Výkonný výbor vzal zápis KM na vědomí.

VV ukládá Komisi mládeže, aby provedla analýzu pravidel příspěvků na podporu klubů pracujících s mládeží a připravila nový návrh, který povede k nárůstu počtu klubů pracujících s mládeží.

Výkonný výbor obdržel připomínky k zápisu Komise mládeže od ALT Evropa, Splash, Cadet a 420. Výkonný výbor se s došlými připomínkami seznámil a ukládá Komisi mládeže projednat všechny připomínky v rámci KM a předložit na červnovém zasedání VV návrh vypořádání připomínek.

Příští zasedání VV se bude konat ve čtvrtek 16. června 2016 v YC CERE.

Seznam příloh zápisu:

1. Kategorie pro MČR 2016

2. Otevřený dopis P. Sládečka

3. Rezignační dopis P. Sládečka

4. Přehled PR březen a duben 2016

5. Plán PR květen a červen 2016

Starší články z kategorie Výkonný výbor ČSJ

Čtvrtek, 21. dubna 2016, YC CERE, Praha 4 - Podolí

Dnešního dne došlo k zablokování licencí u těch subjektů, které neplní své povinnosti a nemají uh...

Čtvrtek, 17. března 2016, YC CERE, Praha 4 - Podolí

Dne 17. 3. 2016 na svém jednání Výkonný výbor ČSJ projednal a schválil nový registrační řád ČSJ...

Čtvrtek, 18. února 2016, YC CERE, Praha 4 - Podolí

Zobrazit všechny články


nahoru