ZÁPIS Z DUBNOVÉHO JEDNÁNÍ VV ČSJ 2023

Dana Dvořáková | 19.04.2023

Pátek, 14. dubna 2023, 12:00 – on-line jednání přes Microsoft Teams


Přítomni:

Výkonný výbor (VV):               Jiří Hýža (JH), Petra Kafková (PK), Štěpán Novotný (ŠN), Marek Pavlovský (MP), Petr Přikryl (PP), Martin Soušek (MS), Radim Vašík (RV)

 

Generální sekretář ČSJ:          Dana Dvořáková (DD)

 

Kontrolní komise:                     Jiří Bobek (JB)

 

Hosté:                                       Eva Skořepová (ES)

 

Projednání Jednacího řádu výkonného výboru ČSJ (B8)

 

RV předložil návrh jednacího řádu výkonného výboru ČSJ (B8). Tento návrh byl předložen členům na pracovní schůzce 3. 4. 2023, na které byl také diskutován. K návrhu nebyly vzneseny žádné připomínky ani protinávrhy.

 

Návrh usnesení: Výkonný výbor ČSJ schvaluje Jednací řád VV ČSJ (B8), který je přílohou tohoto zápisu.

 

Výsledky hlasování: pro: JH, PK, MP, PP, MS, RV                proti: 0  zdržel se: 0 nehlasoval: ŠN

 

Návrh usnesení byl schválen.

 

VV ukládá DD zveřejnit Jednací řád VV ČSJ (B8) na webu ČSJ v sekci dokumenty.

 

Projednání Organizačního řádu ČSJ (C12)

 

RV předložil návrh organizačního řádu ČSJ (C12) vč. přílohy organizační schéma ČSJ. Tento návrh byl předložen členům na pracovní schůzce 3. 4. 2023, na které byl také diskutován. K návrhu byla vznesena připomínka MP ke jmenování složení komisí, aby byla provedena úprava návrhu uvedením do souladu s platnými stanovami ČSJ. V rámci předloženého návrhu je tato úprava zapracována. Dotazy ŠN k návrhu organizačního řádu ČSJ byly řádně vysvětleny.

 

Návrh usnesení: Výkonný výbor ČSJ schvaluje Organizační řád ČSJ vč. přílohy Organizační schéma ČSJ (C12), které jsou přílohou tohoto zápisu.

 

Výsledky hlasování: pro: JH, PK, ŠN, MP, PP, MS, RV        proti: 0  zdržel se: 0

 

Návrh usnesení byl schválen.

 

VV ukládá DD zveřejnit Organizační řád ČSJ vč. přílohy Organizační schéma ČSJ (C12) na webu ČSJ v sekci dokumenty.

 

Stanovení kompetencí členů VV za jednotlivé agendy ČSJ

 

Dle platných stanov ČSJ a dle usnesení Valné hromady ČSJ za sportovní úsek zodpovídá místopředseda VV ČSJ Štěpán Novotný. RV předložil návrh rozdělení působnosti členů VV ČSJ v rámci sportovního úseku v souladu s organizačním řádem ČSJ následujícím způsobem:

Štěpán Novotný – komise vrcholového sportu

Petr Přikryl – komise mládeže

Petra Kafková – trenérsko-metodická komise a jachtařská akademie

 

Návrh usnesení: Výkonný výbor ČSJ schvaluje působnost Štěpána Novotného v oblasti komise vrcholového sportu, působnost Petra Přikryla v oblasti komise mládeže a působnost Petry Kafkové v oblasti trenérsko-metodické komise a jachtařské akademie.

 

Výsledky hlasování: pro: JH, PK, ŠN, MP, PP, MS, RV        proti: 0  zdržel se: 0

 

Návrh usnesení byl schválen.

 

 

Dle platných stanov ČSJ a dle usnesení Valné hromady ČSJ za administrativně-technický úsek zodpovídá místopředseda VV ČSJ Jiří Hýža. RV předložil návrh rozdělení působnosti členů VV ČSJ v rámci administrativně-technického úseku v souladu s organizačním řádem ČSJ následujícím způsobem:

Jiří Hýža – komise klubů

Petra Kafková – komise lodních tříd

Marek Pavlovský – komise rozhodčích, odvolací komise, komise měřičů a technických inspektorů, hladinová záchranná služba

Martin Soušek – PR komise

 

Návrh usnesení: Výkonný výbor ČSJ schvaluje působnost Jiřího Hýži v oblasti komise klubů, působnost Petry Kafkové v oblasti komise lodních tříd, působnost Marka Pavlovského v oblasti komise rozhodčích, odvolací komise, komise měřičů a technických inspektorů a hladinové záchranné služby a působnost Martina Souška v oblasti PR komise.

 

Výsledky hlasování: pro: JH, PK, ŠN, MP, PP, MS, RV        proti: 0  zdržel se: 0

 

Návrh usnesení byl schválen.

 

(i)        Kontrola úkolů


K úkolu 20-14 (Vytvořit poptávku a zajištění nabídek pojištění činností a majetku ČSJ a jeho členů):

Úkol trvá. Nositelem úkolu byl v předchozím VV Tomáš Musil, v rámci nového VV je nositelem tohoto úkolu MS, který byl členem pracovní komise tohoto úkolu. MS informoval, že ČSJ obdržel návrh rámcové smlouvy na pojištění vozidel od pojišťovacího zprostředkovatele OK GROUP teprve dvě hod. před začátkem dubnového zasedání VV. Návrh bude posouzen a předložen k projednání na květnovém zasedání poté, co se s ní podrobně seznámí členové Výkonného výboru.

 

K úkolu 22-06 (Opatřit informace z ČVS a ČSK, zda se zabývají problematikou zvyšování cen pronájmů záborů vodních ploch a pozemků v bezprostřední blízkosti vodních ploch a toků, které využívají kluby ČSJ ke své neziskové činnosti. Dále VV ukládá pracovní skupině připravit podklady pro jednání se zástupci Ministerstva zemědělství):

Úkol trvá. Nositelem úkolu byla v předchozím VV Kateřina Fantová, v rámci nového VV je nositelem tohoto úkolu MS. ČSJ i další sportovní svazy budou dále pokračovat v komunikaci s cílem dosáhnout politické podpory pro své sdružené subjekty.

 

K úkolu 22-24 (Průběžně předkládat VV návrhy oslav 130 let jachtingu v Čechách):

Úkol trvá. ES informovala, že v sobotu 15. 4. 2023 se v ČYKu koná velká oslava ke 130 letům jachtingu „Začalo to u nás“. Dále informovala, že se aktuálně finalizuje vypsání závodu „Regata 130 let jachtingu“. Na konci března byl spuštěn e-shop ČSJ.

 

K úkolu 23-01 (Uzavřít smlouvy na zápůjčku starších lodí ILCA na sezónu 2023 se schválenými zástupci závodníků):

Úkol trvá. MS informoval, že uzavírání smluv na zápůjčku starších lodí ILCA na sezónu 2023 se schválenými zástupci závodníků probíhá průběžně.

 

K úkolu 23-02 (Uzavřít se zástupci závodníků dohody o postoupení smluv o výpůjčce lodí ILCA):

Úkol trvá. Nositelem úkolu byl v předchozím VV Tomáš Musil, v rámci nového VV je nositelem tohoto úkolu ŠN. ŠN zjistí aktuální stav řešení od Tomáše Musila a bude VV informovat na květnovém zasedání VV.

 

K úkolu 23-03 (Uzavřít dohodu o postoupení smlouvy o výpůjčce plováku iQFOiL č. OBD2101/42 z SK Štětí, z.s. na TJ Rapid Brno, z.s.):

Úkol trvá. Nositelem úkolu byl v předchozím VV Tomáš Musil, v rámci nového VV je nositelem tohoto úkolu ŠN. ŠN zjistí aktuální stav řešení od Tomáše Musila a bude VV informovat na květnovém zasedání VV.

 

K úkolu 23-04 (Uzavřít s YC D.I.M. Bezdrev z.s. smlouvu o výpůjčce plováku iQFOiL č. OBD2101/51 s maximální délkou platnosti 3 roky a s nevratným příspěvkem na provoz ve výši 10 428,- Kč):

Úkol trvá. Nositelem úkolu byl v předchozím VV Tomáš Musil, v rámci nového VV je nositelem tohoto úkolu ŠN. ŠN zjistí aktuální stav řešení od Tomáše Musila a bude VV informovat na květnovém zasedání VV.

 

(ii)    Sportovní úsek ČSJ
 

VV a SÚ ČSJ gratuluje Jiřímu Tomešovi z Jachtklubu Česká Lípa a jeho trenéru Romanu Babickému k vynikajícímu výsledku, 10. místo z Garda Meetingu, největšího závodu mládežnické třídy Optimist na světě.

 
1)       informace z jednání sportovního úseku

 

ŠN – informoval členy VV o složení SÚ ČSJ:

 

Výkonný výbor vzal předložené složení SÚ na vědomí.

 

ŠN – informoval, že první jednání nově složeného SÚ ČSJ je plánováno v týdnu od 17. do 21. 4. 2023.

 

2)       informace z komise vrcholového sportu

 

ŠN – informoval členy VV o složení KVS:

 

 

Výkonný výbor vzal předložené složení KVS na vědomí.

 

ŠN – předložil návrh na vyplacení 2. zálohy členům RD 24, RD 28:

*v tabulce jsou uvedeny částky v tis. Kč.

 

Finanční příspěvky reprezentantům pro rok 2023 byly schváleny rozhodnutím VV v prosinci 2022. 1. záloha uvedená v tabulce byla reprezentantům vyplacena na základě rozhodnutí VV z ledna 2023.

Finance budou reprezentantům vyplaceny ihned, jakmile ČSJ obdrží dotaci od NSA.

 

Návrh usnesení: Výkonný výbor ČSJ schvaluje vyplacení 2. zálohy na finanční příspěvky členům RD 2024 a RD 28 následujícím způsobem: Alessia Palanti 450 tis. Kč, Klára Himmelová 318 tis. Kč, Viktor Teplý 450 tis. Kč, Ondřej Teplý 412 tis. Kč, Karel Lavický 412 tis. Kč, Kateřina Švíková 450 tis. Kč, Barbora Švíková 450 tis. Kč, Kateřina Altmannová 424 tis. Kč, Burská/Tkadlecová 382 tis. Kč, Vojtěch Koška 369 tis. Kč, Mikuláš Vaszi 100 tis. Kč, Dominika Braunová 101 tis. Kč, Jindřich Houštěk 85 tis. Kč, David Drda 35 tis. Kč, Kristýna Piňosová 183 tis. Kč, Nela Sadílková 35 tis. Kč.

 

Finance budou reprezentantům vyplaceny ihned, jakmile ČSJ obdrží dotaci od NSA.

 

Výsledky hlasování: pro: JH, PK, ŠN, MP, PP, MS, RV        proti: 0  zdržel se: 0

 

Návrh usnesení byl schválen.

 

3)      informace z komise mládeže, činnost SCM a SpS

 

PP – informoval členy VV o složení KM:

Výkonný výbor vzal předložené složení KM na vědomí.

 

4)            informace trenérsko-metodické komise a jachtařské akademie

 

PK – informovala členy VV o složení TMK:

 

Výkonný výbor vzal předložené složení TMK na vědomí.

 

PK – podala informace, že v termínu 25. - 26. 3. 2023 se konalo v YC CERE školení trenérů III. třídy. Školiteli byli T. Mrzílek a R. Kába, celkem bylo vyškoleno 11 trenérů III. třídy. Další školení III. tř. se bude konat až na podzim v Brně, a to z důvodu nenaplnění kapacity školení v původně plánovaném termínu.

 

5)      nominace na mezinárodní závody

 

Nominace lodních tříd na Paris 2024 Test Event

ŠN – informoval VV o nominaci jednotlivých lodních tříd na Paris 2024 Test Event, který se bude konat od 7. - 16. 7. 2023 v Marseille (ČSJ má nárok na jedno místo v každé OH třídě):

·         iQFOiL muži

·         iQFOiL ženy

·         ILCA 6

·         49erFX

VV bere informaci na vědomí.

 

Nominace lodních tříd na 2023 Buzios Youth Sailing World Chamionschips

ŠN – informoval, že o nominaci lodních tříd na závod 2023 Buzios Youth Sailing World Championships rozhodne SÚ ČSJ.

VV bere informaci na vědomí.

 

Žádost posádky Živná/Živná o nominaci na MS 2023 ve třídě 49erFX

ŠN – informoval, že obdržel žádost posádky Veronika Živná (CZEVZ2) a Kateřina Živná (CZEKZ1) o přihlášení na MS 2023 v Haagu ve třídě 49erFX (CZE 70). ŠN doporučuje členům VV uvedenou žádost schválit s tím, že se posádka zúčastní uvedeného závodu bez finanční podpory, startovné si bude posádka hradit posádka.

 

Návrh usnesení: Výkonný výbor ČSJ souhlasí s přihlášením posádky Veronika Živná (CZEVZ2) a Kateřina Živná (CZEKZ1) na MS 2023 v Haagu ve třídě 49erFX (CZE 70) bez finanční podpory, startovné si bude hradit posádka.

 

Výsledky hlasování: pro: JH, PK, ŠN, MP, PP, RV                 proti: MS             zdržel se: 0

 

Návrh usnesení byl schválen.

                     

(iii)      Administrativně-technický úsek ČSJ
 

1)                  mistrovství ČR

 

RV – informoval, že Výkonný výbor obdržel žádost ALT Flying Dutchman o udělení výjimky na vypsání mistrovství ČR v roce 2023 pro lodní třídu Flying Dutchman. Žádost je v příloze tohoto zápisu. V rámci žádosti je uvedeno i odůvodnění.

 

Návrh usnesení: Výkonný výbor ČSJ souhlasí s udělením výjimky na vypsání mistrovství ČR  v roce 2023 pro lodní třídu Flying Dutchman. MČR v lodní třídě Flying Dutchman se uskuteční v termínu 8. – 10. 9. 2023 na Nechranicích.

 

Výsledky hlasování: pro: JH, PK, ŠN, MP, PP, MS, RV        proti: 0  zdržel se: 0

 

Návrh usnesení byl schválen.

 

RV – předložil návrh na vypsání veřejné soutěže na pořadatelství MČR na moři pro rok 2024 v kategorii One design v souladu s platným Soutěžním řádem ČSJ B5 (čl. 3.2.) a na pořadatelství MČR mládeže v roce 2024 v souladu s platným Soutěžním řádem ČSJ B5 (čl. 3.3.) s tím, že si Výkonný výbor ČSJ vyhrazuje právo tuto veřejnou soutěž zrušit jako celek, nebo zrušit samostatně veřejnou soutěž na pořadatelství MČR 2024 na moři či mládeže.

Podmínkou zařazení zájemců o spolupořadatelství do hodnocení soutěže je včasné podání přihlášky do soutěže (do 12. 5. 2023 do 12 hod. poštou na adresu Českého svazu jachtingu, datovou zprávou ID 8jursru nebo emailem na adresu sailing@sailing.cz), která musí obsahovat minimálně následující informace:

·         specifikace MČR, ke které podává uchazeč přihlášku

·         identifikaci všech Spolupořadatele(ů) a kontaktních osob

·         místo konání, termín, počet tréninkových a závodních dnů

·         formát závodu (počet a druh rozjížděk)

·         výše startovného a dalších poplatků, které nejsou zahrnuty ve startovném

·         reference nebo popis akcí obdobného rozsahu, které uchazeč v minulosti pořádal

·         pro MČR na moři: typ a počet zajišťovaných lodí; předpokládaný počet „vlastních“ lodí

 

Návrh usnesení: Výkonný výbor ČSJ schvaluje vypsání veřejné soutěže na pořadatelství MČR na moři pro rok 2024 v kategorii One design v souladu s platným Soutěžním řádem ČSJ B5 (čl. 3.2.) a na pořadatelství MČR mládeže v roce 2024 v souladu s platným Soutěžním řádem ČSJ B5 (čl. 3.3.) s tím, že si Výkonný výbor ČSJ vyhrazuje právo tuto veřejnou soutěž zrušit jako celek, nebo zrušit samostatně veřejnou soutěž na pořadatelství MČR 2024 na moři či mládeže. Podmínky veřejné soutěže jsou uvedeny v zápisu z jednání VV z 14. 4. 2023.

 

Výsledky hlasování: pro: JH, PK, ŠN, MP, PP, MS, RV        proti: 0  zdržel se: 0

 

Návrh usnesení byl schválen.

 

Výkonný výbor ukládá D. Dvořákové publikovat vypsání veřejné soutěže na webu ČSJ a dále vyzvat všechny tradiční pořadatele MČR na moři a MČR mládeže k zaslání přihlášek.

 

2)                  informace z PR komise

 

MS – informoval členy VV o složení PR komise:

 

 

Výkonný výbor vzal předložené složení PR komise na vědomí.

 

Výkonný výbor vzal na vědomí přehled PR za únor a březen a plán práce na duben a květen, který je přílohou tohoto zápisu.

 

ES – podala informace z PR komise ČSJ

 

3)                  informace z komise klubů, komise lodních tříd

 

JH – předložil žádost o přijetí do ČSJ subjektu Tělovýchovná jednota MEZ Vsetín, spolek. VV ukládá JH posouzení žádosti a následné předložení členům VV na květnové zasedání.

 

4)                  aktuální čerpání rozpočtu ČSJ

 

RV informoval členy VV o současném stavu čerpání rozpočtu ČSJ. Členové VV byly seznámeni s veškerými podklady, které se týkají rozpočtu ČSJ a dále byly informováni, jak se mají v podkladech orientovat. Byli taktéž seznámeni s odpovědností za jednotlivé kapitoly rozpočtu, které jsou v jejich působnosti.

 

Výkonný výbor vzal na vědomí čerpání rozpočtu ke dni 11. 4. 2023 a veškeré informace, se kterými byli jednotliví členové seznámeni.

 

(iv)        Informace předsedy VV ČSJ a Generálního sekretáře ČSJ
 

RV – informoval, že 41. Valná hromada ČUS se bude konat 21. 6. 2023 v kongresovém sále Sportovního centra Nymburk.

 

Návrh usnesení: Výkonný výbor ČSJ schvaluje předsedu ČSJ Radima Vašíka jako delegáta 41. Valné hromady ČUS.

 

Výsledky hlasování: pro: JH, PK, ŠN, MP, PP, MS, RV        proti: 0  zdržel se: 0

 

Návrh usnesení byl schválen.

 

RV – informoval, že proběhlo jednání disciplinární komise, na kterém byl předsedou zvolen Pavel Bobek.

VV bere předloženou informaci na vědomí.

 

RV – informoval, že v rámci kontrolní komise ČSJ byl předsedou KK zvolen Jiří Bobek a místopředsedou KK Václav Brabec.

VV bere předloženou informaci na vědomí.

 

RV – informoval, že ČSJ obdržel dne 11. 4. 2023 do datové schránky svazu doporučení od NSA k úpravě žádosti ve výzvě PSS23 pro rok 2023. ČSJ zaslal dne 13. 4. 2023 na NSA upravenou žádost dle schválených přidělených financí.

VV bere předloženou informaci na vědomí.

 

RV – informoval, že jachting byl doplněn do programu Her XI. Olympiády dětí a mládeže v roce 2024, které se budou konat 23. - 28. června 2024 v Jihočeském kraji v Českých Budějovicích. RV doporučuje podepsat ze strany ČSJ Memorandum o spolupráci mezi sportovním svazem a Českým olympijským výborem na projektu Olympiády dětí a mládeže, jako svazového koordinátora navrhuje RV Karla Luksche.

 

Návrh usnesení: Výkonný výbor ČSJ schvaluje, aby Radim Vašík podepsal za ČSJ Memorandum o spolupráci mezi sportovním svazem a Českým olympijským výborem na projektu Olympiáda dětí a mládeže a Karla Luksche jako svazového koordinátora Her XI. Olympiády dětí a mládeže v roce 2024.

 

Výsledky hlasování: pro: JH, PK, ŠN, MP, PP, RV                proti: 0  zdržel se: 0        nehlasoval: MS

 

Návrh usnesení byl schválen.

 

RV – předložil návrh, aby od 15. 4. 2023 byla schválena měsíční odměna ve výši 25 000 Kč (fakturačně) místopředsedovi VV ČSJ odpovědnému sportovní úsek za práci, kterou bude provádět v rámci výkonu své funkce. Jedná se o časovou náplň cca 1/2 plného pracovního úvazku.

 

Návrh usnesení: Výkonný výbor ČSJ schvaluje měsíční odměnu ve výši 25 000 Kč (fakturačně) místopředsedovi VV ČSJ odpovědnému za sportovní úsek za práci, kterou bude provádět v rámci výkonu své funkce, a to od 15. 4. 2023.

 

Výsledky hlasování: pro: JH, PK, MP, PP, MS, RV                proti: 0  zdržel se: ŠN

 

Návrh usnesení byl schválen.

 

(v)      Různé
 

MP – informoval členy VV o složení odborných komisí následovně:

 

Komise rozhodčích:

 

Výkonný výbor vzal předložené složení KR na vědomí.

                                                                                                          

Odvolací komise:

 

Výkonný výbor vzal předložené složení ODVK na vědomí.

                                              

Komise měřičů a technických inspektorů:

   

Výkonný výbor vzal předložené složení KMTI na vědomí.

                                                                                                          

Hladinová záchranná služba:

 

Výkonný výbor vzal předložené složení HZS na vědomí.

 

DD – Začíná 8. ročník akce Díky, trenére. Děti i rodiče mohou znovu poděkovat koučům mládeže. Přihlásit svého oblíbeného trenéra či trenérku do ankety může kdokoli na stránkách akce Díky, trenére, a to až do 30. dubna 2023. Každý kouč pak dostane dopis s poděkováním od těch, kteří jej nominovali.

                                                                                                                                                                                                      

 

Příští zasedání VV se bude konat ve čtvrtek, 18. května 2023 od 12 hod. přes Microsoft Teams.

 

Zapsala:

Dana Dvořáková

Generální sekretář ČSJ

 

 

Seznam příloh:

1.       Soupis usnesení z jednání VV ČSJ 14. 4. 2023

2.       Jednací řád výkonného výboru ČSJ (B8)

3.       Organizační řád ČSJ vč. přílohy organizační schéma ČSJ (C12)

4.       Žádost o výjimku na vypsání mistrovství ČR 2023 v lodní třídě Flying Dutchman

5.       Přehled PR za únor a březen a plán práce na duben a květen

 

Starší články z kategorie Výkonný výbor ČSJ

V neděli 26. 3. se v Praze na Strahově konala Valná hromada ČSJ. Byl na ní zvolen nový Výkonný...

Čtvrtek, 16. března 2023, 12:00 - on-line jednání přes Microsoft Teams

Výkonný výbor Českého svazu jachtingu svolává volební Valnou hromadu, která se bude konat od

Čtvrtek, 16. února 2023, 12:00 - on-line jednání přes Microsoft Teams

Čtvrtek, 19. ledna 2023, 12:00 - on-line jednání přes Microsoft Teams

Zobrazit všechny články


nahoru