ZÁPIS Z BŘEZNOVÉHO JEDNÁNÍ VV ČSJ

Dana Dvořáková | 23.03.2017

Čtvrtek, 16. března 2017 – YC CERE, Praha 4 - Podolí

Přítomni: Bauer, Musil, Novotný, Soušek, Vašík

Omluveni: Fantová, Maier, Smetana

KK: Švec

1) Projednání zápisu

Zápis schválen bez připomínek.

Jako host se zasedání VV zúčastnil čestný místopředseda ČSJ Jiří Maier, aby informoval členy VV o technickém stavu svazových motorových člunů. Dále podal informaci o zajištění nového skladu pro motorové čluny a plachetnice ČSJ, nový sklad je na adrese: Jeronýmova 289, Roudnice nad Labem. VV bere na vědomí uzavření nové smlouvy s firmou ASA Adámek. Měsíční pronájem nového skladu činí 7 500,- Kč.

VV ukládá M. Souškovi realizovat vypovězení smlouvy se stávajícím pronajímatelem YCR Jachting Roudnice nad Labem.

Jako host se zasedání VV zúčastnila PR manažerka ČSJ Eva Skořepová, aby informovala členy o vydařeném průběhu výstavy For Boat v pražských Letňanech, kde byl po celé tři dny 10. – 12. března veřejnosti prezentován český jachting. Podrobnější informace a fotografie z výstavy jsou zveřejněny na webu ČSJ. Dále Eva Skořepová předložila VV přehled práce PR komise za leden a únor 2017 a plán práce PR komise na březen a duben 2017 (viz přílohy tohoto zápisu). E. Skořepová také podala informace o přípravách společenského večera spojeného s vyhlášením ankety Jachtař roku 2017. Výkonný výbor vzal předložené informace PR manažerky ČSJ na vědomí.

K úkolu 16-73 (Upravit náplň činnosti sportovního úseku ČSJ a upravit směrnice související se zřízením sportovního úseku ČSJ):

Úkol splněn. T. Musil předložil návrh úprav směrnice C17. VV po úpravách nové znění směrnice C17 jednohlasně schválil a ukládá D. Dvořákové zveřejnit nové znění směrnice C17 na webu ČSJ v sekci „dokumenty“.

K úkolu 17-01 (Zapracovat do směrnice C19 nominační pravidla na OH, MS, ME, MSJ a MEJ a další závody s omezenou účastí)

Úkol trvá. T. Musil informoval o tom, že zpracoval návrh směrnice C19, který předal hlavnímu trenérovi ČSJ M. Maierovi k projednání s reprezentanty.

K úkolu 17-05 (Prošetřit stížnost Jana Hirnšala na průběh minulého ročníku MČR v ORC 2016):

Úkol splněn. K. Švec předložil Výkonnému výboru stanovisko KK ČJ k žádosti VV ČSJ o vyjádření ke stížnosti Jana Hirnšala na průběh MČR ORC 2016. VV vzal stanovisko Kontrolní komise ČSJ na vědomí. Stanovisko KK ČSJ je přílohou tohoto zápisu.

R. Vašík tento bod doplnil o informaci, že na semináři rozhodčích ve Vlašimi byla komisí rozhodčích ustanovena pracovní skupina ve složení M. Pavlovský, P. Sládeček, K. Luksch, M. Soušek, která se bude zabývat úpravou směrnice C1. Výkonný výbor rozhodl jednohlasně doplnit pracovní skupinu o Petra Ondráčka.

2) Informace hlavního trenéra ČSJ, včetně plnění ročních plánů RD a RDJ

Z důvodu, že M. Maier byl v době konání VV na cestě za reprezentanty na Mallorku, zašle svoji zprávu dodatečně, nejpozději do pondělí 20. 3. 2017. Zpráva hlavního trenéra bude přílohou tohoto zápisu, včetně zpráv trenérů SCM 29er, SCM Laser a SpS.

3) Komise vrcholového sportu, nominace na mezinárodní závody

T. Musil – KVS – informoval o tom, že obdržel žádost M. Smolaře o přidělení lodi Laser 4,7 pro sezónu 2017 člence SCM Báře Košťálové. T. Musil tuto žádost předloží Výkonnému výboru k posouzení, až po vyjasnění, zda žádost splňuje účel a podmínky stanovené pro přidělování plachetnic Laser 4,7.

VV schválil jednohlasně návrh předsedy KVS na dodatečné zařazení posádky Š. Mareček – J. Svoboda do RDJ B.

VV schválil jednohlasně návrh předsedy KVS na zařazení Milana Koláčka do RD ČSJ.

Milan Koláček je v současnosti nejznámější a nejúspěšnější závodník v sólovém námořním jachtingu. V roce 2012 vyhrál mistrovství Francie v sólovém jachtingu v kategorii mini a stal se vůbec prvním vítězem, který nepocházel z Francie, a to na vlastnoručně postavené lodi „Follow“. V roce 2016 se M. Koláček zúčastnil mimo jiné prestižních offshore závodů jako jsou Transat Québec – St. Malo, Mini Fastnet 2016 nebo Transat AG2R a v minulých letech mnoha dalších závodů (podrobně na www.milankolacek.eu).

K. Bauer informoval o tom, že obdržel žádost ČANY o finanční podporu Milana Koláčka. VV se žádostí bude zabývat až poté, co se podrobně seznámí s projektem účasti M. Koláčka v závodě „Vendée Globe 2020“.

4) MČR 2017

Žádné informace nebyly předloženy.

5) Čerpání rozpočtu ČSJ 2017

VV vzal na vědomí čerpání rozpočtu ke dni 9. 3. 2017.

Výkonný výbor schválil návrh rozpočtu pro rok 2017 s celkovými příjmy ve výši 29 317 000,- Kč a celkovými výdaji ve výši 29 317 000,- Kč. Tento návrh rozpočtu bude rozeslán delegátům Konference ČSJ elektronickou poštou. VV ukládá D. Dvořákové rozeslat návrh rozpočtu pro rok 2017 delegátům ČSJ elektronickou poštou.

6) Informace předsedy a výkonného sekretáře ČSJ

VV jednohlasně schválil návrh složení předsednictva na nadcházející Valnou Hromadu ČSJ následovně:

Karel Bauer, Kateřina Fantová, Karel Švec, Radim Vašík.

Výkonný výbor jednohlasně schválil návrh K. Bauera na kooptaci člena VV a na uvolněné místo člena VV kooptoval Zdeňka Sünderhaufa. Tento návrh bude předložen delegátům Valné hromady ČSJ.

VV jednohlasně schválil návrh předsedy ČSJ jmenovat Radima Vašíka na uvolněnou funkci místopředsedy ČSJ. Tento návrh bude předložen delegátům Valné hromady ČSJ.

Výkonný výbor obdržel žádost ČWA o zařazení windsurfingových tříd BIC Techno a RS:X do Sportovního centra mládeže od roku 2017 a profesionálního trenéra v rámci SCM. Dále ČWA žádá VV ČSJ o provedení nákupu šesti kompletů RS:X.

VV rozhodl jednohlasně nevyhovět žádosti o nákup sportovního materiálu. ČSJ materiální podporu omezuje pouze na mládežnické třídy. Případným zařazením závodníků BIC Techno a RS:X do SCM resp. vytvořením pozice placeného trenéra se bude VV zabývat až po projednání žádosti sportovním úsekem.

D. Dvořáková – sekretář ČSJ – předložila žádost Yacht Clubu Nelahozeves z.s. k přijetí do ČSJ. Výkonný výbor jednohlasně schválil žádost a o přijetí Yacht Clubu Nelahozeves z.s do ČSJ. Subjektu bude přiděleno registrační číslo 1710.

7) Různé

VV vzal na vědomí upřesnění předsedy Komise mládeže k příloze zápisu KM z lednového VV týkající se podpory lodních tříd pro rok 2017. Podpora se podle zmíněné přílohy vztahuje na všechny lodní třídy splňující pravidla uvedená v příloze zápisu KM a dále pro lodní třídy RS Feva, Cadet, Optimist, 420, 29er, Laser 4.7, Laser Radia, Laser Standard a Bic Techno 293 i v případě, že uvedené podmínky nesplňují.

R. Vašík – KR – podal informaci o tom, že 25. - 26. 2. 2017 se konal seminář rozhodčích ve Vlašimi. Zápis ze semináře rozhodčích je přílohou tohoto zápisu.

R. Vašík – KR – podal informaci o tom, že na webu ČSJ jsou zveřejněna v sekci dokumenty (D4) Technická pravidla jachtingu 2017-2020.

VV jednohlasně schválil změnu ve složení členů Komise rozhodčích. Odstupujícího Vlastimila Šindýlka nahradil Ivo Jakubec. VV děkuje V. Šindýlkovi za odvedenou práci ve funkci člena KR.

VV jednohlasně schválil v návaznosti na odstoupení Milana Chmelaře z Odvolací komise ČSJ, jako nového člena OvK ČSJ Radima Vašíka. VV děkuje M. Chmelařovi za odvedenou práci ve funkci člena OvK ČSJ.

VV vzal na vědomí nominace rozhodčích na významné závody v roce 2017 (viz příloha č. 3 v zápisu z jednání KR).

VV jednohlasně schválil nominace funkcionářů na MČR v roce 2017 (viz příloha č. 4 v zápisu z jednání KR).

VV jednohlasně schválil návrh KR na jmenování Richarda Kafky národním rozhodčím (kvalifikace R1).

K. Švec – KK ČSJ, HZS ČSJ – předložil Výkonnému výboru zprávu o kontrole činnosti PR komise ČSJ. VV vzal zprávu Kontrolní komise ČSJ o provedené kontrole na vědomí. Zpráva o kontrole činnosti PR komise ČSJ je přílohou tohoto zápisu.

K. Švec – KK ČSJ, HZS ČSJ – informoval o tom, že 26. 2. 2017 se konalo školení HZS ČSJ v klubovně VS Duchcov pod vedením Martina Kršňáka. Další školení HZS ČSJ se konalo 11. 3. 2017 v Olomouci, pod vedením Jakuba Rozsypala (viz zpráva v příloze)

Příští zasedání VV se bude konat ve čtvrtek 20. dubna 2017 v YC CERE.

Seznam příloh zápisu:

1. Zpráva hlavního trenéra ČSJ

2. Zpráva trenéra SpS

3. Zpráva trenéra SCM Laser

4. Zpráva trenéra SCM 29er

5. Přehled práce PR komise za leden a únor 2017

6. Plán PR komise na březen a duben 2017

7. Zápis ze semináře rozhodčích

8. Zpráva KK ČSJ o kontrole činnosti PR komise ČSJ

9. Stanovisko KK ČJ k žádosti VV ČSJ o vyjádření ke stížnosti Jana Hirnšala na průběh MČR ORC 2016

10. Zpráva o školeních Hladinové záchranné služby ČSJ

Starší články z kategorie Výkonný výbor ČSJ

Čtvrtek, 16. února 2017 – YC CERE, Praha 4 - Podolí

Čtvrtek, 19. ledna 2017 – YC CERE, Praha 4 - Podolí

Pozvánka na Valnou hromadu ČSJ, která se koná v NEDĚLI 26. března 2017 od 10:00 v aule České unie...

Čtvrtek, 15. prosince 2016 – YC CERE, Praha 4 - Podolí

Čtvrtek, 24. listopadu 2016 – YC CERE, Praha 4 - Podolí

Zobrazit všechny články


nahoru