Zápis z březnového jednání VV ČSJ

Dana Dvořáková | 25.03.2013

Čtvrtek 21. březen 2013, Strahov, ČSTV - Strahov

Přítomni: Bauer, Soušek, Maier, Parůžek, Mrzílek, Vašík, Kozelský, Šindýlek, Smolař

Omluven: 0

KK: Švec

1) Projednání zápisu

Zápis schválen bez připomínek.

K úkolu 13-01 (Připravit návrh úpravy směrnice C12 ve smyslu sloučení TR a KVS/SCM a zakotvit do návrhu i způsob odměňování členů KVS)

Úkol splněn. A. Mrzílek předložil návrh úprav směrnice C12 v oblasti komise vrcholového sportu. VV ukládá ostatním členům VV předložit na dubnovém zasedání podklady pro úpravy směrnice C12 v komisích, které spadají do jejich kompetencí.

K úkolu 13-11 (Připravit návrh programu oslav 120 let jachtingu v Čechách):

Úkol splněn. V. Šindýlek předložil Výkonnému výboru jménem pracovní skupiny návrh programu oslav 120 let jachtingu v ČR. Termín hlavní akce spojené s vyhlášením ankety Jachtař roku bude v sobotu 30. 11. 2013 v Národním domě na Vinohradech.

VV ukládá Z. Parůžkovi zmapovat významné události za posledních 10 let z pohledu lodních tříd pro připravovanou publikaci k výročí 120 let jachtingu v Čechách (půjde o doplnění brožury ke 110 letům jachtingu o události posledních deseti let). V. Šindýlkovi VV ukládá zmapovat posledních deset let z pohledu KSJ. A. Mrzílek shrne nejvýznamnější výsledky sportovní reprezentace za posledních deset let a M. Smolař výsledky v oblasti mládeže.

K. Švecovi VV ukládá zmapovat činnost HZS ČSJ za posledních deset let. D. Dvořáková vyzve kluby, aby zaslaly na sekretariát významné události z posledních deset let, které by chtěly zahrnout do připravované publikace ke 120 letům jachtingu v ČR. Termín pro zaslání těchto podkladů je 15. 4. 2013. M. Souškovi ukládá VV upravit webové stránky k výročí 120 let jachtingu v ČR (grafika, rubrika zaměřená k oslavám apod.).

K úkolu 13-16 (Připravit pro ministerstvo dopravy návrh na zakotvení činnosti HZS ČSJ do vyhlášky MD §6 a §7 vodního zákona):

VV obdržel stanovisko MD ČR. VV ukládá K. Švecovi ve spolupráci s Legislativní komisí ČSJ a V. Šindýlkem dále jednat s MD ČR na zakotvení HZS ČSJ do příslušné legislativy.

2) Informace z krajů, ALT a Námořního jachtingu

D. Dvořáková – sekretář ČSJ – předložila žádost TJ Lanškroun – Jachting o přijetí do ČSJ.

VV rozhodl o přijetí TJ Lanškroun – Jachting do ČSJ.

Subjektu bylo přiděleno registrační číslo 1909.

VV vzal zároveň na vědomí přestup následujících závodníků z TJ Lanškroun – Vodní sporty (1903) do TJ Lanškroun – Jachting (1909): Kučera Matěj, Kučera ml., Kysilka Ondřej, Mannel Dominik, Böhm Ondřej, Sadílek Jakub, Kysilka Jindřich, Bartoň David, Bartoňová Tereza, Mannelová Anežka, Bureš Martin, Kulíková Kristýna, Reiniš Tomáš, Lukaščuk Ivan, Polášek Tomáš, Gelová Zdeňka, Gelová Gabriela, Kysilka Jindřich, Kučera Michal, Mannel Luboš, Váně Michal, Váně Tomáš, Mannel Jiří.

3) Reprezentační družstvo ČSJ

VV vzal na vědomí informace předsedy KVS (viz příloha).

VV ČSJ pověřil K. Bauera a J. Maiera, aby navrhli a projednali odměňování předsedy KVS.

VV souhlasí s tím, aby na stipendium olympijské solidarity byl navržen Viktor Teplý. Dále bude na ČOV podána žádost do programu na zvyšování odbornosti trenérů.

4) Nominace na mezinárodní závody

Žádné nominace nebyly předloženy.

5) MČR 2013

Nebyly předloženy žádné informace.

6) Čerpání rozpočtu ČSJ 2013

VV vzal na vědomí čerpání rozpočtu ke dni 19. 3. 2013.

7) Informace předsedy a výkonného sekretáře ČSJ

K. Bauer – předseda ČSJ – informoval o součastné situaci v ČSTV a ČOV.

8) Různé

VV obdržel žádost paní Ivy Šebkové o příspěvek na startovné pro syna Martina Šebka na MS&ME Laser 4.7, které se uskuteční v Maďarsku od 6. – 13. 7. 2013.

M. Šebek se mistrovství účastnil již v loňském roce a má velký zájem účastnit se i letošního ročníku. VV rozhodl žádosti nevyhovět, neboť principy financování příspěvků na účast na MS/ME nejsou založeny na individuálních žádostech, ale na podkladech od ALT, KM a KVS.

VV obdržel žádost Barbory Smolařové o vysvětlení výběru členů SCM a členů RD JUN pro závodní sezónu 2013. Dále VV obdržel nesouhlas Lukáše, Matyáše a Zbyňka Cejnarových s rozdělením budgetu na 1. pololetí 2013.

VV rozhodl jmenovat pracovní skupinu ve složení Karel Bauer, Zdeněk Parůžek, Radim Vašík, Martin Soušek a Karel Švec, která připraví pro VV ČSJ návrh řešení obou žádostí, který následně projedná VV.

J. Maier – místopředseda – informoval o tom, že se 23. 3. 2013 v klubovně JO Lovosice uskuteční školení členů HZS ČSJ pro kraje 16 a 17.

R. Vašík – KR, DK – předložil VV návrh změn přestupního řádu ČSJ (B4) a formuláře F16 (ohlášení přestupu).

VV tyto změny schválil a ukládá D. Dvořákové zveřejnit na webu ČSJ nové znění přestupního řádu ČSJ a formulář F16.

R. Vašík – KR, DK – podal informaci o tom, že byla na webu ČSJ zveřejněna animovaná verze závodních pravidel jachtingu "Hrajeme si s pravidly“.

Z. Parůžek – KLM, ALT – informoval o tom, že Michal Jukl vypracoval překlad Technických pravidel jachtingu.

K. Švec – předseda KK, HZS ČSJ – informoval o tom, že 16. 3. 2013 se uskutečnilo školení a doškolení členů HZS ČSJ v Brně.

M. Smolař – KM – podal informace z jednání Komise mládeže, které se uskutečnilo 20. 3. 2013. VV schválil návrh KM navýšit rozpočet kapitoly „Příspěvek ALT“ o 50.000,- Kč na 250 000.- Kč na úkor kapitoly „Podpora klubů s mládeží“ (kde na místo původních 800 000,- bude nově 750 000,- Kč).

VV schválil návrh KM na uzavření smlouvy s trenérem talent týmu Optimist Martinem Kubovým pro rok 2013 za stejných podmínek jako v roce 2012 následovně:

- úhrada práce na přípravu a komunikaci metodických materiálů – v maximální sazbě

1 500,- Kč/den

- pokrytí odměny trenéra v maximální sazbě 2 500,- Kč/den

- pokrytí nutných náhrad – ubytování a stravné

- cestovní náhrady budou vypláceny dle zákoníku práce a jeho prováděcích vyhlášek

- pokrytí nákladů na palivo pro motorový člun a nutné poplatky spojené s provozem motorového člunu dle prokázaných nákladů

Náhrady na činnost M. Kubového budou hrazeny ze stávajícího rozpočtu KM. Podmínkou úhrad těchto náhrad je nepřekročení rozpočtovaných nákladů KM.

VV ukládá M. Souškovi uzavřít smlouvu s M. Kubovým.

VV bere na vědomí návrh KM, aby do individuální podpory pro rok 2013 byly zařazeny pouze tyto lodní třídy: Q, L, Finn, 420, 470 a 29er.

VV schvaluje rozdělení příspěvku pro ALT na rok 2013 následovně:

Podporovaná lodní třída
Rozdělení rozpočtu
Splash
8 706 Kč
Laser 4,7
36 070 Kč
Laser Radial
32 338 Kč
Laser Standard
12 438 Kč
Evropa
42 289 Kč
Cadet
49 751 Kč
RS Feva
49 751 Kč
420
18 657 Kč
Celkem
250 000 Kč

VV ukládá M. Souškovi uzavřít s ALT smlouvy

J. Kozelský – TMK – podal informaci, že se ve dnech 23. – 24. února 2013 uskutečnil ve Vlašimi seminář trenérů II. třídy. VV vzal na vědomí rezignaci Petra Kořana na člena TMK z pracovních důvodů. VV děkuje P. Kořanovi za odvedenou práci ve funkci člena TMK. VV jmenoval Michala Kučeru do TMK a vzal na vědomí ukončení činnosti Kateřiny Křelinové. Zápis ze semináře je přílohou tohoto zápisu.

Příští zasedání VV se bude konat ve čtvrtek 18. dubna 2013.

Starší články z kategorie Výkonný výbor ČSJ

Čtvrtek 21. února 2013, Strahov, ČSTV - Strahov

V příloze naleznete zprávy odborných komisí ČSJ přednesené na lednové konferenci

Čtvrtek 17. leden 2013, Strahov, ČSTV - Strahov

Výzva k podání žádostí o zapůjčení člunů ČSJ pro rok 2013

VV se seznámil s veškerými návrhy nominací na zařazení do ankety „Jachtař roku 2012“ ...

Zobrazit všechny články


nahoru