Women Leading and Sailing Trophy

Eva Skořepová | 19.03.2024

Yacht Club de Monaco uspořádal 16.-17. března 2024 již 2. ročník závodu s názvem Woman Leading & Sailing Trophy (WLS). Regata na lodích J/70 určená výhradně ženám zaznamenala obrovský úspěch a letos se jí zúčastnilo již 20 týmů z celého světa (USA, Korea, Nizozemí, Česká republika, Německo, Velká Británie, Itálie, Švýcarsko, Francie, Monako).


 
 
České barvy reprezenoval tým TWINKY s lodí číslo 7 ve složení: Šárka Bauerová, Renata Marečková, Helena Svanovská, Pavla Šmídová a Tereza Kováčová. 
 

 


Pod záštitou Monaka, ve spolupráci s francouzskou a monackou jachtařskou federací a za podpory společností FxPro a Slam se akce zúčastnilo 90 jachtařek.
 
„Velmi mě těšilo vidět ženy závodit s takovým nadšením. Proto je toto setkání tak úspěšné," říká generální sekretář YCM Bernard d'Alessandri. Za růstem této pozoruhodné akce stojí velká skupina jachtařek YCM s názvem Pink Wave, které před 5 lety začínaly s 5 členkami a dnes má Pink Wave již 55 členek. 
 


Závodnice byly rozdělené na 2 skupiny a závodilo se současně na 10 lodích. Každý tým absolvoval první den tři rozjížďky o postup do zlaté skupiny. Česká posádka Twinky se po prvním dni probojovala do zlaté skupiny a celkově si odváží krásné 5. místo.

 


 
Na regatě vynikl holandský dívčí tým Giesbeek, který vyhrál všechny tři rozjížďky a v sobotu večer se dostal do čela zlaté skupiny. Jejich forma pokračovala i druhý den, kdy si čtvrtým vítězstvím zajistily umístění na stupních vítězů, těsně následovány Švýcarkami z CVL a poté francouzským týmem The Famous Project.
 
 

 

Kompletní výsledky v příloze.

Přílohy ke stažení

  resultats_finaux__wls24.pdf (184K)

Starší články z kategorie Závody

Royal Geelong Yacht Club hostil mistrovství světa třídy Fireball. Na startu bylo nakonec 57 lo...

Royal Geelong Yacht Club hostí mistrovství světa třídy Fireball. Na startu je 58 přihlášených ...

Český svaz jachtingu oznamuje všem členům, že 31/12/2023 ve 12:00 dojde k uzavření databáze vý...

Reportáž z 27. ČNR můžete shlédnout v premiéře ve čtvrtek 21. 12. v 17:05 (repríza v sobotu 23...

Od 5. do 16. února 2024 bude Royal Geelong Yacht Club hostit tolik očekávané mistrovství světa...

Zobrazit všechny články


nahoru