Vydařená Sicílie

Eva Skořepová | 08.03.2021

Dvě české posádky třídy 29er se pod vedením trenéra Davida Křížka po povedeném soustředění zúčastnily na Sicílii Regaty Nazionale a zaznamenaly výborné výsledky.




V jachtklubu Circolo Velico Sferracavallo, který vznikl v tomto přímořském městečku poblíž Palerma teprve v roce 2016, strávili Michal a Lukáš Krsičkovi z pražského Yacht Clubu CERE a Tibor a Adam Nevelöšovi z SK Štětí celé tři týdny. Tuto destinaci zvolil trenér David Křížek nejen pro příhodné jachtařské podmínky, ale také protože klub je uzavřený s penzionem, kde se mohl tým ubytovat, a panuje v něm velmi přátelská atmosféra.

 

 

Dva týdny tréninku uběhly jako voda. „Počasí bylo stabilní, tréninky proběhly v plném nasazení, jen sopečný prach z Etny nás trochu otravoval,“ popisuje David Křížek, který často odpovídal také na dotazy ohledně Covidu. „Před odjezdem jsme měli týden přísnější režim, abychom neohrozili zdar celé akce. Tady na Sicílii se snažíme dodržovat základní opatření, jako je mytí rukou, nechodíme moc mezi lidi a minimalizujeme počet nákupů. Vše se odehrává v klubu, kde bydlíme, tam máme možnost koupání v moři, venkovního cvičení, posilovny, společného stravování jen našeho týmu, bydlení, přednášek atd. a v jachetním klubu, kde se jen připravíme a vyplouváme na moře. Opatření dodržují naprosto všichni místní, takže bez roušky prakticky ani nevyjdeme z pokoje. Když se jdu koupat do moře, tak ji sundávám až u vody. Totéž platí při vyplouváni na moře. To je to nezbytné zlo, ale díky tomu jsou tu otevřené kavárny, restaurace i obchody. Lidé věří nařízením a respektují je a možná díky tomu, mohou celkem normálně žít. Nevím, co je správné, ale tento model se mi líbí,“ říká trenér David Křížek.

 

 

Následovala příprava na závod a pak již samotná Regata Nazionale, které se zúčastnilo celkem 47 posádek z celé Itálie. Celkové páté místo v ní vybojovali bratří Nevelöšové, osmí byli bratři Krsičkové. „Po 18 dnech tréninku kluci odjeli skvělý závod a udělali mi velkou radost. Navíc jsme konečně našli nejlepší základnu pro zimní přípravu, kde si nás váží, nic není problém, je tu teplo a skoro každý den fouká vítr,“ zhodnotil úspěšnou akci David Křížek.

 

 

Český tým se objevil také v italské televizi a v deníku La Reppublica.

 

Výsledky:
5. místo Tibor Nevelöš – Adam Nevelöš – 3, 5, 18, 2, 16, 2 – 28 bodů
8. místo Michal Krsička – Lukáš Krsička - 2, 13, 10, 9, 4, 13 – 38 bodů

 

Kompletní výsledky zde:
https://www.circolovelicosferracavallo.it/classifica-regata-nazionale-29er-7-marzo/

 

Foto Martina Orsini

Starší články z kategorie Reprezentační družstvo

V době jarních prázdnin trénovali Jirka Tomeš a Jenda a Max Valentovi v Arrecife na Lanzarote....

Na Maltě, v Cádizu, na Sicílii, na Kanárských ostrovech nebo v Itálii – tam všude se během pos...

Vyhlášení „Skiffmeistera 2020“ se mělo konat ve středu 13. ledna v YC CERE.  Nařízení vlády to...

Dvě bronzové medaile získali Ondřej Teplý ve třídě Finn a Viktor Teplý na Laseru v závodě Gran...

Kvalifikace na olympiádu pro ženy zůstala hodně vzdálená.

Zobrazit všechny články


nahoru