VT Project Extreme Cup – 29er

Eva Skořepová | 17.09.2018

Pohárový závod lodní třídy 29er, který se měl původně konat na nádrži Nové Mlýny, se uskutečnil v náhradní lokalitě na vodním dílu Nechranice, konkrétně v Czech Sailing Centre. Na start se postavilo celkem deset lodí. 




 
Sobotní předpověď vypadala příznivě, a tak rozhodčí Václav Brabec na nic nečekal a v půl jedné se startovalo. Foukal svěží severozápadní vítr o síle 6 až 20 uzlů. Závodníci si tak skoro ve všech rozjížďkách užili pumpování, které mají povolené od 10 uzlů výše. Souboje na vodě byly velmi atraktivní a lodě s barevnými genakry doslova létaly po celé vodní ploše. Před pátou poslední sobotní rozjížďkou došlo na „lámání chleba“ – dvě posádky se mohly vyhoupnout do čela závodu. Pátá rozjížďka se startovala do slabšího větru okolo 8 uzlů a hned po startu se dostala do vedení posádka Matěj Vítovec – Martin Krsička. Skvělým čtením vody se ale na návětrné značce objevila první posádka Jaroslav Čermák – Petr Košťál. Ti perfektně kryly své soupeře a nepředvedli žádné zaváhání a jedničku tak udrželi až do cíle. Čermák s Košťálem se tak stali po pěti odjetých rozjížďkách průběžnými leadery závodu, následováni posádkou Vítovec – Krsička a Ott – Muzikář. 
 

 

 


V neděli si již vítr nerozfoukal a výsledky tak zůstaly stejné jako po sobotě. Poděkování patří firmě VT Project za finanční podporu tohoto závodu, závodnici Aničce Justové za dodání parádních cen a Czech Sailing Centre Nechranice za perfektní zázemí. Další zastávkou lodní třídy 29er bude mistrovství České republiky, které se uskuteční v CSCN o posledním zářijovém víkendu, a už teď víme, že to bude zajímavá podívaná. 
Václav Brabec

 

Starší články z kategorie Závody

Z důvodu nedostatku vody na nádrži Nové Mlýny jsou zrušeny závody CTL 182167 MČR Evr, L47, Las...

Češi si z mistrovství Evropy ORC, které se konalo tento týden v kyperském Limassolu, v...

HEBE SAILING TEAM z Českého Yacht Klubu absolvoval na přelomu srpna a září tři závody na karbo...

Z důvodu nedostatku vody na Nových Mlýnech závod CTL 182163 a CTL 182165 Modrý hrozen + CECC C...

Supercup – soutěž windsurferů v rámci států Slovenska, Maďarska a Česka byl původně naplánován...

Zobrazit všechny články


nahoru