Volební valná hromada ČSJ

Eva Skořepová | 31.03.2019

V Praze na Strahově v sobotu 30. března za velké účasti zástupců klubů, asociací lodních tříd i krajů proběhla volební valná hromada ČSJ.


V úvodu přednesl zprávu o činnosti Výkonného výboru ČSJ v uplynulém volebním období předseda ČSJ Karel Bauer. S výsledky hospodaření a s rozpočtem na rok 2019 seznámil přítomné Martin Soušek.

 

 

 

 

Během valné hromady byla předána také tato ocenění: Zlaté odznaky ČSJ převzali Karel Bauer (1953) a Václav Cintl (1944). Stříbrné odznaky ČSJ převzali Stanislav Červenka (1939) a Ladislav Mendík (1950).

 

 


 

 


Zasloužilými rozhodčími ČSJ byli jmenováni Ivan Kantorík (1945) (přebíral Jiří Bobek), Jan Steffal (1950), Miloslav Stránský (1949) a Jiří Kalina (1952), který nebyl přítomen.
 
 

Ocenění pro nejlepší klub v kategorii mládež převzal za Český Yacht Klub Pavel Schwarz, šéftrenér třídy Optimist, ocenění v absolutním pořadí a v kategorii dospělých převzal za Yacht Club Lodní sporty Brno jeho předseda Martin Malec.
 
  
Poděkování patří dlouholetému předsedovi ČSJ Karlu Bauerovi, který se rozhodl ukončit svou dlouholetou práci v čele ČSJ. Karel stál za kormidlem svazu od roku 1990. Významně se zasloužil o rozvoj jachtingu v ČR. Na valné hromadě byl jmenován čestným předsedou ČSJ.
 

 

Karel Bauer zasvětil velkou část svého života jachtingu. V letech 1990–1992 byl předsedou Československé jachtařské federace, od roku 1993 až do letošního roku pak předsedou Českého svazu jachtingu. Významně se zasloužil o rozvoj jachtingu v ČR. Za jeho působení ve funkci předsedy svazu se čeští jachtaři pravidelně účastnili Olympijských her a v roce 2004 v Athénách zaznamenal český jachting historický úspěch v podobě stříbrné medaile Lenky Šmídové. Sám Karel Bauer se jachtingu věnuje od svých devatenácti let, je trojnásobným mistrem republiky, resp. vítězem republikového poháru ve třídách Fireball, Lední jachty a Kajutové plachetnice. Dále závodil na lodní třídě Finn a v posledních letech na třídě Devoti One. Od roku 1998 je předsedou Jachetního klubu YC CERE. Na mezinárodním poli působil v devadesátých letech jako místopředseda EUROSAF (Evropská jachtařská federace). Dále se sportovní agendě Karel Bauer věnoval v těchto funkcích:
- V letech 1991–2008 členem VV mezinárodní jachtařské federace (IYRU, ISAF, WS) v soutěžní komisi (Events Committee)
- V letech 1993–2018 členem pléna ČOV
- V letech 1997–2018 členem VV ČOV
- V letech 1997–2004 místopředsedou pro ekonomiku a marketing ČOV
- Od roku 2012 až doposud členem VV ČUS (v současné době se jedná o jeho 2. volební období)
Karel Bauer v roce 2018 oslavil životní jubileum 65 let.

 

 

S gratulanty

 

 

Novým předsedou ČSJ na další čtyřleté volební období byl zvolen Radim Vašík, místopředsedou Tomáš Musil (sportovní úsek, mládež, reprezentace) a členy VV, Václav Brabec (kontakt se zahraničím, mezinárodní spolupráce – WS, EUROSAF, významné závody v ČR), Kateřina Fantová (komise klubů a krajů, PR), Jan Kraus (sportovní úsek, mládež, reprezentace), Vojtěch Lambl (komise lodních tříd, měřičská komise), Milan Páleníček (sportovní úsek, mládež, reprezentace), Martin Soušek (komise rozhodčích, sportovně technická komise, hladinová záchranná služba) a Zdeněk Sünderhauf (Jachtařská akademie, trenérsko‐metodická komise).

 

 

 

Nový Výkonný výbor ČSJ – zleva: Vojtěch Lambl, Martin Soušek, Kateřina Fantová, Radim Vašík, Tomáš Musil, Milan Páleníček, Václav Brabec a Jan Kraus.

 

 

Do Kontrolní komise byli zvoleni – zleva: Jiří Bobek, Petr Kučera, Petr Ondáček, (dlouholetý předseda KK Karel Švec, který již znovu nekandidoval), Pavel Schwarz a Petr Sládeček. 

 

 

Usnesení valné hromady je uvedeno v sekci Český svaz jachtingu/dokumenty/závazné dokumenty/dokument A8 - Usnesení Valné hromady ČSJ 2019.

Starší články z kategorie Výkonný výbor ČSJ

VV jednohlasně schválil návrh úprav Jednacího řádu VH ČSJ, který bude předložen ke schválení d...

Čtvrtek, 21. březen 2019, YC CERE, Praha 4 - Podolí

Nominace Jiřího Himmela do volených orgánů ČSJ pro volby 30. 3. 2019

V příloze naleznete seznam kandidátů do Výkonného výboru a Kontrolní komise ČSJ na základě doš...

Všem sdruženým subjektům ČSJ byl dne 27. 2. 2019 spolu s materiály pro Valnou hromadu ČSJ zasl...

Zobrazit všechny články


nahoru