VINTAGE SAILING GAMES - POKRAČOVÁNÍ

Antonín Mrzílek | 23.09.2008

Další zpráva z Medembliku

Krásný pozdrav do Čech zasílá posádka třídy FD z holandského Medenbliku.

Dnes je první závodní den. V naší třídě se účastní 14 lodí. Zrovna dnes nám vůbec nepřeje vítr. Fouká kolem 2-3m/s což pro naší posádku neni zrovna nejlepší. Dnes se jede poze jedna rozjížka, jako vlastě každý den kromě úterý, kdy jsou naplánovány rozjížďky dvě. Naše posádka je plně připavena, dnes jsme jen vyměnili spinakrové otěže, které včera při tréniku nevyhovovaly.

Start první rozjížďky byl naplánován na 13:00. Na vodu se vyjelo už ve 12 hod aby se stačilo dojet do prostoru určeného pro statr. Na vodě byl star poté ještě o 2 hodiny odložen, rozhodčí čekali na silnější vítr.

Při startu nakonec foukalo kolem 3-4m/s. Kluci zvolili výhodnější pozici na startu u závětrné bóje. Prví bojku točili na krásném 4 místě. Na spinakrové kurzy ovšem začali výrazně ztrácet a bóji číslo 3 točili jako 8 v pořadí.

Mezitím vítr zesílil na cca 6-8m/s. V další stoupačce jsme ztratili další 3 pozice. A nakonec z toho tedy bylo nelichotivé 11 místo.

Každý večer se koná vyhlášení vítězů dne. Dnes to byli maďaři Szabolcs Majthenyi a Andras Domokos,kteří obdrželi upomínkové plakety.

Storchová Lucie

Starší články z kategorie

Pozor byla provedena změna v CTL, tento závod je pouze na tři dny, pátek až neděle (26.09.2008 - ...

Výsledky závodu a foto

Posádka létajícího holanďana Petr Storch-Zbyněk Zanker dorazila do Medembliku na "Truc" hry...

Zpráva ze závodu od Alexandra Sadílka

Jirka VEJCE Altman a Petr PAŠA Jelínek zvou všechny jachtaře na neformální setkání do klubu BUNKR...

Zobrazit všechny články


nahoru