Veronika Kozelská Fenclová pátá v závodě světového poháru v Hyeres

Eva Skořepová | 02.05.2016

Naše olympionička Veronika Kozelská Fenclová skvěle rozjela světový pohár v Hyéres ve Francii, který se jel od 27. 4. do 1. 5.

První dva dny se držela na druhém místě, pak klesla na třetí a těsně před finálovou rozjížďkou byla na čtvrtém místě, jen 2 body za úřadující mistryní světa Alison Young z Velké Británie. Za ní byla o dva body zpět Finka Tuula Tenkanen. O konečném pořadí tak rozhodla medailová rozjížďka. Veronika se prala statečně, bylo to velmi těsné – všechny tři projely cílem v jedné vteřině. Bohužel Veronika byla ta poslední z nich, což pro ni znamenalo pokles na páté místo. I tak je to vynikající výsledek v těžkém závodě. „Medailová rozjížďka se musela opakovat,“ popisuje trenér Jakub Kozelský. „Nejdříve byla odstartována do silného větru kolem 25 uzlů, ale během chvíle vítr zcela ustal, takže jízda byla zrušena. Po hodině čekání se startovalo za středního větru. Veronika jela dobře, ale nakonec chyběl kousek štěstí. Doufám, že jí bude štěstí přát jindy v tom nejdůležitějším závodě sezony, kterým je olympiáda v Riu,“ věří Jakub.

Třídu Laser Radial ovládla Belgičanka Evi Van Acker. Veronika odlétá za týden na třítýdenní trénink do Ria, v červnu ji čeká regata v Kielu a pak už přesun do Ria na závěrečný trénink před olympiádou.

Výsledky:

Třída Laser Radial (29 lodí)

1. Evi Van Acker BEL

2. Josefin Olsson SWE

3. Alison Young GBR

4. Tuula Tenkanen FIN

5. Veronika Kozelská Fenclová CZE

Starší články z kategorie Závody

Milan Koláček s Pierrem Brasseurem na jachtě Fulgur-Evapco obsadili 8. místo v závodě Transat AG2...

V úterý 27. 4. začal závod světového poháru olympijských tříd ve francouzském Hyeres. Účastní se ...

1300 mil (2500 km) zbývá do cíle závodu Transat AG2R. Naše Fulgur-Evapco se drží na vynikajícím š...

Ve francouzském Cannes na Azurovém pobřeží skončil první letošní závod foilujících katamaránů Fly...

Milan Koláček s Pierrem Brasseurem bojují se světovou špičkou

Zobrazit všechny články


nahoru