Velký vítr odvál naděje českých jachtařů

Dana Dvořáková | 26.07.2012

V pátek 20. 7. byl zakončen závod ISAF Youth Sailing World Championship

Třetí den závodu byl silný vítr o síle 12-15m/s, a zde se ukázala nezkušenost českých závodníků s tímto silným větrem na moři. Štěpán tento den zajel rozjížďky 40, 43 a Martina 38, DNF.

Čtvrtý den byl odpočinkový. Tento den jsme využili k návštěvě centra Dublinu.

Pátý den byla předpověď větru okolo 8 metrů. V rozjížďkách se nám dařilo se střídavým úspěchem. Štěpán 27, 35. Martina 28, 37.

Šestý den byly podobné podmínky jako předchozí den. Štěpán 34, 24. Martina 37, 30.

Poslední den, v pátek, byla předpověď velmi slabého větru. Tato předpověď se naplnila. Tento slabý vítr velmi svědčil Štěpánovi, který zakončil závod 8. místem v poslední rozjížďce. Martina byla 31. Tato poslední rozjížďka velmi zamíchala celkovým pořadím. Americký závodník, který po celou dobu závodu vedl, se nakonec propadl celkově na 4. místo. Naopak Australan, který byl do té doby druhý, se touto rozjížďkou dostal na první pozici. Na druhé místo se vyšplhal místní irský závodník, který v poslední rozjížďce dojel 9. Třetí místo obsadil závodník z Norska.

Při tomto závodu se odjelo 12 rozjížděk, ale při tomto počtu rozjížděk se škrtala jen jedna rozjížďka. Tento systém byl velmi náročný vzhledem k vyrovnaným výsledkům závodníků.

V závodním poli, kde nebylo slabých závodníků se každá chyba těžce napravovala. I závodníci z první desítky zajeli místa na konci závodního pole.

Konečné výsledky: Štěpán 28. z 59. Mým cílem bylo dojet do 20. místa, ale i tak jsem velmi spokojený s tímto umístěním. Martina 38. ze 42. S výsledkem ale nejsem spokojená, chtěla jsem skončit lépe.

Starší články z kategorie Závody

14. - 20. července 2012 – Riva del Garda, Itálie

Mistry ČR v kategorii MATCHRACE pro rok 2012 jsou Magda Topiarzová a Nikola Guryča

Zpráva z irského Dublinu, kde probíhá Mistrovství světa ISAF juniorů, kterého se účastní závodníc...

Závodník Štěpán Novotný se minulý týden zúčastnil Mistrovství Evropy dospělých ve Francii ve měst...

V posledním červnovém týdnu za účasti 34 týmů z 8 zemí v toskánském středisku Punta Ala proběhlo ...

Zobrazit všechny články


nahoru