Velikonoční regata

Eva Skořepová | 10.04.2021

Jeden z největších českých námořních závodů startuje v neděli 11. dubna. V 10 hodin se na start postaví 38 posádek z České republiky a Slovenska, složených jak ze zkušených jachtařů, tak nadšených amatérů.



 

Závodit se bude na lodích Bavaria 46, trasa 21. ročníku Velikonoční regaty vede tradičně do Dubrovníku a zpět. I když je v Chorvatsku situace kolem Covidu mnohem příznivější než u nás, platí určitá omezení. Nebudou se konat úvodní ani závěrečný raut, setkání kapitánů bude rozdělené na dvě poloviny, aby se najednou nesetkalo více než 20 lidí.
 
Již ve čtvrtek 8. dubna dorazily některé posádky, další v pátek a dnes už velká část z nich trénuje. Počasí je zatím slunečné, fouká jugo o síle 15 až 20 uzlů, které by mělo vydržet i na první dny závodu.

 


 
Cesta účastníků do Chorvatska s ohledem na současný stav proběhla bez komplikací, lodě jsou připraveny k závodu. Stejně jako v předchozích ročnících závod můžete sledovat na SeeSea: https://seesea.cz/map/201557

 

A jako v minulém ročníku i letos hlavní partner Helly Hansen ve spolupráci s Lodními novinami připravili tipovací soutěž na vítěze 2. etapy Velikonoční regaty z Dubrovníku na Murter. Neváhejte a tipujte zde: www.lodninoviny.cz/Cruising/soutez-o-ceny-helly-hansen-1

 

Více na www.velikonocniregata.cz

 

Starší články z kategorie Závody

O náhradním termínu bude pořadatel informovat předem, až to situace dovolí.

Jedná se o závody O Krále Prahy 2020 a Velká cena Prahy 2020

CTL pro rok 2021 je dokončena, v této podobě bude naimportována na web ČSJ do sekce "Kalendář ...

V příloze naleznete další pracovní verzi CTL pro rok 2021, stav k 01/02/2021.

V příloze naleznete pracovní verzi CTL pro rok 2021. - VÝZVA

Zobrazit všechny články


nahoru