Velikonoce na Gardě

Eva Skořepová | 14.04.2022

V jachetním klubu Fraglia Vela Malcesine od neděle 10. do neděle 17. dubna probíhá mezinárodní tréninkový kemp zaměřený na závodníky lodních tříd ILCA 4 a ILCA 6.



 
Pořadatelem je Norská jachtařská federace. Trénuje se každý den dvoufázově. První trénink začíná v 8:30 a končí v 11:00, druhý trénink je odpoledne od 14:00 do 16:00. Trénují zde závodníci z Norska, Švédska, Polska, Itálie, Německa, Británie, Litvy, Lotyšska, Spojených arabských emirátů a České republiky. Soustředění se účastní dva členové SCM Kristýna Flosmanová a Michal Rais a skupinu doplňuje Jan Bělík. Tréninky vedou zkušení mezinárodní trenéři Peer Moberg, Luka Radelic, Gintare Volungeviciute – Scheidt, Rokas Milevicitus, Luka Strahovnik a Emilie Vabø.

 


 
V neděli ráno začal kemp brífingem a seznámením s trenéry. V pondělí se tréninku zúčastnil také zlatý olympijský medailista Robert Scheidt, který vše sledoval ze člunu a po tréninku závodníkům vysvětloval chyby, na které si mají dávat pozor. Vyprávěl jim také, jak on závodil a co všechno tomu obětoval.
 
Po soustředění následuje mezinárodní závod – Velikonoční regata – za účasti 151 lodí v lodní třídě ILCA 4 a 152 lodí ve třídě ILCA 6.

 


 
O kousek dál v Rivě probíhá největší závod třídy Optimist na světě. Ve středu 13. 4. nejlepší závodníci svých zemí poměřili síly v Country Cupu – mezi 31 startujícími zeměmi nechyběl ani český zástupce – Václav Zákoucký z ČYKU. Následovalo slavnostní zahájení 40. ročníku Garda meetingu, na start se dnes postaví 1 093 dětí, mezi nimi i 14 mladých českých závodníků. I zde se objevil Robert Scheidt, který svého syna Erica sledoval během Country Cupu ze své plachetnice ILCA 7.

 


 
A závodí se i v Campione, kde se český iQFoil tým účastní druhého závodu iQFoil Games Youth & Junior. Účastní se ho Barbora Švíková, Kačka Altmannová, Kristýna Chalupníková, Kristýna Piňosová a David Drda. Všichni jedou v kategorii U19.

 


 
O uplynulém víkendu závodili v na Gardě v Torbole také naši Evropáři. Na této regatě se sešlo rekordních 170 lodí z deseti zemí.

Výsledky zde: https://www.racingrulesofsailing.org/documents/3060/event

 

Starší články z kategorie Závody

Stanovisko předsedy Národní sportovní agentury sportovním svazům:   1)    Vyzý...

Jachting byl vyřazen z programu paralympijských her 2020/1 v Japonsku a 2024 ve Francii. Světo...

V příloze naleznete kompletně zpracovanou a doplněnou CTL pro rok 2022 na základě podkladů od ...

Lyžařská část 26. ročníku skiregaty, kterou pořádá Jachtklub Toušeň, se vydařila.

Luděk a jeho STOVKA jsou v cíli!

Zobrazit všechny články


nahoru