Valná hromada ČSJ

Eva Skořepová | 15.07.2020

V Praze na Strahově se v neděli 28. června za účasti zástupců klubů, asociací lodních tříd i krajů konala Valná hromada ČSJ.


V úvodu přednesl zprávu o činnosti Výkonného výboru ČSJ v uplynulém volebním období předseda ČSJ Radim Vašík. S výsledky hospodaření a s rozpočtem na rok 2020 seznámil přítomné Martin Soušek. Valná hromada mimo jiné schválila tři nové členy Výkonného výboru ČSJ:
Ondřeje Bobka, který nahradil Milana Páleníčka (odstoupil na vlastní žádost 29. 10. 2019),
Vladimíra Dvořáka, který nahradil Zdeňka Sünderhaufa (odstoupil na vlastní žádost 17. 3. 2020) a
Martina Žižku, který byl zvolen po odvolání Jana Krause během konání Valné hromady.
 
Celé usnesení Valné hromady ČSJ najdete v Dokumentech v části Základní dokumenty (https://www.sailing.cz/get-file/files-dir/dokumenty/usneseni_valne_hromady_2020.pdf).

 
Během valné hromady byla předána také tato ocenění:
 
Zlatý čestný odznak ČSJ obdržel Miloslav Pokorný (1946), člen YC Doksy od roku 1956. Začal závodit na lodní třídě Mlok, od roku 1970 závodil na Finnu. V letech 1997–2017 se aktivně věnoval námořnímu jachtingu v Chorvatsku, vyhrál Májovou regatu, účastnil se Mistrovství ČR – České námořní rallye. Je držitelem všech výkonnostních tříd. Od roku 1974 také rozhodčí III. třídy, od roku 1988 rozhodčí I. třídy, v současnosti zasloužilý rozhodčí. Zároveň je také trenér III. Třídy a člen hladinové záchranné služby. Od roku 1975 je členem výboru YC Doksy, od roku 1995 do roku 2017 byl jeho předsedou. Je držitelem bronzového a stříbrného odznaku ČSJ. Až do dnešní doby je stále aktivní a stará se hlavně o mládež.
 


Stříbrný čestný odznak ČSJ obdržel Václav Hnízdil (1950). S jachtingem začínal v oddíle vodního lyžování Slovan Kadaň na Nechranické přehradě v roce 1980, kdy začal být populární windsurfing. Další rok se seznámil se závodníky Jachetního oddílu Tušimice a s nimi začal jezdit závody surfů. V roce 1981 uspořádal první jachtařský závod pod hlavičkou Jachetního oddílu Slovan Kadaň, který sídlil v Kadani na Kadaňském stupni. Tento závod – Nechranická buchta – se od té doby pořádá nepřetržitě každý rok. Letošní má už číslo 39. Až po roce 1990 je jeho klub zapsán v ČSJ pod hlavičkou SK Lomazice. Od roku 1985 přechází z éry závodnické do mnohem úspěšnější éry rozhodcovské. Postupně si zvyšoval kvalifikaci až do úrovně ústředního rozhodčího a stal se specialistou na závody surfů. Rozhodoval obrovské množství závodů od těch nejmenších, až po mistrovství České republiky a mistrovství světa. Václav Hnízdil letos oslaví 70 narozeniny.
 

 


Zasloužilými rozhodčími ČSJ byly jmenovány Hana Tlášková, dlouholetá národní rozhodčí, a Anna Kujalová, dlouholetá rozhodčí. Ocenění jim bylo slavnostně předáno na zahájení Mistrovství ČR tříd Fireball a Cadet v jejich domácím Jachetním klubu Černá v Pošumaví.
 
 
Nejlepším jachetním klubem v kategorii mládeže byl vyhlášen Český Yacht Klub, mezi dospělými zvítězil YC Neratovice a v absolutním pořadí Yacht Club Lodní sporty Brno.

 
 
 
 

 

 

Starší články z kategorie Výkonný výbor ČSJ

Český svaz jachtingu vypisuje výběrové řízení na pozici: Trenér Sportovního střediska ...

Čtvrtek, 11. června 2020, 12:00 - online jednání přes Microsoft Teams

Pátek, 14. května 2020, 12:00 - online jednání přes Microsoft Teams

Výkonný výbor ČSJ na svém dubnovém zasedání schválil náhradní termín konání Valné hromady ČSJ,...

Pátek, 16. dubna 2020, 12:00, online schůzka přes Microsoft Teams

Zobrazit všechny články


nahoru