Valná hromada ČSJ

Eva Skořepová | 26.03.2017

Valná hromada Českého svazu jachtingu se konala 26. března v Praze na Strahově.

Zahájil ji předseda ČSJ Karel Bauer, který vyzdvihl loňskou olympijskou účast všech závodníků i výkony Ondřeje Teplého. Hovořil o činnosti vloni nově vytvořeného Sportovního úseku, v němž působí předseda Komise vrcholového sportu ČSJ Tomáš Musil a placení trenéři – šéftrenér Michael Maier, trenér třídy 29er David Křížek, trenér třídy Optimist Antonín Mrzílek a trenér třídy Laser Michal Smolař. Vyzdvihl také přípravu Milana Koláčka na Vendée Globe 2020 a účast Davida Křížka a Milana Harmáčka v Extreme Sailing Series.

Dále byly předány čestné odznaky a ocenění ČSJ. Zlatý odznak obdržel dlouholetý rozhodčí, který působil i ve VV ČSJ, předseda Yacht clubu D.I.M. Bezdrev, který letos oslaví 65. narozeniny – Karel Luksch (1952): „Jachting má obrovskou výhodu v tom, že v něm nehraje žádnou roli věk. Podívejte se na složení delegátů, sedí zde vedle sebe 80letý zasloužilý členové i 18letí závodníci. Jsem strašně rád, že jsem si před mnoha lety k jachtingu čichnul, protože díky tomu, jsem se seznámil se spoustou fajn lidí, díky nimž je jachting takový, jaký je. Díky moc.“

Druhý Zlatý odznak byl udělen bývalému aktivnímu závodníkovi a trenérovi Josefu Zimákovi z Lodních Sportů Kroměříž (1945), který se podílel na vybudování rekreační oblasti a jachtklubu u štěrkovny Hráza v Kroměříži. Oceněnní převzal jeho syn.

Stříbrné odznaky převzali zakladatel a předseda Yacht Clubu Písek Karel Frýbort (1942) ...

... a dlouholetý rozhodčí a prezident lodní třídy Pirát Jan Marian (1953) z Lokomotivy Plzeň.

Byly vyhlášeny také nejlepší jachetní kluby ČR dle žebříčku ČSJ za rok 2016 – v kategorii dospělých to byl YC Neratovice, v kategorii mládež a celkově zvítězil Český Yacht Klub. Diplomy převzali Antonín Mrzílek za Neratovice a Pavel Schwarz za ČYK.

Ocenění byli také zasloužilí rozhodčí František Kovařík, Jiří Benetka, Václav Kollros a Karel Luksch.

­­­­

Protože z osobních důvodů rezignoval na svoji funkci místopředseda ČSJ Vladimír Dvořák, byl na jeho místo kooptován Zdeněk Sünderhauf, místopředsedou ČSJ byl jmenován Radim Vašík. „Budu dělat to samé, co jsem dělal pro HÉBÉ, pomohu s PR a vzděláváním, s organizací kvalitních seminářů a přednášek,“ uvedl Zdeněk Sünderhauf, kterého k jachtingu přivedl Jaroslav Havelka a tým HÉBÉ, jehož je nyní aktivním členem a leaderem, staví již HÉBÉ V a pořádá kurzy jachtingu pro děti.

Martin Soušek hovořil o hospodaření a rozpočtu ČSJ, Karel Švec přečetl zprávy Kontrolní komise a Hladinové záchranné služby, Kateřina Fantová přidala zprávu za komisi klubů a krajů, Václav Novotný za Komisi mládeže, Tomáš Musil za Komisi vrcholového sportu, Radim Vašík za Komisi rozhodčích a Eva Skořepová za PR komisi. Hovořili také trenéři Antonín Mrzílek a Michal Smolař. Závěrečná diskuze byla krátká, usnesení Valné hromady ČSJ je v příloze.

Přílohy ke stažení

  usneseni_vh_csj_2017.pdf (2M)

Starší články z kategorie Výkonný výbor ČSJ

Čtvrtek, 16. března 2017 – YC CERE, Praha 4 - Podolí

Čtvrtek, 16. února 2017 – YC CERE, Praha 4 - Podolí

Čtvrtek, 19. ledna 2017 – YC CERE, Praha 4 - Podolí

Pozvánka na Valnou hromadu ČSJ, která se koná v NEDĚLI 26. března 2017 od 10:00 v aule České unie...

Čtvrtek, 15. prosince 2016 – YC CERE, Praha 4 - Podolí

Zobrazit všechny články


nahoru