Valná hromada a ocenění ČSJ

Eva Skořepová | 21.03.2018

Valná hromada Českého svazu jachtingu se konala 17. 3. v Praze na Strahově.


V úvodu přednesl zprávu o činnosti Výkonného výboru CSJ v uplynulém období předseda ČSJ Karel Bauer. S výsledky hospodaření a s rozpočtem na rok 2018 seznámil přítomné Martin Soušek.

 

 

Následovaly zprávy odborných komisí a trenérů. Během valné hromady byla předána také tato ocenění: Zlaté odznaky ČSJ převzali Břetislav Ráža (1934), Otto Riedel (1941) a Karel Švec (1938).

 

Břetislav Ráža působí v klubu Vodní sporty Duchcov od roku 1980, věnuje se především práci s dětmi a mládeží zejména ve třídách Optimist a Evropa a ve svých 83 letech je stále aktivním členem.

 

Otto Riedel je také z Duchcova, byl jedním ze zakládajících členů tohoto klubu a do roku 1980 byl jeho předsedou. V mládí se věnoval stavbě lodí lodní třídy Optimist, Cadet a Finn. Jako trenér se zasadil o rozvoj mládežnického jachtingu. V posledních letech se věnoval především kajutovým plachetnicím a je stále aktivním závodníkem a správcem loděnice v Církvicích.

 

Karel Švec letos oslavil osmdesáté narozeniny. Od roku 1977 působí v Jachetním klubu Černá v Pošumaví, kam přišel jako závodník na windsurfingu. Je krajským rozhodčím a náčelníkem HZS, je předsedou Kontrolní komise ČSJ. Aktivně pracuje jako organizátor a záchranář na závodech. Je velmi aktivním pilotem svého ultralehkého letadla Zenair, které si sám postavil, přednáší meteorologii a letos uspořádal svou autorskou výstavu fotografií, tématem je létaní, obloha a jachting.

 

Zlaté odznaky ČSJ získali Karel Švec, Břetislav Ráža a Otto Riedel.

 

 

Zasloužilými rozhodčími ČSJ byli jmenováni Ladislav Martinec (1952), Jiří Střítězský (1939), Pavel Kamenský (1945), Jiří Jenšík (1942), Ivan Sikora (1945) a Jaroslav Ircing (1950).

 

 

Nejlepším jachetním klubem byl vyhlášen Český Yacht Klub, ocenění získal i v kategorii mládeže, mezi dospělými zvítězil YC Neratovice. 

Ocenění pro nejlepší klub převzal za Český Yacht Klub Pavel Schwarz, šéftrenér třídy Optimist.

Starší články z kategorie Výkonný výbor ČSJ

Čtvrtek, 15. března 2018 – YC CERE, Praha 4 - Podolí

Čtvrtek, 15. února 2018 – YC CERE, Praha 4 - Podolí

Aktuálně ještě pracujeme na manuální fázi dokončení převodu dat z předchozího systému, omluvte...

Čtvrtek, 18. ledna 2018 – YC CERE, Praha 4 - Podolí

V současné době je uzavřeno administrační rozhraní webu ČSJ. V následujícím období také mohou nas...

Zobrazit všechny články


nahoru