Úspěchy v eSailingu

Eva Skořepová | 15.12.2020

V době pandemie, kdy nebylo moc závodů se světová komunita jachtařů přesunula do virtuálního prostředí, konkrétně do simulátoru jachtingu Virtual Regatta Inshore a Offshore. Hra je oficiálně podporována World Sailingem a SailGP. A český jachting zde zanechává viditelnou stopu! Václav Korytář zaznamenal mnoho úspěchů.



 

 
„Chtěl bych tuto netypickou jachtařskou aktivu zkusit popularizovat všemi možnými kroky. Jedná se o skvělý nástroj pro zdokonalování se v jachtingu v čase, kdy jachtař není na vodě,“ říká Václav Korytář.  Začal s hrou v březnu a zařadil se mezi statisíci hráčů do absolutní špičky.
 
Virtual Regatta Inshore se pyšní více než 700 000 aktivními účty. Od února se „jelo“ mistrovství světa „eSailing World Championship 2020“, prvních 1000 hráčů se mohlo zúčastnit Play off, kam se probojovali pouze tři Češi. Na osm nejlepších čekalo velké finále o 10 000 USD, které se mělo odehrát na Bahamách, ale kvůli pandemii se realizovalo online.

 

 


 
Play off eSailing World Championship se konal od 30. 9. do 3. 10. a Václav Korytář, kterého ve hře najdete pod přezdívkou Lord_Biry, skončil na famózním 13. místě ze 76 460 hráčů.Bohužel jsem pár hodin před koncem spadl z 6. místa spadl na 13. a na velké finále to nestačilo,“ litoval.
 
Samotné finále mělo přes milion sledování (youtube, twitch, facebook). 13. místo na MS je tak výsledkem, který se řadí na špičku nejen v celém eSportu, ale i v jachtingu. Velká část eSaling špičky jsou zároveň úspěšní jachtaři, například Joan Cardona, který se stal mistrem světa v eSailingu je členem španělského SailGP týmu a v Gdyni skončil na 3. místě na ME na Finnu. 
 
 
Václav Korytář se nyní účastní závodu kolem světa Vendee Globe, který hraje na 900 000 jachtařů z celého světa.
 
 Do závodu se můžete stále ještě přihlásit zde: https://www.virtualregatta.com/fr/offshore-jeu/

 

 


Václav Korytář začínal s jachtingem v roce 2001 na Optimistu. Pokračoval přes Laser 4.7., Radial až k Laseru Standard, je trojnásobný mistr republiky a několikrát reprezentoval Česko na evropských a světových šampionátech. Momentálně jezdí na pozici bowmana na tátově plachetnici Beneteau First 40, kterou má tým zakotvenou v Chorvatsku nedaleko Trogiru. Pravidelně se účastní chorvatských ORC regat s česko-chorvatskou posádkou. Minulý rok tým POLAR reprezentoval ČR na MS ORC v Šibeniku. 
 
  
Hlavní výsledky Václava Korytáře v roce 2020:
13. místo eSailing World Championship 2020 (76 460 účastníků)
11. místo v eSailGP Cowes
11. místo eSailGP Pop-Up 3
5. místo Kieler Woche
(každý závod má 6–10 tisíc hráčů)
 
Více na www.virtualregatta.com/en/

 

 

 

Václav Korytář pořádal i české závody v eSailingu:
https://sailranks.com/v/regattas/2887 

https://sailranks.com/v/regattas/2233

 

Starší články z kategorie Závody

Nestihli jste se v sobotu 31. října podívat na Déčku na Lvíčata? 

Úspěchem mladých windsurferů skončil v pátek 30. října na Gardě TORBOLE 293 INTERNATIONAL WIND...

Již 24. ročník České námořní rallye, která byla mistrovstvím ČR v námořním jachtingu one-desin...

Závody se budou konat v náhradním termínu. Za YC Štětí, Petr Müller   

o víkendu se uskutečnil 45 .ročník tradičního závodu SKI REGATA na Jablonecké přehradě....

Zobrazit všechny články


nahoru