JACHTAŘSKÝ TÝM MASTERLAN NA 5. MÍSTĚ VE SVĚTOVÉ SÉRII

Dana Dvořáková | 30.08.2018

Jediný český jachtařský tým v profesionální Flying Phantom Extreme Sailing Series může oslavovat. Po 6. místě ve finále v Cardiffu si náš tým MASTERLAN připsal skvělé 5. místo v absolutním hodnocení letošní série. Kormidelník David Křížek ve Walesu závodil s novým a velmi mladým kosatníkem Martinem Krsičkou, který závodí v juniorské třídě 29er, ale rychle se zapojil a prokázal svou bojovnost a odvahu


Finále se jelo v silném větru na velmi malé vodní ploše a nebyla nouze o divoké situace, řadu převržení a kolize. Sám Krsička zaznamenal několik letů, když byl odstředivou silou odmrštěn z lodě, ale vždy se dokázal vrátit a posádka mohla pokračovat dál bez převržení. Celkem se v Cardiffu odjelo 20 rozjížděk za 3 dny. Jeden den se pro příchod bouře nezávodilo. I tak byly podmínky velmi tvrdé. Závod opět sledovali desetitisíce diváků, kteří měli regatu jak na dlani. Dojezd do cíle byl navíc přímo pod hlavní městskou promenádou u Extreme clubu. 

 

 

 

 

 

Celkové 5. místo z 13 profesionálních posádek je pro MASTERLAN obrovským úspěchem. Nebylo to vůbec jednoduché. V úvodu sezóny se na regatě v Ománu zranil kosatník Zdeněk Adam, v Quiberonu nastoupil Antoine Joubert a v Barceloně se zdravím bojoval Milan Harmáček. Cascais odjel skvěle opět Zdeněk Adam a v Cardiffu nastoupil nováček Martin Krsička. Vždy pod vedením kormidelníka Davida Křížka. Všem patří k výsledku velká gratulace.

 

 

 

 

“Mám obrovskou radost za celý tým. Sezóna byla hodně náročná a kluky to občas pěkně bolelo, ale nakonec jsme to společně dokázali a můžeme slavit skvělé 5. místo v celkovém hodnocení série. V Cardiffu nastoupil nováček Martin Krsička. Ze začátku to bylo nesmírně složité, protože neměl žádné zkušenosti s katamranem a už vůbec ne s foilující raketou. Měl ale obrovské nasazení a šel do všeho naplno. Jestli řekl, že se trochu bál, tak tomu moc nevěřím. Spíš mi chtěl udělat radost, abych se v tom necítil sám. Závod to byl opravdu hodně tvrdý a kromě materiálních problémů došlo i na několik krvavých zranění. Velké díky všem partnerům týmu a kosatníkům, kteří se nebáli se mnou nastoupit. S Milanem Harmáčkem a Zdeňkem Adamem tvoříme skvělý tým a nyní se k nám přidal i Martin. S ním se ostatně chystám na víkendové mistrovství republiky katamaránů na Lipno,” řekl kormidelník týmu MASTERLAN David Křížek.

 

 

 

 

DĚKUJEME PARTNERŮM TÝMU

MASTERLAN nás podpořil v celé skvělé sezóně. Obrovská pomoc v ten nejlepší okamžik ale přišla také od výrobce lepidel CEYS. Bezpečnost na silnici a možnost přepravy nám pomáhá zajišťovat LAND ROVER, a to díky zapůjčení nejlepšího jachtařského vozu DISCOVERY 5. KWS nám kromě podpory dodali skvělé bezpečnostní oblečení MAGIC MARINE, které nás často zachránilo.            

Další oblečení pak dodala NAUTICA. To nám naopak umožňovalo reprezentovat na společenských akcích v rámci série. Za podporu děkujeme také společnostem STAVMONTA, PLZEŇSKÉMU KRAJI, VODÁRNĚ PLZEŇ, KEMPU JESTŘÁBÍ a firmě M.A.T. Group. Těší nás, že kromě finanční a materiální podpory jsme u našich partnerů našli často i přátelství, za což jsme nesmírně vděční.DĚKUJEME!!!

Více na www.davidkrizek.cz.

Starší články z kategorie Závody

V sobotu večer se český tým Optimistů vydal na cestu směr Kypr, kde se od středy 29. 8. koná M...

Loď HEBE V kotvila v Janově, takže převozní posádka ji potřebovala přemístit do přístavu v Pal...

Posádka Jiří Hrubý a Roman Houdek vyhrála mezinárodní mistrovství Polska ve třídě Flying Dutch...

Pět českých skifů závodilo v srpnu na Mistrovství Evropy lodní třídy RS700 v anglickém Weymout...

Závod CTL 182156 Czech Supercup je z důvodu nedostatku vody ve vodní nádrži Nové Mlýny III pře...

Zobrazit všechny články


nahoru