Jachtařský tým MASTERLAN na 5. místě v Portugalsku

Dana Dvořáková | 10.07.2018

 

Reprezentační posádka jachtařského týmu MASTERLAN, tentokrát ve složení David Křížek a Zdeněk Adam, si v náročném závodě světové Flying Phantom Series v portugalském Cascais doplula pro skvělé 5. místo


 

 

 

 

 

Úvod závodu přitom našim úplně nevycházel. Kosatník Zdeněk Adam stále nebyl v ideální formě a trápila ho bolest zranění utrženého bicepsu z úvodu sezóny. Nicméně se rychle dostával do formy a zvykal si na vysoké rychlosti na hladké vodě zálivu v Cascais. Druhý den vše bylo o poznání lepší a naše posádka dokázala dojet dokonce i na 2. resp. 3. místě a průběžně poskočila na 6. příčku. Posun pokračoval i v dalším dnu, kdy se našim opět dařilo a v poslední rozjížďce dne zakončili na 3. místě v nesmírně tvrdých jachtařských podmínkách. Horší to bylo poslední den. To se týmu již tolik nedařilo. Nejprve drobné technické problémy, pak téměř kolize s výletní lodí, která se přimotala na závodní okruh a pak divoký průlet hejnem delfínů, což hrozilo velkým karambolem. I tak posádka dokázala dosavadní pozici udržet a po celkem odjetých 22 rozjížďkách si odváží zatím historicky nejlepší 5. místo. Zvítězil Idreva Zephyr Foiling, na 2. místě skončil Team France Jeune a na 3. Culture Foil. 

Jachtaře čeká koncem srpna poslední závod letošní Flying Phantom Series v Cardiffu. MASTERLAN je zatím na průběžném 6. místě.

 

 

 

 

“Byl to opět jeden z nejlepších závodů mého života. Naprosto hladká voda a silný vítr. Loď létala nad vodou rychlostí až 55 km/h. Nebyla nouze o řadu divokých situací. Přitom skvělé počasí a dobré zázemí. Zdeněk neměl zcela doléčené zranění a rozhodně nestačil nabrat jeho jinak pověstnou buldočí sílu. Ze začátku ruku večer vždy ledoval, ale pak chytil druhý dech a vše vypadalo úplně jinak. Po dobrých startech jsme se několikrát dostali i do čela závodu a bojovali s těmi nejlepšími. Máme spolu ale málo najezděno a tak se projevily drobné ztráty v manévrech. Také ne vždy se mi dařilo dělat dobrá taktická rozhodnutí. Po součtu je z toho i tak pro nás skvělé 5. místo. Mám obrovskou radost, že to prostě jde, a že česká vlajka na plachtě rozhodně nedělala ostudu. Ještě uvidíme jaké bude složení posádky na finále v Cardiffu. Bylo by skvělé tento výsledek zopakovat,” řekl po příjezdu kormidelník týmu David Křížek.

 

 

 

 

 

 

Děkujeme všem partnerům!!!

MASTERLAN v pozici generálního partnera nadále podporuje náš tým. Stejně jako výrobce lepidel ceys. Zástupce této značky nám fandil a pomáhal v Barceloně a teď nám v Cascais moc chyběl. Skvělá je zpráva od Land Rover. Sice v Albion Cars odevzdáváme po roce již druhý zapůjčený vůz, ale dnes jsme si v autosalonu Dajbych v Plzni vyzvedli další, který by nám měl sloužit až do konce roku. Je to opět Land Rover Discovery 5. Tedy nejlepší jachtařský vůz současnosti.

Posádka si velmi cení jachtařského bezpečnostního oblečení od Magic Marine a podpory KWS, ale také krásného břehového oblečení Nautica, ve kterém reprezentujeme ve VIP Extreme Clubu. Samozřejmě díky také Vodárně Plzeň a firmě STAVMONTA, Plzeňskému kraji i společnosti RODOP.

Bez vás bychom nemohli na takovéto výkony ani na samotnou účast v sérii pomýšlet. DĚKUJEME!!!

Podpora formou reprezentačního oblečení přišla i od Českého svazu jachtingu. Děkujeme, že můžeme být součástí týmu.

Více na www.davidkrizek.cz

Přílohy ke stažení

  team_news_10-07-18.pdf (5M)

Starší články z kategorie Závody

Na Máchově jezeře se uskutečnilo ve dnech 5. - 8. 7. 2018 mezinárodní mistrovství ČR v lodní t...

První červnový víkend se konalo po roce 2. mistrovství Rakouska v lodní třídě 2.4mR. T...

Koncem května se konalo již tradiční páté Mistrovství Sárska v lodní třídě 2.4mR – známé jako ...

Mistrovství světa ve třídě Raceboard se ve španělském Blanes zúčastn...

Pro krásné 8. místo na ME 2.4mR si dojel Daniel Bína

Zobrazit všechny články


nahoru