Tři sestry sailing team vítězem Rolex Middle Sea Race 2010

Dana Dvořáková | 07.11.2010

Dalšího skvělého úspěchu dosáhl jachtařský TŘI SESTRY SAILING TEAM na letošním ročníku slavného ROLEX MIDDLE SEA RACE 2010 na Maltě, jedné z pěti nejprestižnějších námořních regat na světě, když svoji třetí účast přetavil ve vítězství ve své skupině!
V závodě startovalo 77 lodí mezi 10 až 33 metry včetně luxusních 100stopých megajachet (ICAP Leopard), závodních speciálů z prestižní Volvo Ocean Race (Ericsson), které byly rozděleny do 4 skupin.
Dle předpovědi bylo od počátku jasné, že závod nebude přát malým lodím, jako je 12metrová loď českého týmu First 40,7 THREE SISTERS. Průběh byl po startu poznamenán slabým, a v druhé polovině naopak velmi silným větrem a byl opět dramatický a velmi vyrovnaný. Posádka THREE SISTERS po výborném startu ztratila pozice před Messinským průlivem v bezvětří, kdy za polovinou 606 námořních mil dlouhé trasy ztrácela na čelo skupiny více než 3 hodiny! Ve druhé polovině závodu však spustila fantastickou stíhací jízdu, která vyvrcholila vítězstvím ve své skupině!!!
Celkově Tři Sestry Sailing Team obsadil 10. místo mezi nejlepšími námořními jachtami světa a potvrdil stabilní pozici v absolutní jachtařské špičce.
TŘI SESTRY SAILING TEAM letos prožívá svoji nejúspěšnější jachtařskou sezonu: Kromě vítězství na Maltě se stal mezinárodním mistrem Itálie, vicemistrem České Republiky, obsadil 3. místo na Mezinárodním Mistrovství Chorvatska, nebo 8.místo na Mistrovství Evropy.
Team PR Alan Kučera

Starší články z kategorie Závody

Yacht klub Lipno nad Vltavou byl pořadatelem dalšího závodu jachtařských skifů lodní třídy RS700....

Poslední říjnový víkend se opět v Praze pod Vyšehradem rozdají sady medailí pro nejlepší týmy...

Plzeňská posádka David Křížek a Martin Šedivec vybojovala na Mistrovství Evropy katamaránů Tornad...

Zpráva z MČR třídy 2.4mR

Zpráva ze světového poháru ve Weymouthu, v němž Daniel Bína skončil na 9. místě celkového hodnoc...

Zobrazit všechny články


nahoru