TŘI SESTRY SAILING TEAM stříbrný na GIRAGLIA ROLEX CUPU 2016

Eva Skořepová | 22.06.2016

Při své historicky první účasti na regatě Giraglia Cup patřící do nejprestižnější světové série pod hlavičkou Rolex dosáhli čeští jachtaři závodící na vlastní jachtě THREE SISTERS na fantastické druhé místo!

Závod proběhl mezi 12.a 18. červnem 2016 v okolí středomořských letovisek San Remo, Saint Tropez a Janov za rekordní účasti 270 jachet z celého světa (!!!). Byl rozdělen do tří etap hodnocených zvlášť a hlavní trofej se udělovala za součet umístění v druhé a třetí etapě. Na počátku byl samostatný závod ze San Rema do Saint Tropez o cca 60 námořních mílích, v němž Tři Sestry Sailing Team dokázal uplatnit zkušenosti z předchozích dlouhých regat a v konkurenci 70 jachet dokázal obsadit skvělé druhé místo! Následně se v rámci druhé etapy v okolí Saint Tropez za převážně proměnlivého větru odjely tři inshore regaty o vzdálenosti 15-35 mil. V prostřední z nich Tři sestry zcela dominovaly a zvítězily! Ve zbývajících dvou rozjížďkách dosáhly na 5., respective 10. místo. V součtu inshore závodů pak byli čeští jachtaři klasifikováni na celkové 3. pozici!

Na závěr proběhl hlavní offshore závod o 230 námořních mílích mezi Saint Tropez a italským Janovem kolem nejsevernější výspy ostrova Korsika, majáku Giraglia. Start závodu byl poznamenán deštěm a velmi slabým větrem, se kterým se Tři sestry výborně popasovaly a mezi soupeřícími 270 jachtami se držely v čelní skupině výrazně větších a rychlejších lodí. Před Giraglií začal vítr sílit a asi 60 mil před cílem dosahoval už rychlosti téměř 40 uzlů. Dramatické noční podmínky a vysoké vlny kladly nejvyšší požadavky na umění námořníků. Ve startovním poli došlo k několika poškozením lodí a záchranné vrtulníky musely nakonec některé z posádek evakuovat. Jachta THREE SISTERS se však bez jakékoli újmy pod rukama zkušených kormidelníků Milana Hájka a Adama Plhoně hnala do cíle rychlostí místy přes 15 uzlů! Cílové mety pak dosáhla v čase 38:08:22 na fantastickém celkovém druhém místě v konkurenci 85 jachet ve své skupině! V součtu inshore a offshore rozjížděk Tři sestry skončily celkově také na stříbrné pozici o jediný bod za celkovým vítězem, belgickou jachtou Samantaga.

Jde o jeden z historických úspěchů TŘI SESTRY SAILING TEAMU, jakož i celého českého jachtingu!

Za TŘI SESTRY SAILING TEAM závodili: Milan Hájek, Adam Plhoň, Pavel Satoránský, Tomáš Magor Doležal, Eva Doležalová, Jiří Michalčín, Stanislav Chudoba, Petr Stoklásek a Aleš Tříska.

Podrobnosti na:

www.trisestrysailing.cz

https://www.facebook.com/TriSestrySailingTeam

Kompletní výsledky:

http://www.yachtclubitaliano.it/it/regate/tutte-le-regate/giraglia-rolex-cup

Starší články z kategorie Závody

Od 17. do 19. června se na Lipně jelo mistrovství Evropy třídy D-One.

Na Lipně v Černé v Pošumaví se od 18. do 19. 6. jela Windy Point Skiff Regatta lodní třídy RS700....

V Maďarském Supercupu, který se konal 10.­–12. 6. 2016, zaznamenali Češi hned několik úspěc...

O víkendu 18.-19. června se na Velkém Dářku pořádal Pohár Vysočiny.

Z technických důvodů (zarostlý rybník) je přesunut závod CTL161905 – Neptunova regata (Q-2,...

Zobrazit všechny články


nahoru