TŘI SESTRY SAILING TEAM BRONZOVÝ NA REGATĚ PALMAVELA

Eva Skořepová | 04.11.2021

V posledním říjnovém týdnu dokončil TŘI SESTRY SAILING TEAM na vlastní závodní jachtě DARING SISTERS první pokovidový námořní závod od konce roku 2019.



 
Velmi dobře obsazenou (byť odloženou) regatu Palmavela na Mallorce absolvovala posádka ve značně pozměněné sestavě na polovině postů. Namísto stálého kormidelníka Milana Hájka (který mezitím jako trenér české reprezentace U17 ve windsurfingu pomohl získat pro Česko titul mistryně a vicemistryně světa) loď úspěšně vedl Johan Hirnšal. Místo spolumajitele týmu vedle Tomáš Magora Doležala po zesnulém Radimu Pařízkovi (který by se 1. 11. 2021 dožil 68 let) pak zaujala jeho dcera Kateřina. 

 

 
Přes dlouhou závodní pauzu a novou sestavu, kdy bylo třeba ladit rychlost, nastavení plachet i manévry téměř od nuly, už první tréninky napovídaly, že by se dobrá věc mohla podařit. To se nakonec projevilo i během závodu, který se 29.–31. 10. odjel v silnějším až velmi silném větru, náročném na sehranost, ale především fyzickou i psychickou připravenost posádky. Naši borci a borky ve třech adrenalinových rozjížďkách a velkých vlnách obsadili postupně 4., 3. a 3.místo a celkově tedy berou bronzový stupínek na podiu!

 


 
Pro výhradně český, tedy suchozemský, poloprofesionální tým to pro příští závodění znamená hned několik pozitivních zjištění: Tým se po 7. místu na mistrovsví světa v roce 2019 opět o stupínek přiblížil absolutní světové špičce, získal nové zkušenosti v závodění v extrémně silném větru a v neposlední řadě se o nové členy rozšířila skvělá parta českých námořníků jak na moři, tak na břehu!
 
To vše je velkou výzvou pro závody v příštím roce, které vyvrcholí mistrovsvím světa na Sardinii v červnu 2022!
 

 


Za TŘI SESTRY SAILING TEAM závodili:
Spolumajitelé Tomáš Magor Doležal a Katka Pařízková, kormidelník Johan Hirnšal, Kateřina Staňková, Adam Plhoň, Ondřej Labuda, Jan Rozsypal, Pavel Satoránský, Jan Dvořák a Pavel Mikuláštík.
 

Starší články z kategorie Závody

V Praze se o víkendu 16.–17. 10. jel tradiční jachtařský závod Primátorský štít, který pořádal...

25. Česká námořní rallye, která se jela od 10. do 15. října v Chorvatsku, skončila. Mistrem re...

Od 9. do 10. 10.  se naše posádka Jakub Dobrý – Tereza Dobrá z Lokomotivy Plzeň zúčastnila mis...

Berlin Cup byl poslední ze sedmi vypsaných závodů, které byly součástí EUROSAF poháru. Z tohot...

Stejně jako závodníci na České námořní rallye si v neděli 10. října dramatické chvíle na letoš...

Zobrazit všechny články


nahoru