Tři Sestry Sailing Team bronzoví na mistrovství světa

Dana Dvořáková | 10.08.2014

Ryze český TŘI SESTRY SAILING TEAM, vedený asi nejlepším současným českým jachtařem Milanem Hájkem, na vlastní jachtě THREE SISTERS si v napínavé šestidenní regatě dojel pro 3. místo na nejprestižnější akci tohoto roku s historicky nejpočetnější účastí

Závodu poznamenaného slabším větrem na Balt nezvyklým se účastnilo rekordních více jak 150 lodí z 19 zemí celého světa rozdělených do tří skupin. V prostřední skupině B bylo našemu týmu soupeřem úctyhodných 57 posádek.

Čeští jachtaři během úvodních osmi rozjížděk vybojovali mimo jiné první, druhé a třetí místo. V té poslední, deváté, v sobotu 9. srpna skončili pátí, s toliko 11 vteřinovým odstupem na celkové stříbro. Bronzová medaile je přesto dalším fantastickým námořním úspěchem pro suchozemský stát v srdci Evropy plný jachtařských nadšenců. Mistry světa se stali estonští FORTE, vicemistry holandští CHECK MATE.

Tento obrovský úspěch, který dosáhl český námořní jachting na Mistrovství světa kajutových plachetnic v severoněmeckém Kielu v letošním prvním srpnovém týdnu, je srovnatelný se stříbrnou medailí Lenky Šmídové na olympiádě v Sydney či třetím místem Davida Křížka na sólovém oceánském závodě Transat.

TŘI SESTRY SAILING TEAM byl založen v roce 2005 kapelníkem známé hudební skupiny TŘI SESTRY, Tomášem Magorem Doležalem. Během svojí desetileté existence posbíral mnoho trofejí včetně pódiových umístění na slavném ROLEX MIDDLE SEA RACE. V letošním roce pak kromě pátého místa na Mistrovství Evropy ve španělské Valencii zvítězil v prestižních regatách na Mallorce a v Barceloně. Třetí místo na světě je tak logickým završením dlouholeté koncepční práce celého týmu.

Za TŘI SESTRY SAILING TEAM závodili: majitelé Tomáš Doležal a Pavel Satoránský, kapitán a kormidelník Milan Hájek, taktik Adam Plhoň, Kateřina Křelinová, Jiří Michalčín, Stanislav Chudoba, Petr Stoklásek a Jakub Rozsypal.

Zdraví

Tomáš Doležal

foto: Pavel Nesvadba

Starší články z kategorie Závody

Připomínáme všem závodníkům lodních tříd Optimist, Laser 47, Laser Radiál a Evropa, že dne 15. - ...

15.8.2014 - 17.8.2014, Vltava, CERE, Praha

Titul mezinárodního mistra Maďarska v třídě Pirát získala česká posádka Josef Rybáček/Luděk Kopři...

Ve dnech 19. – 25. 7. 2014 se česká výprava účastnila Mistrovství světa lodní třídy Splash ...

Další velký úspěch Veroniky Živné (15) z YC PanCzech: stříbrná medaile z mistrovství světa junior...

Zobrazit všechny články


nahoru