Tisková zpráva

Martin Soušek | 11.08.2010

Mistrovství České republiky v Match Racingu - dvojboji katamaránů V Plzni na Boleveckém rybníku se tento víkend konalo Mistrovství České republiky ve dvojboji dvoutrupých plachetnic třídy Tornado. Nejlepší katamaranisté z celé republiky se zde sjeli, a

Zatímco sobota byla pro jachtaře nepříznivá, odjelo se pouze osm soubojů ve velmi deštivém a málo větrném počasí, neděle byla takřka ideální. Panovalo slunečné počasí a nakonec i vítr se dostavil. Kvalifikaci jednoznačně vyhrála posádka David Křížek z YC Loko Plzeň a Martin Šedivec z pořádajícího Jacht klubu Plzeň, kteří jako jediní prošli bez porážky. Ostatní závodníci pak jeli, další kvalifikační souboje. V nich si nakonec výrazně polepšila posádka Broňa a Filip Fouskové z Českého Krumlova, kteří si tak zajistili bronzové medaile. Účast ve finále si kromě domácích vybojovali mnohonásobní mistři ČR ve třídě Tornado, bratři Zdeněk a Jiří Pavlišové z YC Kovářov.
Finále se jelo na dvě kola a o vítězi měly rozhodnout tři vítězství. Po první rozjížďce, se vedení ujal Křížek se Šedivcem, kteří vzápětí dvakrát zaváhali a prohrávali 1:2. Následně se jim ale podařilo vyrovnat a v rozhodující rozjížďce získali převahu hned na startru. Stali se tak historicky prvními Mistry ČR v této jachtařské disciplíně dvojboje rychlých katamaránů.
Zde je tedy finální pořadí:
1. David Křížek a Martin Šedivec (YC LOKO Plzeň a JK Plzeň)
2. Zdeněk Pavliš a Jiří Pavlič (YC Kovářov)
3. Broňa Fousek a Filip Fousek (ALT Tornado)
Závěrečné poděkování patří nejen pořadatelskému Jachetnímu klubu Plzeň a vypomáhajícímu YC LOKO Plzeň, ale také partnerům akce firmám Magic Marine, Abstrakt, 3F, Mitsubishi Nova kont, Město Plzeň.
Martin Šedivec

Starší články z kategorie

Český svaz jachtingu vypisuje veřejnou soutěž pro pořadatele Mistrovství České republiky v námořn...

Srdečně zveme všechny finaře na sportovně-společenskou událost sezóny, závod Veterán Cup Finn, kt...

V květnu 2010 došlo k rozdělení příspěvku lodním třídám, do dnešního dne si požádala o uzavření s...

Znovuzařazení regaty do kalendáře - CTL 101505 „O plný pohár presidenta klubu“, ...

Předposlední týden v červenci se na Slovensku na Liptovské Maře odjelo Mistrovství světa v lodní ...

Zobrazit všechny články


nahoru