TEAM MASTERLAN vyráží do boje

Eva Skořepová | 27.06.2017

Jachtařský tým MASTERLAN – David Křížek a Milan Harmáček vyráží na druhý závod Flying Phantom Series.

Jachtařský tým MASTERLAN – David Křížek a Milan Harmáček vyráží na druhý závod Flying Phantom Series. Tentokrát to bude naostro za plné divácké podpory v rámci Extreme Sailing Series. Česká televize zakoupila vysílací práva a tak věříme, že se na obrazovkách objeví nejen atraktivní plachetnice GC32, ale také dvouposádkové katamarány Flying Phantom, které pojedou s českou účastí. Tým odlétá do dějiště závodu, ostrov Madeira v Atlantickém oceánu, s dostatečným předstihem, aby stačil vyladit závodní katamarán a potré novat. Davida s Milanem navíc čeká celá řada povinností, bezpečnostní a technické brífinky, tiskové konference, ale také akce pro novináře, sponzory i charitu. Závod začíná ve čtvrtek 29. června a končí v neděli 2. července. Na programu je 24 rozjížděk bez možnosti škrtání nejhorších výsledků. Bude tedy záležet na každé jízdě. Oba závodníci se na regatu důkladně připravují. Je třeba prostudovat nová pravidla pro rychlé foilující katamarány, trénovat na vodě, jak jen je to možné a také tvrdě pracovat v posilovně. Závod bude nesmírně fyzicky náročný.

Na Madeiru se chystá několik členů fan-clubu týmu MASTERLAN. Bude to skvělá podívaná. Závod se jede ve Funchalu těsně u břehu. Přijeďte také fandit!

Děkujeme všem partnerům a podporovatelům týmu. Bez vás by nebylo možné projekt realizovat.

Díky partnerům MASTERLAN a RODOP se podařilo zakoupit nejrychlejší sólový katamarán A-cat DNA F1. Posádka tak má možnost tréninku i během hlavní sezóny, když bude závodní katamarán Flying Phantom putovat v kontejneru od závodu k závodu. Rozbíhá se také spolupráce s automobilkou Land Rover, která je celosvětovým partnerem především foilujících lodí (Extreme Sailing Series, America’s Cup, Vendée Globe). Od KWS dorazily bezpečnostní prvky Magic Marine. Tým nyní testuje neopren s výstuhami, včetně páteřáku a lycru s dalšími ochrann&ya cute ;mi prvky. Také dorazilo další břehové oblečení NAUTICA, které tým využije během oficiálních akcích a ve VIP zóně Extreme clubu. Se specialisty firmy NUTREND ladíme přesné dávkování sportovních suplementů, aby závodníci týmu vydrželi náročný program čtyřdenní regaty. Zároveň konzultujeme meteo v dějištích série a studujeme data Windguru Live. Technici této české společnosti nyní zajišťují měření pro Americký pohár a jednají o partnerství s ESS.

Mediální prezentace

Kormidelník týmu MASTERLAN - David Křížek se představil v televizních pořadech “Zázraky přírody” a “Máme rádi Česko.” Navíc dotočil ve skvělém týmu Pevnost Boyard pro Prima TV. Na radiových vlnách se David potkal s Pokondry na Frekvenci 1, ale také s Hankou Reinders na rádiu Kiss. Články o týmu se objevily v celé řadě novin (např. Mladá Fronta Dnes, deník Bohemia atp.), ale i v časopisech (Yacht, Prestige, Luxury Men atp.) Nemalou pozornost věnuje našemu týmu také internet. Pravidelné články vychází na iRegata.cz, Lodních novinách, stránkách Česk ého svazu jachtingu, nebo na Sportovních novinách - České noviny ČTK. Děkujeme všem, kteří podporují náš tým prezentují výsledky českým fanouškům sportu.

Přílohy ke stažení

  team_news_06-17.pdf (3M)

Starší články z kategorie Závody

V příloze naleznete zprávu z Kieler Woche a Mistrovství světa 2.4mR od Daniela Bíny

Druhý den jachtařské regaty na Letní olympiádě dětí a mládeže byl jako vystřižený.

Děti na lodních třídách Optimist a RS Feva začaly dnes na Brněnské přehradě svou olympijskou sout...

Mistři Evropy Michal Koštýř a Klára Kulhánková v Mini Duelu na TV Prima.

Milan Koláček má za sebou svoje první La Solitaire URGO Le Figaro. Skončil na čtvrtém místě mezi ...

Zobrazit všechny články


nahoru