Supercup na Balatonu 2018

Dana Dvořáková | 18.06.2018

Během víkendu 8. – 10. června se v maďarském Balatonfűzfő pořádal další závod série Supercup. Zúčastnili se ho závodníci z pěti zemí a dvou světadílů. O víkendu byla fantastická nálada, ale vítr byl bohužel trochu slabší


Raceboardy a RS:X dojely v sobotu jednu zkrácenou rozjížďku. Později zkoušeli štěstí s větrem také Bicy, ale nakonec se vrátili na břeh, protože nefoukalo. V tomto počasí se někteří zúčastnili závodů na paddle boardech, kde byla zábava zaručena.

 

 

V neděli to bylo s větrem opět neslavné. Válo něco kolem 3 m/s. V těchto podmínkách se odstartovaly tři rozjížďky. Dalo by se to charakterizovat jako „pot a dřina“, naštěstí voda byla na koupání skvělá. Bohužel poslední rozjížďka Raceboardů byla zrušena. Ale nakonec bylo možné oznámit výsledky založené na třech rozjížďkách.

 

Domácím Maďarům se dařilo v několika kategoriích. V Bic Techno U17 si vedl nejlépe Tamás Pálinkás a hned za ním na 2. místě skončil náš Adam Nevelöš. Kategorii dívky U17 vyhrála Barbora Švíková. Mezi dívkami Bic Techno U15 se dařilo nejlépe našim Kristýnám. Kristýna Chalupníková stanula na nejvyšším stupínku a Kristýna Piňosová na 3. příčce. V Bic Techno Plus dojel jako druhý Adam Sadílek, který původně chtěl jet na formuli, ale na tu nebyly vyhovující podmínky.

 

V kategorii ženy RS:X vyhrála Sára Cholnoky, která ukazuje výborné výkony také na raceboardu. Mezi muži na RS:X zvítězil Bence Sánta těsně před naším Karlem Lavickým, který nejel první rozjížďku, ale pak nasázel do výsledků dvě jedničky. V kategorii RS:X mládež vyhrál Roland Szlávi. Na druhém místě byl náš Ondřej Müller a třetí dojela Kateřina Švíková.

 

Raceboard vyhrál slovenský olympionik Patrik Pollak. Stříbro získal Radim Kamenský.

 

Článek o supercupu na HWA

 

 

Přílohy ke stažení

  vysledky-1.xlsx (17K)

Starší články z kategorie Závody

O víkendu proběhla v Czech Sailing Centru Nechranice znovuobnovená CERE regata. Navzdory nevět...

Velký středomořský závod námořních jachet Rolex Giraglia Cupstartuje již dnes o půlnoci....

Po loňské premiéře a 33. místě ze 405 lodí panovala v posádce spokojenost, nicméně zařazení SÁ...

Do kempu U Milana na břehu Rozkoše přijelo v sobotu 2. června 2018 celkem 22 mladých závodníků...

Dvě květnové akce Sportovního střediska ČSJ na moři byly ve znamení velkých vln

Zobrazit všechny články


nahoru