Stylová regata

Dana Dvořáková | 03.04.2008

Prohlášení o zrušení letošní Stylové regaty

Prohlášení o zrušení letošní Stylové regaty

Po zralé úvaze jsme se rozhodli, že v letošním roce nebudeme organizovat Stylovou regatu, která byla naplánována v termínu 1.- 5. 6. 2008 v Chorvatském Biogradu na Moru.

Hlavním důvodem, který vedl k tomuto rozhodnutí, je termínová kolize se závodem, který probíhá na Cresu. Termín Central European Championship na Cresu se změnil oproti původně plánovanému a zasáhnul tak do termínu naší regaty.

Stylovou regatu jsme od prvního ročníku pořádali pro nejlepší české a slovenské posádky a v této tradici chceme také pokračovat. Jelikož ale část těch nejlepších posádek se účastní Central European Championship na Cresu, museli bychom slevit z našich požadavků na úroveň většiny zúčastněných posádek, a to nekoresponduje s naší hlavní myšlenkou, kterou vždy bylo „Nejprestižnější regata pro nejlepší posádky“. Před pěti lety, když jsme pořádali první ročník S. Pellegrino Cupu, to byla první regatta, která nabídla závodníkům možnost změřit své síly na opravdu stejných lodích. Nyní je již obdobných regat celá řada a tak se k nám přihlášené posádky mohou přihlásit na nějakou jinou regatu na obdobných lodích.

Zároveň se omlouváme všem již přihlášeným posádkám i těm, které se teprve chystaly přihlásit a věříme, že pochopíte důvod, který nás vedl ke zrušení letošního ročníku. Důvod, kterým je snaha udržet vysokou úroveň celého startovního pole a tím i vysokou sportovní úroveň celé Stylové regaty.

V příštím roce budeme Stylovou regatu opět organizovat, ale v termínu, který nebude kolidovat s termínem žádných jiných významných závodů.

Za organizační štáb:

Jiří Zindulka

Karel Luksch

Tomáš Krejza

Starší články z kategorie Závody

Zpráva ze závodu

Zavěrečná zpráva ze závodu

Tomáš Musil - Jan Štantejský vyhráli Pre-Worlds ve třídě Fireball v Thajsku.

Dovolujeme si Vás pozvat na mezinarodní závod Cena Šumavy pořádaný ve dnech 7. - 8. 6. 2008 Jach...

V pondělí 11.2. byl spuštěn web k Mistrovství ČR v námořním jachtingu 2008 - Malá cena YFA.

Zobrazit všechny články


nahoru