STŘÍBRO Z MS IMS PRO BOHEMIA EXPRESS!

Dana Dvořáková | 23.08.2007

Skvělým úspěchem skončila v sobotu 18. srpna účast týmu BOHEMIA EXPRESS kapitána Richarda Vojty na Mistrovství světa IMS na ostrově Hanko v jižním Norsku

Skvělým úspěchem skončila v sobotu 18. srpna účast týmu BOHEMIA EXPRESS kapitána Richarda Vojty na Mistrovství světa IMS na ostrově Hanko v jižním Norsku. Poté, kdy byla páteční dlouhá rozjížďka zrušena kvůli příliš silnému větru, se v sobotu odjela již jen jedna závěrečná rozjížďka kolem bójek, ve které si posádka BOHEMIA EXPRESS vítězstvím pojistila vynikající druhé místo v konečném pořadí.

Celý šampionát proběhl především ve znamení silného větru, v náročných povětrnostních podmínkách se jezdilo doslova na krev, pro chyby nebyl prostor a některé týmy zařadily i protesty jako součást závodní taktiky . Česká posádka ale sklízela i od soupeřů zasloužený obdiv za precizní taktickou jízdu a sehrané manévry, velkým úspěchem bylo i vítězství v dlouhé obtížné offshore etapě.

Mistrovský titul získal nakonec německý BELUGA SAILING TEAM kapitána Christiana Plumpa na lodi Evento 46, kterého bylo velmi obtížné porazit, jejich loď má extrémně dobře vyladěný hendikep právě do silného větru. Bronzovou medaili vybojoval finský tým ALFA ROMEO jedoucí na sesterské lodi Grand Soleil 42R. O náročnosti mistrovství svědčí i to, že na stupně vítězů nedosáhl například profesionální norský TEAM BERGEN (opět na lodi Grand Soleil 42R), složený převážně ze členů posádek z Volvo Ocean Race a America’s Cupu, který skončil na 4. místě. Bez medaile se musel obejít i další norský favorit, král Harald V. který se svou lodí FRAM XV (Farr 50) sklízel v minulých letech úspěchy mezi evropskou špičkou.

Stříbrná medaile z Mistrovství světa je pro tým BOHEMIA EXPRESS vyvrcholením několika let intenzivního závodění a velkým zadostiučiněním. Kapitán Richard Vojta se svou posádkou opět dokázal, že i v zemi bez moře se dá dělat špičkový jachting.

Starší články z kategorie Závody

V termínu 27.08. - 29.08.2007 se uskuteční závod Mistrovství ČR v závodě družstev na lodích lodní...

V příloze naleznete vypsání závodu LIPNO REGATA 2007, které je zároveň Mistrovstvím ČR pro lodní ...

Ve čtvrtek skončilo v holandském Medembliku kombinované MEJ 420 a 470

BOHEMIA EXPRESS STÁLE BOJUJE O MEDAILI!

2. a 3. závod MELGES TOUR

Zobrazit všechny články


nahoru