Středoevropský pohár lodní třídy Cadet 2006

Dana Dvořáková | 12.09.2006

Druhý ročník Středoevropského poháru lodní třídy Cadet ve zkratce CECC (jako Cetral European Cadet Cup) je u konce a je na čase rekapitulovat.

Středoevropský pohár lodní třídy Cadet 2006


Na Slovensku s odchodem Mira Barana a dalších předních slovenských závodníků se přestala lodní třída Cadet organizovat v podobě asociace. Jako nového partnera se nám podařilo zlákat Německou asociaci lt. Cadet, a tak Středoevropský pohár pokračuje v zemích Česko, Polsko, Německo a Maďarsko.

Letos se jel první závod v Polsku na Rybniku již brzy na jaře 7. - 9. 4. a Češi před závodem uspořádali na téže vodě jarní soustředění, které v minulých několika letech bývalo v Brně. Na druhý závod nás pozvali Maďaři na Balaton v červnu 23. - 25. Pro nedostatek větru se však ujely pouze 2 rozjížďky a závod nemohl být počítán do výsledků CECC - přišli jsme tak o možnost škrtnutí v konečném pořadí CECC. Třetí závod zorganizovali Češi na Lipně v červenci 6. - 10. Pro nás to bylo zároveň Mistrovství ČR - takže žádné novoty, kromě zahraniční účasti, kterou jsme si vždycky přáli. Poslední závod přichystli Němci na Bautzenu ve dnech 9. - 10. září 2006. Ujel se počet rozjížděk na samém spodním limitu. Třikrát HURÁ výtězům a potlesk všem zúčastněným.

Pohárové série CECC se zúčastnilo celkem 80 posádek (a to nepočítáme maďarský závod). Češi lámali rekordy účastí zahradničních závodníků na všech zahraničních závodech. Dostali jsme se do úzkých kontaktů, navázali přátelské vztahy s Polskými, Maďarskými i Německými závodníky i trenéry či doprovody. Vysoká účast na závodech pomáhá přípravě na vrcholné závody Mistrovství světa a Mistrovství Evropy v této lodní třídě. Méně ambiciózní posádky poznaly jiné způsoby vedení závodů v jiných zemích.

Zástupci všech zúčastněných národních asociací hodnotí projekt Středoevropského poháru velice pozitivně. Důkazem je dohoda o závodech středoevropského poháru na příští rok, jimiž jsou:
1) Polsko, Poznaň, 11. - 13. 5. 2007
2) Maďarsko, Balaton, 22. - 24. 6. 2007
3) Česko, Lipno, 6. - 8. 7. 2007
4) Německo, Berlín, 5. - 7. 10. 2007

Starší články z kategorie

Pohárový závod oplachtěných plováků byl slušně obsazen, bylo zde 18 závodníků kategorie RAC, 16 k...

MČR Kajutových placetnic Vltava-Slapy-Modrá Loděnice 15. - 17.9. 2006

TJ Lodní sporty Brno, jachetní oddíl zve srdečně jachtaře lodních tříd Cadet, Vaurien, Fireball a...

Po roční pauze uspořádal Yachtklub CERE Praha tradiční regatu LIPNO (letos kupodivu) 2006, tentok...

Výsledková listina je v příloze článku

Zobrazit všechny články


nahoru