Startovač – MILAN KOLÁČEK NA LA SOLITAIRE 2017

Eva Skořepová | 14.03.2017

Rádi bychom vás informovali, že kampaň na podporu Milana Koláčka byla na Startovači dnes spustěna. Podpořme Milana Koláčka v sezóně 2017 mimo jiné v extrémním solo závodu - regatě La Solitaire URGO Le Figaro, a to od 4. do 22. června 2017

Start na regatě La Solitaire URGO Le Figaro bude součástí náročné, ale úžasné a inspirativní cesty Milana Koláčka směřující ke startu na Vendée Globe 2020/2021 - nejnáročnějším závodu na světě čtyřmi oceány kolem pěti kontinentů

Chceme pomoci Milanovi s financováním sezóny 2017 a s jeho souhlasem o pomoc prosíme i Vás všechny.

Pojďte do toho s námi a staňte se součástí úžasného snu o tom, jak si český kluk vysnil svoji budoucnost ve špičce světového sólového jachtingu, odešel na Nový Zéland naučit se stavět lodě, po návratu si jednu postavil, odstěhoval se s ní do Francie, vyhrál mistrovství Francie a dále maká na svém snu, jak navzdory absenci podmínek v jeho rodné zemi, navzdory chybějícímu českému zázemí, dokázat úspěšně konkurovat finančně mnohem silnějším soupeřům a jak coby suchozemec vlastní pílí dojít od nuly na světovou špičku a zúčastnit se nejextrémnějšího jachtařského podniku planety.

Vendée Globe - největší výzva pro všechny sólové jachtaře a první Čech na jeho startu. Milan Koláček v nonstop sólo závodu kolem světa bez možnosti jakékoli asistence. Rok 2020/2021.

Milan Koláček, náš nejlepší sólový jachtař, jde za svým snem řadu let. Tvrdě trénuje, částo ve velmi drsných podmínkách, které oceán nabízí, vzdělává se, účastní se náročných solových závodů a veškerou přípravu podřizuje snu stanout na startu a uspět v závodu Vendée Globe.

Milan se proto před 7 lety přestěhoval z Ostravy do Francie, do Lorientu, světového centra sólového jachtingu, kde se mu naplno věnuje. Jak sám říká: " Zde je třeba žít a pracovat, aby byl jachtař v kontaktu s nejnovějšími technologiemi, s potřebnými informacemi a samozřejmě s celou světovou špičkou."

Milan Koláček je náš nejlepší sólový jachtař, v současné chvíli jediný, který je schopen být ve světové špičce a držet s ní krok. Má vše, co musí ti nejlepší mít: je cílevědomý, pracovitý, tvrdý sám na sebe, má potřebné sebevědomí, chuť se zlepšovat, znalosti a dovednosti, touhu vyhrávat a nikdy se nevzdává.“

Cesta k úspěchu a splnění snu vyžaduje dokonalou přípravu a hodně peněz

K úspěchu je nezbytná dokonalá příprava. A dokonalá příprava není možná bez financí. Proto jsme se, parta jachtařů sdružená kolem lodí HEBE III a IV, pro kterou je Milan obrovskou inspirací nejen ve sportovním životě, rozhodli oslovit přes Starovač Vás podporovatele. Každý rok přípravy rozhoduje a právě s dofinancováním aktuální sezóny 2017 bychom rádi společně s Vámi Milanovi nyní pomohli a přispěli tak k jeho snu.

Extrémní sólo regata v rámci sezóny 2017

V rámci náročné sezóny 2017 se Milan chce zúčastnit jako první Čech extrémního solo závodu - regaty La Solitaire URGO Le Figaro, a to od 4. do 22. června 2017. Jedná se 4 etapy (4 týdny) startující každou neděli v jiném etapovém městě. Každá z etap je dlouhá 3-4 dny téměř bez spánku. Připočteme-li k tomu krátké přestávky mezi etapami, a tedy i krátký čas na odpočinek, je to mimořádně obtížná kombinace. Jde o jednu z nejprestižnějších sólových regat, při které se na startu schází kolem 40 lodí. Regaty se účastní nejzkušenější sóloví jachtaři včetně těch, kteří startují ve Vendée Globe.

Celý letošní závodní program a další informace o Milanovi můžete sledovat na jeho webových stránkách https://www.milankolacek.eu/

Kampaň naleznete zde:

https://www.startovac.cz/projekty/milan-kolacek-na-la-solitaire-2017/

Pokud máte FB, informace z průběhu kampaně můžete sledovat a taky sdílet na stránkách:

Milana Koláčka: https://www.facebook.com/Milan-Koláček-en-Figaro-474921762642379

Děkujeme moc za jakoukoliv podporu a případné přeposlání emailu a sdílení příspěvků na Facebooku.

Skvělé dny přeje,

Team Milana Koláčka

Starší články z kategorie Závody

Po celé tři dny 10.–12. března se v pražských Letňanech český jachting prezentoval veřejnos...

Jednotlivé kraje zveřejňují svá nominační kritéria pro Letní olympiádu dětí a mládeže 2017, která...

V roce 2017 ČR pořádá Mistrovství Evropy ve třídě DN

S velkou radostí můžeme všem příznivcům týmu MASTERLAN oznámit, že posádka David Křížek a Milan H...

David Křížek a Milan Harmáček - Team MASTERLAN se umístil na celkovém 9. místě ve Flying Phantom ...

Zobrazit všechny články


nahoru