Stanjek Cup

Eva Skořepová | 11.10.2023

O víkendu 23.–24. září se naši tři nadějní Optimisté Jiří Tomeš (Jachtklub Česká Lípa), Max Valenta a Filip Pátek (YC CERE) vypravili reprezentovat do Berlína, na Stanjek Cup, který je pořádán německým jachtařem, olympionikem a vicemistrem světa ve třídě Star Robertem Stanjekem. Regaty se mohli zúčastnit pouze zkušení top závodníci z kategorie "Opti A". 



 
Na jezeře Mueggelsee se v sobotu sešlo 132 lodí. Panovalo krásné počasí, pěkný vítr a odjely se 4 kvalitní, téměř hodinové rozjížďky. V neděli už nefoukalo, tak byl závod po poledni ukončen. 
 
Závodníci byli rozděleni do 4 skupin, startovaly vždy 2 skupiny společně a postupně se skupiny prostřídaly, aby se vzájemně utkali aspoň v 1 rozjížďce všichni závodníci. Díky 2 okruhům se startující skupiny nijak omezovaly.
 
Jirka jezdil v silné konkurenci v čele pole a s dojezdy 1,3,3,(8) vybojoval fantastické celkové 2. místo. Max se dvěma dojezdy v top 16 obsadil celkové 50. místo a Filipovi se podařila jedna rozjížďka s dojezdem na 23. místě, celkově pak obsadil 83. příčku.
 
Mladí jachtaři prožili krásný víkend, potkali se s úspěšným jachtařem, poznali nové kamarády, získali cenné zkušenosti a těší se na další jachtařské výzvy. 
Denisa Valentová

Závodníci v článku

Starší články z kategorie Závody

27. ročník České námořní rallye, která je mistrovstvím ČR v námořním jachtingu one-desing, zač...

Na Nových Mlýnech proběhlo 29. 9. a 1. 10. vyhlášení Poháru ČR 2023 tříd ILCA 7, ILCA 6 a ILCA...

O prodlouženém víkendu 28.9 – 1.10 proběhla na Nových Mlýnech velká česká regata, která byla M...

O prodlouženém zářijovém víkendu 28. 9.­–1. 10. se na Nových Mlýnech odjela Burčáková regata. ...

O víkendu 23. a 24. září se na Rozkoši uskutečnil obnovený tradiční podzimní závod Fair Play. ...

Zobrazit všechny články


nahoru