SportMentor - nově spuštěný projekt Jachtařské akademie ČSJ

Dana Dvořáková | 28.08.2019

CO JE SPORTMENTOR? SportMentor je projekt, který chce dělat „osvětu“ mezi lidmi a posunout je dál ve způsobu jejich smýšlení.


SportMentor je určený pro rodiče, kteří chtějí pozitivně ovlivnit život svých dětí. Pro rodiče, kteří mají chuť na sobě pracovat a dál se vzdělávat. Pro rodiče, kteří nemají tolik času vyhledávat složitě informace z různých zdrojů a ověřovat si jejich pravdivost. Pro rodiče, kteří chtějí vychovat zdravé, spokojené a zdravě sebevědomé dítě.

 

SportMentor je dále určen pro jachtařské kluby, trenéry i závodníky.

Sport není jen o správně zvládnuté technice, počtu závodů a pravidelném tréninku. Sport je mnohem víc. Začíná to určitým postojem a láskou k samotnému pohybu. Způsob uvažování a práce s myšlenkami, závodníkovi buď pomáhá, nebo mu brání dostat ze sebe to nejlepší...  Pokud je tělo plné energie a síly ze správně zvolené stravy, může závodník sportovat opravdu naplno. Má-li pevné a pružné svaly a šlachy, a správně pohyblivé klouby, může se na tělo spolehnout a projevit svůj plný hráčský potenciál. To je spousta faktorů, které jsou ve hře.
Jak na to se dozvíte v online kurzech, které jsou nově otevřeny  na Jachtařské akademii viz: http://www.jacht-akademie.cz/aktivity/novinky/10-kategorie/121-sportmentor/

 

 

Celý projekt, který teď předkládáme pro členy ČSJ, kluby, rodiče dětí, trenéry a závodníky je zastřešen třemi uznávanými dobrovolníky, z nichž Marian Jelínek dlouhodobě spolupracuje s Jachtařskou akademií  ČSJ.

 

PhDr. Marian Jelínek, Ph.D. - MENTÁLNÍ KOUČ VRCHOLOVÝCH SPORTOVCŮ A MANAŽERŮ
Působil jako trenér české hokejové reprezentace (zlato MS 2005) a v řadě extraligových klubů. Byl dlouholetým osobním koučem Jaromíra Jágra. Více než 25 let se zajímá o psychologii sportu a mentální koučink a na toto téma sepsal i řadu knih. Aktivně přednáší a individuálně spolupracuje s českými vrcholovými manažery a sportovci (např. s Karolínou Plíškovou, Petrem Mrázkem či Janem Mickou).

 

Ing. Petr Havlíček - VÝŽIVOVÝ PORADCE SPORTOVCŮ A ZNÁMÝCH OSOBNOSTÍ
Patří k nejlepším a nejznámějším výživovým specialistům v České republice. S výživou začal v roce 1996. Je odborným garantem a tváří společnosti Vím, co jím a piju. V oblasti sportovní výživy je uznávaný výživový poradce. K jeho klientům patřili např. Kateřina Neumanová, Tomáš Dvořák, Roman Šebrle či Lucie Hradecká. V současnosti spolupracuje např. s Petrou Kvitovou a Jiřím Ježkem.


Mgr. David Vrbický - SPORTOVNÍ FYZIOTERAPEUT. Je absolventem 3. LF UK specializace ve zdravotnictví – Fyzioterapie. Od roku 2014 je vedoucím fyzioterapeutem v Ústřední vojenské nemocnici v Praze. Aktivně se účastní sportovních akcí např. s reprezentací v rychlostní kanoistice, Olympijských her, Evropského olympijského festivalu mládeže, HME v atletice. David spolupracuje také s extraligovým týmem HC Sparta Praha.
 

 

Starší články z kategorie Zprávy odborných komisí a HZS

Máme za sebou první část projektu, který byl schválený TMK pro rok 2019.

Článek od Petra Vitoně ze sobotních listů.

Včera začalo mistrovství světa třídy Cadet v Krynici Morskej v Polsku. Česká vlajka vlaje na p...

V týdnu od 15. - 19.7. proběhlo již tradiční jachtařské soustředění dětí a mládeže pro lodní t...

Rudolf Jan Holý se narodil v září 1921 v Ústí nad Labem - Střekově. Po obsazení pohraničí Němc...

Zobrazit všechny články


nahoru