Soustředění SCM 29er v Anziu

Dana Dvořáková | 22.11.2018

V italském Anziu se konalo soustředění Sportovního centra mládeže lodní třídy 29er. Akce se zúčastnily tři posádky (J. Čermák / P. Košťál, M. Krsička / L. Krsička, A. Ott / D. Muzikář) a jeden tým 420 (Z. Vychová / E. Vychová)


Počasí bylo poměrně nepříznivé, ale i tak se vše vydařilo. První dva dny se trénovalo ve slabém větru a poměrně velkých bočních vlnách, což je pro naši skupinu velmi důležité. Následující den vlny ještě hodně narostly, vítr zesílil a přidal se i déšť, který nás ale pochopitelně nijak neomezoval.

 

 

 

Na vodě se k nám přidal italský trenér Alessando Franzi, který byl sám zkušeným závodníkem ve třídách 420, 29er a 470 a nyní trénuje olympijské katamarány Nacra 17. Trénink byl nesmírně přínosný a všichni si jej i přes velkou únavu pochvalovali. O to více jsme se těšili na poslední den soustředění, kdy měly panovat podobné podmínky. Vlny byly ale nakonec tak obrovské, že nám znemožnily vyplout. Vše bylo ovlivněno přechodem fronty. Navíc vítr místy zesiloval přes 20 uzlů a v bouřkách i více. Obloha byla velmi nestabilní a jižně od Anzia se přehnalo obrovské tornádo.

 

 

 

Rozhodnutí ukončit předčasně trénink bylo tedy jediné možné. Posádka 420 se pravděpodobně přesune do Anzia v prosinci, kdy se zde jede regata této třídy. Lodní třída 29er plánuje návrat k Římu začátkem února a pak ještě dvakrát v březnu. To by mělo být již za účasti pěti posádek. Nyní nás čeká přechodné období, regenerace a zahájení fyzické přípravy pro novou sezónu.

 

 

 

 

 

 

 

 

Více o soustředění na: https://www.czech29er.cz/l/soustredeni-anzio-ita

a na facebooku https://www.facebook.com/czech9er/

 

 

David Křížek - trenér SCM 29er

Starší články z kategorie Vypsání a pozvánky

Od ledna 2019 budou opět probíhat velmi úspěšné a zajímavé přednášky Jachtařské akademie....

Jachetní klub Černá v Pošumaví, který bude hostit v příštím roce světový šampionát lodní třídy...

Zveme všechny mladé Optimisty na slavnostní vyhlášení Pohárů a zakončení sezóny.

Zveme Vás na poslední závod letošní jachtařské sezony:   MISTROVSTVÍ ČR v ORC ...

Světová jachtařská asociace World Sailing zveřejnila nominace na Rolex World Sailor of the Yea...

Zobrazit všechny články


nahoru