12. ročník jachtařského soustředění mládeže na Velkém Dářku

Dana Dvořáková | 19.07.2018

Yacht Club Velké Dářko je známý nejen pořádáním závodů, ale také díky tradičnímu největšímu soustředění mládeže v České republice


 

 

 

Letos proběhl již 12. ročník, během kterého se na Velkém Dářku vystřídalo přes 130 dětí ve čtyřech lodních třídách: Bic Techno 293, Evropa, Laser 4,7 a Optimist. Celkem 18 trenérů se staralo o mladé závodníky, kterým postupně předávali své zkušenosti a snažili se je co nejvíce připravit na úspěšnou jachtařskou budoucnost.

 

 

 

Za 10 dní tréninku jsme na vodě strávili 9 dní, čímž se potvrdily skvělé povětrnostní podmínky tohoto revíru. Přednáškám nejen o jachtingu, ale i např. o správném stravování, jsme věnovali čas na břehu. Mladí jachtaři byli celodenně vytíženi tréninkem na vodě i fyzickou přípravou na břehu, a tak na zlobení už moc času nezbylo. Samozřejmě došlo i na zábavu, kdy se všichni vzájemně poznávali při míčových či lesních hrách a oblíbené diskotéce.

 

 

 

 

Tímto chci poděkovat všem, kteří pomáhají toto tradiční soustředění mladých jachtařů zrealizovat. Děkuji trenérům, bez jejichž nezměrné trpělivosti by trénink mladých olympijských nadějí nemohl probíhat. Děkuji organizačnímu týmu zejména kuchyně, který i ve stísněných podmínkách nakrmil všechny hladové krky. Velké díky patří panu správci, který dokázal nafouknout jachťák  i v největším návalu. Nemalé poděkování jde také dobrovolníkům, kteří propůjčují svoje motorové čluny, či jinak pomáhají, aby bylo možné rozveselit tolik dětí jako letos.

Pevně věřím, že si mládežníci odvezli mnoho nových jachtařských dovedností a také kamarádů na celý život, protože to je na tomto sportu ze všeho nejhezčí.

 

 

Odkaz na stránky YC Velké Dářko:  www.ycvelkedarko.cz

 

Video ze soustředění zde: https://youtu.be/lpVyV6rRQm0

 

Za YC Velké Dářko Richard Kafka

Starší články z kategorie Závody

V Yacht Clubu CEREse o víkendu 13.–15. 7. konalo mistrovství republiky v match racingu. Závodi...

Mistrovství světa na katamaránech třídy Tornado se ve Francii ve dnech 7.–14. 7. 2018 zúčastni...

První červencový týden již tradičně patřil v Jachetním klubu Černá v Pošumaví dvěma velkým záv...

Třiapadesátý ročník jachtařského závodu Modrá stuha Lipna v režii jachtklubu Černá v Pošumaví ...

Od 7. do 8. července 2018 se konal na Velkém Dářku Závod mladých nadějí pro lodní třídy Bic Te...

Zobrazit všechny články


nahoru