Soustředění třídy 29er v Barceloně

Eva Skořepová | 06.02.2020

Sportovní centrum mládeže lodní třídy 29er absolvovalo od 25. do 31. ledna 2020 úvodní soustředění sezóny ve španělské Barceloně.


 

Akci předcházelo nakládání lodí na nový vlek v Roudnici nad Labem. Tým má nyní k dispozici i nový vůz a také člun VSR 5,4. To vše díky podpoře Českého svazu jachtingu.

 

Trenér odvezl celou soupravu do Barcelony, kam přiletěli všichni účastníci. Jako základnu si letos vybrali Barcelona International Sailing Center. Podmínky zde byly perfektní. Ubytování v prostorných pokojích, velké šatny, sušárny a spousta místa pro lodě. Každý den začínal rozcvičkou v perfektně vybavené posilovně, pak následovala snídaně a po ní se šlo na první fázi tréninku. Na vodu se vyjíždělo z chráněného přístavu, a i když na moři chodily velké vlny, výjezd byl bezpečný. Během dopoledne týmy plnily cvičení techniky jízdy, manévrů, startů atp. Po obědě a následném odpočinku probíhala druhá část tréninku, kde se více jezdilo na okruhu a ojela se i řada tréninkových rozjížděk. Na břehu se jachtaři uvolnili na rotopedech v posilovně. Po večeři následoval v klubovně rozbor videí z vody a posádky také shlédly 7 dílů ze série Sportmentor. Za to patří velký dík Jachtařské akademii, která nám e-learning zajistila.

 

 

Tato sedmidenní akce se nesmírně vydařila. Zúčastnilo se celkem pět posádek - Krsička / Krsička, Jurečka / Košťál, Justová / Šabatová, Košatová / Košťálová a Nevelöš / Nevelöš. Ti přijeli s vlastním člunem a doprovodem. Podmínky na vodě byly velmi příznivé. To bylo velké štěstí, protože o pár dnů dříve zuřila na pobřeží Španělska obrovská bouře. Profesionální zázemí klubu pak ještě umocnilo zdar celé akce. Také strava byla velmi dobře vyvážená a odpovídala nárokům sportovců.

 

 

Další akce začíná již 11. února. Závodníci se po příletu do Barcelony přesunou do nedalekého El Balís, kde se od čtvrtka 13. února jede skvěle obsazený závod série Eurocup. Již nyní je přihlášeno přes 90 posádek.

David Křížek

(Foto Jan Nevelöš)

Starší články z kategorie Reprezentační družstvo

Na základě rozhodnutí Rady České trenérské akademie při ČOV byl Michael Maier nominován na tre...

V Yacht clubu CERE v Praze Podolí proběhlo 8. 1. setkání závodníků, rodičů a přátel mládežnick...

V předvánočním čase ve 20 °C a ve větru až 18 m/s trénovali a závodili na Maltě dva naši závod...

Těsně před Vánocemi od 18. do 22. prosince závodili Laseristé ve Španělsku. Závod pořádal Club...

Online hlasování bylo 31. 1. 2020 ukončeno!

Zobrazit všechny články


nahoru