Smuteční oznámení

Eva Skořepová | 15.07.2020

Vážení sportovní přátelé,
s nesmírnou bolestí v srdci oznamujeme všem blízkým a přátelům smutnou zprávu, že nás navždy opustil náš kamarád Petr Haubold  CZE-61. Zemřel po těžké nemoci v pondělí 13. 7. 2020 ve věku 76 let. Odešla legenda českého windsurfingu a nestor našeho krásného sportu.



Petr byl průkopníkem a jedním ze zakladatelů závodního windsurfingu v Československu, zúčastnil se historicky prvního závodu pořádaného na našem území v roce 1975 na Jesenici a rovnou zorganizoval 2. závod v rámci závodu Ski regata na jeho domácí Jablonecké přehradě. Během své bohaté kariery se zúčastnil stovek závodů jak doma, tak v zahraničí, ještě vloni startoval na ME Racerboard a i pro letošní 45. sezonu byl připraven pokračovat v závodění, bohužel mu to již nebylo dopřáno.
 


Byl matadorem našeho sportu, který nade vše miloval, několikanásobným vítězem Českého poháru, mistrem ČR a bojovníkem, který se nikdy nevzdával a bojoval do posledních sil. Svojí pracovitostí, smyslem pro pořádek a pílí výrazně přispíval k rozvoji Jachetního oddílu TJ Delfín Jablonec, řadu let se staral jako zodpovědný správce o naši loděnici, pořádal a organizoval řadu sportovních akcí a mnoho let pracoval ve výkonném výboru TJ Delfín Jablonec.

 

 

 

Byl trenérem, vynikajícím závodníkem, všestranným sportovcem a spolehlivým kamarádem, nikdy se nevyhýbal tvrdé práci a neustále na sobě pracoval, svými postoji a upřímností si získal velký respekt a obdiv. Petře budeš nám chybět čest tvé památce!

 

Poslední rozloučení se uskuteční v pátek 17. července v 15 hodin v obřadní síni na hřbitově v Jablonci nad Nisou.
 
Honza Štěpánek
Předseda JO TJ Delfín Jablonec
 

Starší články z kategorie Vypsání a pozvánky

Schůze se bude konat dne 15. 8. 2020 od 18.30 na Loděnici v Jacht klubu Černá v Pošumaví    

11. - 13. 09. 2020, přehradní nádrž Nechranice - CTL 201605

19.7. pořádá TJ Prazdroj Plzeň, JO na Hracholuskách poslední ze své série letních závodů. Leto...

Dne 18. - 19. 7. 2020 pořádá YC Velké Dářko pohárový závod Q-7P ALT Optimist Bambusová regata

Retro regata na novém Winsurferu LT se pojede od 10. do 13. září 2020 na Lipně v Černé v Pošum...

Zobrazit všechny články


nahoru