Sledujte jachting na olympiádě v Riu v parku na Lipně

Eva Skořepová | 26.07.2016

Přijeďte se na Lipno svézt na Melgesu 24 nebo na plachetnicích RS Sailing!

Český jachting budou v Riu reprezentovat Veronika Kozelská Fenclová ve třídě Laser Radial (9. místo Londýn 2012), Viktor Teplý ve třídě Laser (28. místo Londýn 2012) a Karel Lavický ve třídě RS:X (36. místo Londýn 2012).

Trenérem Veroniky bude její manžel Jakub Kozelský, s Viktorem pojede jako trenér jeho táta Roman Teplý a s Karlem Lavickým poletí Jan Čutka. Dále budeou mít k dispozici fyzioterapeutku Terezu Beranovou (Trefnou). Ta byla již v Londýně, takže se všichni dobře znají. Pomáhat bude jako teamleader Brazilec Andre Mirsky, který byl členem námořního týmu BOHEMIA EXPRESS Richarda Vojty a trvale žije v Riu.

Fotografickou akreditaci má spolupracovník časopisu YACHT Slovák Roman Nemec, který také žije trvale v Brazílii a bude zajišťovat fotografický i zpravodajský servis z jachtařské regaty.

Český jachting se bude prezentovat také na Lipně v rámci olympijského parku.

V marině Lipno bude kotvit šest závodních plachetnic Melges 24, které budou k dispozici jak pro volné vyjížďky návštěvníků, tak pro krátké závody. Na každé lodi bude zkušený kormidelník, posádku doplní vždy návštěvníci. Na druhém stanovišti na pláži budou k dispozici pro širokou veřejnost plachetnice RS Sailing. Svézt se můžete na rodinné plachetnici RS Vision, na školní plachetnici až pro 8 osob RS Venture, jedno- až dvouposádkové RS Quba nebo na katamaranu Dart 16. Vyzkoušet vyvažování na trapézu si děti mohou zkusit na skifu RS 700, který bude vystaven na břehu. Časy projížďky lze předem vybrat v rezervačním systému na www.olympijskeparky.cz.

A jaké jachtaře na Lipně potkáte? Držitelku stříbrné medaile z olympijských her v Aténách 2004 Lenku Šmídovou nebo bývalé olympioniky Michaela Maiera a Patrika Hrdinu.

Přijeďte od 8. do 15. srpna fandit našim olympionikům!

Připravili jsme pro vás plakáty s našimi olympioniky, které si zde můžete stáhnout, vytisknout ve velkých formátech a pověsit třeba v klubu, nebo menší na nástěnku, či jako kartičky, které si necháte od olympioniků podepsat.

Starší články z kategorie Reprezentační družstvo

Dnes 18. července 2016 bylo oficiálně potvrzeno, že surfař Karel Lavický, účastník olympiády v Lo...

Tým SCM Laser byl úspěšný na Eurocupech ve Warnemünde a Dziwnóvě.

V dánském Aarhusu se od pondělí 4. do soboty 9. 7. jel Finn Silver Cup, tedy mistrovství světa ol...

V dánském Aarhusu se od pondělí 4. 7. jede Finn Silver Cup, tedy mistrovství světa olympijské lod...

Největší německá regata skončila v neděli 26. června medailovými rozjížďkami olympijských tříd. ...

Zobrazit všechny články


nahoru