Skandia Sail For Gold 2011

Dana Dvořáková | 12.06.2011

Zpráva za závodu Světového poháru ve Weymouth, kde se Veronika Fenclová umístila na 18. místě (z 91 lodí)

Tak jak minulý rok se dalo spočítat všechny foukavé dny na závodech na prstech jedné ruky, tak tento rok, zejména tedy poslední dva závody, ukázali, že tomu může být i jinak. Na Holland regatě si poprvé závodníci sáhli na dno svých sil a tak většina závodníků využila týden před závodem ve Weymouth hlavně k odpočinku a opravám lodí. Předpověď slibovala slabší vítr, ale hned od prvního dne bylo vše jinak a nakonec byly prakticky všechny rozjížďky odjety ve větru nad 15 uzlů a některé dokonce i nad 25. Vše ještě umocněno tím, že tohle byl prakticky poslední závod jarní sezóny, takže únava byla o to větší.

Veronika nevstoupila hned od začátku do závodu dobře. Potýkala se s rychlostí a celkovou únavou a ani změny nebyly na její straně. Také nutno podotknout, že já jako trenér jsem se na prvních dvou dnech také výrazně podepsal několika skutečně nepovedenými radami. A jak se říká:“ na posr... i hajzl spadne“, tak pokračoval i zbytek závodů. Nedařilo se prakticky nic. Navíc padnul další stěžeň, tentokrát špička i spodek zároveň, takže skutečně závod ve velkém stylu. Nicméně i na takovémto nepovedeném závodě se našly pozitivní věci a to hned dvě. Jednak se Veronika výrazně zlepšila na startech, což je super a jednak neztratila nic ze své rychlosti na zaďák a bočák.

Nu což, čas od času si člověk musí vybrat „svůj závod“. Útěchou je částečně fakt, že podobný osud potkal spoustu dalších zvučných jmen a to nejen v Radiálech.

Teď nás čeká dva týdny pauza a po krátkém tréninku Mistrovství Evropy, které se jede v Helsinkách.

Jakub Kozelský

11.6.2011, Dover

Starší články z kategorie Závody

13 -17. 6. 2011, Singapore

2. - 5. 6. 2011, jezero Traunsee

4. - 5. června 2011 – Lipno nad Vltavou

11. - 12. 6. 2011, CTL111310 Závod je zrušen bez náhrady z důvodu kolize termínů s jinými lodním...

Letošní Otevřené mistrovství Holandska v jachtingu juniorů, slavná Dutch Youth Regatta, za rekord...

Zobrazit všechny články


nahoru