Setkání pořadatelů závodů, rozhodčích, záchranářů a technických inspektorů Třemošnice 2024 - informace

Marek Pavlovský | 10.03.2024

V Třemošnici letos opět panovala přátelská atmosféra a účastníci se aktivně zapojili do diskusí v rámci plánovaných přednášek a o přestávkách a po skončení oficiálních přednášek diskutovali v menších skupinkách. Mnoho věcí se podařilo vyřešit, na jiné se podařilo poukázat a řešení naplánovat. Pro všechny účastníky to byl povzbudivý krok do nové jachtařské sezóny.


Letošní tradiční setkání rozhodčích v Třemošnici dočkalo nenápadné, ale přesto významné změny. Mimo oblasti rozhodčích a rozhodování závodů byly diskutovaná témata rozšířena na oblast pořádání závodů, záchranáře, měřiče/ technické inspektory a spolupráce s trenéry. Tento model se ukázal jako úspěšný, protože většina funkcionářů je rozkročena svým zaměřením mezi více uvedených skupin. Zároveň řešené problematiky nelze ohraničit pouze na jednu skupinu.

 

Mimo standardních bodů, jako jsou informace z krajů, vyhodnocení sezóny 2023 a plán na sezónu 2024 letos přibylo několik dalších zajímavých bodů, Mezi nejdůležitější byla diskuse na téma Bezpečnost a záchrana při závodě a Poslání Hladinové záchranné služby (Marek Pavlovský), Manuál pro pořádání závodů a spolupráce s lodními třídami (Ríša Kafka), závody v hednykepu (Michal Žák), program pro výpočet výsledků (Pavel Kamenský)

 

V neděli setkání pokračovalo návrhem nominace rozhodčích na MČR, a vyhodnocení školení rozhodčích 2020-2023 (Vašek Brabec) a jednáním Komise rozhodčích.

 

Marek Pavlovský

KR, HZS, KMTI

Kluby v článku

Starší články z kategorie Zprávy odborných komisí a HZS

V sobotu 9.3.2024 proběhne tradiční setkání rozhodčích v Třemošnici. V neděli navazuje jednání...

Ve čtvrtek 29.2.2024 proběhla online jednání komise HZS. Na jednání se diskutovalo další směřo...

Český svaz jachtingu uzavřel se společností Allianz smlouvu na cestovní pojištění. Nyní se moh...

Ani v zimě naši rozhodčí nespí a pilně se teoreticky, ale i prakticky připravují na nadcházejí...

V sobotu 10. února zahájil Jarda Bernt již 54. Setkání jachtařů v Libštátě před zcela zaplněný...

Zobrazit všechny články


nahoru