Repre Optimist ve Španělsku

Dana Dvořáková | 27.02.2019

První akce SPS ČSJ Optimist se tradičně konala v Torrevieja nedaleko Alicante. Již šestým rokem využíváme výborného, i když skromného zázemí polských přátel


 

 

Vše potřebné je v režii Piotra a jeho rodiny, takže za rozumnou cenu máme k dispozici zánovní lodě, s možností využívání všech prostor klubu RCNT, výbornou stravu, trochu skromnější ubytování, člun a dodávku pro celý tým.

 

 

 

 

 

Stačí sednout do letadla a družstvo osmi závodníků a doprovod se přesune do Alicante, kde již čeká připravený vůz. Letos začali využívat také naši laseristé z SCM.

 

 

 

Po celý týden jsme měli výborné podmínky s vlnami, na kterých potřebujeme trénovat. Zaměřil jsem se na techniku jízdy na vlnách, dále na manévry, které je po zimě třeba zautomatizovat, částečně také starty a objíždění značek. Všichni závodníci přistupovali k tréninku zodpovědně a mají dobré předpoklady posunout se dále. Nejlépe jezdil Lukáš Kraus, který také jednoznačně vyhrál závěrečný tréninkový závod. Ve středním větru jezdili dobře i další dva borci-Vojta Tlapák a Michal Rais, a rovněž borkyně Kristýna Flosmanová a Zuzka Tlapáková. Ve slabším větru se více dařilo lehčím děvčatům, i když se střídavými úspěchy, jeden den jela pěkně Bára Valenová, druhý den Adéla Rabasová, ke konci se začalo dařit i nejmladší Karolíně Lojkové.  

 

 

 

První dva dny jsme se sešli ke společným rozjížďkám s polskými partnery, konkrétně s týmem Tomka Figlerowicza z Poznaně.

Nezanedbali jsme ani KPČ (pro později narozené – kulturně vzdělávací činnostJ) a prohlédli si muzeum na vodě, tedy vojenskou ponorku a loď pohraniční stráže, dále „Muzeum moře a soli“ a přírodní rezervaci Cabo Roigh.                                                                                                         

 

 

 

 

Velmi děkuji Michalovi Lojkovi, který kromě letenek, zajišťoval výborné zázemí na břehu a posílal zprávy a fotky ostatním rodičům.

 

 

Již za 10 dní odjíždí tým na soustředění se zahraničním trenérem Dariem do Puly.

 

Tonda Mrzílek – trenér SPS ČSJ

Starší články z kategorie Zprávy odborných komisí a HZS

V úterý  19. 2. 2019 se na Albertově v posluchárně přírodovědecké fakulty konala další přednáš...

Projekt navržený a schválený Trenérsko-metodickou komisí je v roce 2019 zaměřený na rozvoj mlá...

Místo: Yacht Klub DIM Bezdrev, z.s. (Větrná 65, 373 71 Adamov) viz.

v termínu 2. - 3. 3. 2019 se uskuteční tradiční seminář národních rozhodčích spojený s jednání...

V úterý 29. 1. 2019 proběhla další přednáška z úspěšného cyklu Jachtařské akademie ČSJ....

Zobrazit všechny články


nahoru