Regata OH tříd začala na Mallorce v pondělí

Eva Skořepová | 28.03.2017

První letošní velká regata olympijských tříd začala 27. 3. na Mallorce. Na startu se sešlo 900 závodníků z 56 zemí.

Nechybí ani čeští reprezentanti. Především jsou to olympionici Viktor Teplý ve třídě Laser a Karel Lavický ve třídě RS:X. Nechybí ani ve Ondřej Teplý, loňský juniorský vicemistr světa ve třídě Finn. Vůbec poprvé spolu jedou dvě dívky na akčním skifu 49erFX Slovenka Dominika Vaďurová a Češka Sára Tkadlecová.

Pak je zde tříčlenná skupina Laseristů ve složení Štěpán Novotný, Jakub Halouzka a Jiří Halouzka. Štěpán měl ještě včera horečku a ležel, nakonec se rozhodl startovat, ale nebylo to ono. Ve třídě Laser Radial tentokrát neuvidíme 12. ženu z Ria a devátou z Londýna Veroniku Kozelskou Fenclovou, která je těhotná a dává si letos pauzu.

A jak si naši dnes vedli? „První den je za námi. Ráno chladno a silně zamračeno. Předpověď se maličko netrefila a první rozjížďka třídy Finn byla celkem větrná až k 16 uzlům. Druhá rozjížďka měla snad úplně všechno – start v 15 uzlech, potom velká změna zprava. Na kurzu na zaďák téměř flauta. Druhé křižování totálně zleva a 4 uzly. Psycho. Rozjížďka skončila freepumpingem v 4 uzlech. Takže žádná paráda. Lasery měly podmínky ráno dobré, odpoledne nic moc. Dneska složitej den. Ondra, Viki a Karel celkem dobrý. Ostatní zatím na Rákosku včetně mě," píše z Palmy Michael Maier, šéftrenér, který sám závodí na Finnu.

Ve třídě Laser je Viktor Teplý na výborném 30. místě (12,11), Jakub Halouzka na 98. místě (33,31), Jirka Halouzka na 112. místě (34,35) a Štěpán Novotný na 127. místě (38,DNF) ze 134 startujících. Ve Finnech je Ondřej Teplý na 22. místě (16,30) a Michael Maier na 30. místě (25,32) z 57 lodí. Karel Lavický s vynikajícími dojezdy 14,9 drží 22. místo z 96 prken RS:X. A Dominika Vaďurová se Sárou Tkadlecovou jsou na 24. místě (25,21,20) ze 30 lodí...

Na Mallorce se bude závodit až do pátku, v sobotu 1. dubna se pojedou medailové jízdy.

Více informací, fotky a výsledky najdete na http://www.trofeoprincesasofia.org/

Případně na Facebooku ČSJ.

Starší články z kategorie Reprezentační družstvo

Jachtařem, přesněji jachtařkou roku 2016 se stala zkušená závodnice Veronika Kozelská Fenclová....

Výsledky ankety ČESKÉ NADACE SPORTOVNÍ REPREZENTACE „ J U N I O R S K Ý S P O R T O ...

Ondrřej Teplý byl zvolen Juniorem roku Ministerstva vnitra ČR.

V sobotu 17. září skončila v Riu de Janeiru paralympijská regata. Poprvé v historii se jí účastni...

Necelé tři týdny po skončení olympijských her byla včera v Riu de Janeiro slavnostně zahájena XV....

Zobrazit všechny články


nahoru