Puchar Dziwnowa a následný trénink Optimist repre

Dana Dvořáková | 07.06.2017

Puchar Dziwnowa byl posledním kvalifikačním závodem Poláků na MS a ME a pro naše reprezentanty cvičným závodem před MS a ME. Na startu se sešlo 160 Optíků tuším z 6 zemí


První den jsme plachtili na zátoce u Kamienu, protože na moře se nedalo přes nebezpečné vlny vyjet. Našim se tam velmi dařilo, zvláště Adamovi Nevelošovi, který byl po prvním dnu 4. Také Michal Krsička v TOP TEN. Následující dva dny jsme vyjeli již na moře, ale vítr byl prachbídný. Pro náš trénink to zas tak nevadilo, protože v takových podmínkách-vlny, proud a slabý vítr- potřebujeme nejvíce trénovat, ale polským závodníkům bojujícím o postup na MS a ME jsem to nezáviděl.

 

 


V sobotu se vítr dvakrát otočil o více jak o 40° a pořadím to pěkně zamíchalo. V neděli pršelo a nefoukalo, takže se už závod nestartoval. Adam bohužel neudržel výborné umístění z prvního dne, protože si vysloužil penaltu na startu a v poslední rozjížďce dal BFD, a tak nejlepším z našich reprezentantů byl Michal Krsička na výborném 13. místě, Adam 16, Lukáš Wehrenberg 27, Klára Himmelová 51 a Tomáš Mlejnek 61. Další naši plachtili ve stříbrné skupině.

 

 


Někteří po regatě naši partu opustili ze studijních důvodů, ale celkem 10 závodníků zůstalo na trénink. V neděli po zakončení regaty jsme využili příchodu západní fronty a svezli se na metrových vlnách při větru až 20kn, v pondělí dopoledne fronta přešla, takže jsme ještě využili slábnoucího větru a vln, odpoledne měli závodníci zasloužený odpočinek a večer grilovačku. V úterý se vítr opět otočil z JV a stále sílil až ke 30kn. Trénink se vydařil a v úterý kolem půlnoci jsme již byli doma. Děkuji za pomoc především Martinovi Žižkovi a také Honzům Krausovi a Nevelošovi a Tomášovi Hálovi a Kubíkovi. Také Pavlovi, že mne dovezl do servisu pro opravené auto.


Tonda M.

Starší články z kategorie Reprezentační družstvo

České posádky dominovaly mistrovství Evropy v lodní třídě RS Feva – mládež do 18 let, které pr...

Nové Mlýny – Pavlov, YC Dyje Břeclav, 6. -8. 5. 2017, MČR Laser Radial Mezinárodní závod a záv...

V týdnu od 8. do 13. května se v Marseille konaly hned dvě mistrovství Evropy – závodily zde t...

Na Nových Mlýnech se od 6. do 8. května jela tradiční M.B. Keramika Pálavská regata, které se ...

V Hyeres v neděli 30. 4. skončil finálovými jízdami světový pohár olympijských tříd.

Zobrazit všechny články


nahoru