Průběžná zpráva z velikonočního soustředění Q v Holandsku

Dana Dvořáková | 20.04.2011

V pátek 15.4.2011 odcestovala trojice optimistů (Mario, Radek a Veronika) na první letošní společnou akci do Holandska

V rámci 10-denního pobytu v „zemi tulipánů“ mají v plánu absolvovat dvě prestižní a skvěle obsazené mezinárodní regaty a hlavně trénovat v „jachtařském ráji“ na jezeře IJsselmeer.

Soustředění se po dnešku dostane do své poloviny. První dva dny (16.-17.4.2011) se závodníci zúčastnili prvního závodu tradiční série United 4 Sailing (U4S) v Medembliku na IJsselmeer, kde se utkali s polem 166 optimistů z 5 různých evropských zemí. Foukal velmi slabý vítr 5-6 kts, který našim zrovna nesvědčil, o čemž vypovídá jejich umístění, nicméně je třeba připomenout, že na tuto regatu se nehlásí rozhodně žádní začátečníci a tak konkurence byla opravdu trvdá. Radek obsadil 99. místo, Veronika 110. a Mario 156. místo.

V neděli 17.4.2011 hned po závodu jsme pokračovali ještě 2-hodinovým tréninkem. Regulérní trénování zahrnující fyzickou přípravu, strečink, cca 6 hodin praktického tréninku na jezeře zakončený denním cvičným závodem a večerní teorii jsme ovšem zahájili až v pondělí. Cvičné rozjižďky trénujeme v poli 48 lodí spolu se závodníky z Norska, Švédska a Holandska, kteří tu s námi budou trénovat až do čtvrtka 21.4.2011, kdy se všichni večer po tréninku přesuneme na asi 80 km vzdálené jezero Braassemermeer k účasti na slavném 4-denním velikonočním závodu 26th Magic Marine International Easter Optimist Regatta 2011. Na této regatě z kalendáře IODA s letitou tradicí se závodníci z České republiky objeví vůbec poprvé. Setkají se zde s více než dvěma stovkami zkušených závodníků z asi 10 různých zemí. Na stránkách http://optimistclass.cz přineseme po návratu souhrnnou zprávu a fotografie z naší holandské mise.

Z Medembliku zdraví

Boris Živný

Starší články z kategorie Závody

Dovolujeme si tímto oznámit zrušení závodu CTL 112103 Jarní Team race, který byl plánován na Brně...

Od pátku do neděle se na hladině Vltavy v Praze u Rašínova nábřeží proháněli jachtaři na dvoutrup...

Ve dnech 4.–9. 4. 2011 se na Španělském ostorvě Mallorca konal SP, první významný letošní z...

Již pozítří se vydávají tři závodníci LT Optimist s závodit a trénovat do Holandska

Regata v rámci výstavy Lodě na vodě 14. - 17. 4. 2011

Zobrazit všechny články


nahoru