Projekt Rozvoj mládežnického jachtingu “Přímá práce v klubech”

Eva Skořepová | 08.08.2019

Máme za sebou první část projektu, který byl schválený TMK pro rok 2019.


Projekt je zaměřený na podporu klubů, které potřebují zavést metodiku pro LT Optimist, vyškolit trenéry, pomoci s nastartováním strategického plánu klubového rozvoje.

 

Rád bych tedy shrnul jeho dosavadní průběh. Od února do dubna se mohly kluby do tohoto projektu přihlásit. Celkem se přihlásilo 7 klubů. Se třemi kluby letos cíleněji pracujeme a ostatní trenéři, kteří se účastnili workshopů na Bezdrevu a Jesenici, již mohou čerpat z tréninkových materiálů, které jsou zatím v pracovní verzi, aby je mohli trenéři připomínkovat a doplňovat.


S YC DIM Bezdrev a Jachtklub Sokolov jsme zapojili jejich jachtařskou mládež a trenéry a nastartovali roční tréninkový plán. Na podzim plánujeme v metodické práci pokračovat. Je stanovený další workshop na Rozkoši 27.-29.9. Sezónu bychom chtěli s trenéry a závodníky ze zapojených klubů zakončit společným soustředěním na moři.


Do konce roku 2019 by měly být dopracovány materiály a následně budou zpřístupněny na webu jachtařské akademie.

Rovněž bych se s vámi rád podělil o zpětnou vazbu zůčastněných trenérů (další příspěvek). Většina z trenérů uvedla i své jméno, které však při zveřejnění nebudu uvádět. Za zpětnou vaznu jsem opravdu vděčný, protože umožňuje vylepšit výstupy projektu a jachtařská veřejnost takto získá pohled na tento projekt i z druhé strany.

 

Moc děkuji největším “tahounům” obou zmíněných klubů Honzovi Čutkovi a Katce Vainertové za skvěle připravené zázemí a ochotu a energii, s jakou do toho šli.

Michal Kučera

 

Bezdrev - to ještě byla na jaře pěkná kosa, dokonce ráno sněžilo. Ráno jsme mladé jachtaře uklidnili, že to vlastně není tak hrozné, že ani neprší

 

workshop pro trenéry - prezentace, školení

 

Ranní rozcvička - využití Optimist vybavení pro nácvik přeskakovaných obratů na břehu. Rozvoj pohybových dovedností, které lze provádět i přes zimní sezónu.

 

Do rozcvičky (ranních her) byli samozřejmě zapojeni i zůčastnění trenéři

 

Nácvik obratu na břehu. Mnoho nových pohybových dovedností se dá nacvičit                                                       Sedím jako borec

po částech na břehu, pak je to na vodě mnohem snadnější a bez většího strachu.

 

 

Nácvik nic techniky pro úplné začátečníky-způsob, jak zastavit loď, když se něco nepovede nebo začátečník něco nezvládne. Omezíme strach, křápnutí ráhnem do hlavy, převrácení lodě...

 

Starší články z kategorie Zprávy odborných komisí a HZS

Článek od Petra Vitoně ze sobotních listů.

Včera začalo mistrovství světa třídy Cadet v Krynici Morskej v Polsku. Česká vlajka vlaje na p...

V týdnu od 15. - 19.7. proběhlo již tradiční jachtařské soustředění dětí a mládeže pro lodní t...

Rudolf Jan Holý se narodil v září 1921 v Ústí nad Labem - Střekově. Po obsazení pohraničí Němc...

ZPRÁVA Z PRAKTICKÉHO SEMINÁŘE PRO TRENÉRY III. TŘÍDY - Jesenice 21.-23.6. 2019

Zobrazit všechny články


nahoru