Příprava před mistrovstvím Evropy juniorů tříd 49er a 49erFX pod vedením špičkových trenérů

Eva Skořepová | 03.09.2021

Před začátkem Mistrovství Evropy juniorů na olympijských lodních třídách 49er a 49er FX měla část závodníků možnost využít tréninku se špičkovými zahraničními trenéry na tréninkové klinice. Na závody se přihlásilo téměř šedesát posádek z celého světa a pro patnáct z nich byl připraven dvoudenní trénink 29. a 30. srpna, aby změřili síly s konkurencí a připravili se na nadcházející vrchol sezóny na Lipně.  




První den tréninkové kliniky se sice nesl ve znamení slabšího větru, ale i tak tréninková flotila využila všech šancí a užila si kvalitní trénink. Špičkoví trenéři Gašper Strahovnik, Enia Ninčević a Sebastian Prinčič si pro účastníky připravili cvičení zaměřená na techniku jízdy a rychlé reakce. „Ve slabém větru se dají skvěle natrénovat manévry, trénink nám dal víc než některé další v silném větru,“ říká jeden z českých závodníků Jaroslav Čermák na lodní třídě 49er. Také si velice pochvaloval spolupráci se zahraničními trenéry. „Je to neuvěřitelné množství informací a podnětů, z toho tréninku jsme si odnesli hrozně moc,“ shrnuje trénink závodník.

 


Druhý den byly podmínky na Lipně ještě příznivější, foukal zajímavý poryvový vítr, ve kterém závodníci pod vedením trenérů trénovali starty a cvičné rozjížďky, aby se připravili na podmínky, které je pravděpodobně budou čekat při mistrovství. Jednalo se o první ročník tréninkové kliniky před Mistrovstvím Evropy, na lipenské přehradě se koncept osvědčil a díky obrovskému zájmu o něj ho olympijská lodní třída 49er a 49er FX plánuje zařadit i před další mistrovství.
Text Bára Košťálová

 

Na Lipně už se závodí. Průběžné výsledky ZDE

 

Starší články z kategorie Reprezentační družstvo

Mistrovství světa do 21 let olympijské třídy ILCA 6 se odjelo v polské Gdyni.

Od 21. do 28. srpna se v estonském Tallinnu jelo juniorské mistrovství Evropy ve třídě Techno ...

Mistrovství světa do 21 let olympijské třídy ILCA 6 se jede v polské Gdyni.

156 mužů a 72 žen startovalo v nové a rychle rostoucí supermoderní olympijské třídě. Od 16. do...

Letošní mistrovství světa ve třídě Raceboard se konalo ve městě Riga v Lotyšsku na jezeře Kiše...

Zobrazit všechny články


nahoru