PRAKTICKÝ SEMINÁŘ PRO TRENÉRY III. TŘÍDY

Eva Skořepová | 29.06.2019

ZPRÁVA Z PRAKTICKÉHO SEMINÁŘE PRO TRENÉRY III. TŘÍDY - Jesenice 21.-23.6. 2019




 
Seminář pro trénéry III. třídy byl plně obsazený. Účastnilo se celkem 15 trenérů. Z toho 5 si obnovovalo licenci III. třídy.
Seminář probíhal ve spolupráci s Jachtklubem Sokolov, který se také zapojil do projektu “Rozvoj mládežnického jachtingu - přímá práce v klubech”.
 
Využili jsme tedy mladé jachtaře LT Q pro praktické ukázky jachtingu. Jednalo se celkem o 4 tréninkové jednotky, kde jsme s trenéry přímo na dětech ukazovali koncepční práci trenéra.
 
V pátek jsme začali se čtyřmi mladými závodníky a do neděle se pro pozitivní ohlas z předchozích dní přidali začátečníci.
 
Jako součást semináře probíhaly prezentace pro trenéry, které byly přímo provázány s praktickou výukou. Trenéři se prakticky zapojovali do tréninků na vodě i na suchu.
 
Pro trenéry byly připraveny tréninkové materiály, které jsou zatím brány jako pracovní a budou testovány trenéry v průběhu tohoto roku a poté bude možnost je zveřejnit.
 
Na konci semináře trenéři vyplnilionline testy a rovněž byli pořádáni o zpětnou reakci na proběhlý seminář. Zpětná reakce bude použita pro účelnější nastavení dalších seminářů. Dle ohlasu, především členů Jachtklubu Sokolov, byl seminář výrazným přínosem pro mladé závodníky i jejich trenéry. Rádi by v takovéto koncepční spolupráci pokračovali.

 

 


 
Děkuji všem členům klubu za skvěle připravené zázemí i možnost použití třech motorových člunů pro potřeby praktického semináře.
 
Předpokládáme, že naplánujeme další tréninkové soustředění na podzim 2019.
 
Michal Kučera

Starší články z kategorie Zprávy odborných komisí a HZS

O víkendu proběhl praktický seminář pod vedením Honzy Čutky ml. a olympionika Karla Lavického ...

Zajímavý rozhovor se světovým odborníkem na počasí, který v zimě navštívil Prahu, vyšel v dubn...

Pět lodí z mládežnické flotily LT 420 strávilo šest dní tréninku pod vedením Lenky Mrzílkové v...

Kromě jedné členky SPS, která se omluvila z důvodu přijímacích zkoušek, se ostatních 14 členů ...

Semináře se účastnilo celkem 14 trenérů. Z toho dva si obnovovali licenci II. třídy. Školení b...

Zobrazit všechny články


nahoru