Pozvánka pro Optimisty na Jachtařinku 2021 v Kroměříži

Dana Dvořáková | 31.05.2021

Další ročník letního jachtařského celotýdenního soustředění pro začínající i pokročilé jachtaře je organizován v prostorách Jachetního klubu v Kroměříži v termínu 

09.08. - 15.08.2021


Akce je zaměřena na výuku jachtingu zábavnou formou na takzvaném „Bagráku“ v Kroměříži, v přátelském a komorním prostředí jachetního klubu. O mladé jachtaře se bude starat zkušený tým trenérů, věnující se výcviku dětí již několik let, včetně odborného personálu mající na starost aktivity mimo vodu.

 

Začínající jachtaři se naučí ovládat malou plachetnici třídy Optimist, budou seznámeni se základními pravidly pro plavbu na vodě, vlajkovým kódem, vodáckými uzly a s dalšími dovednostmi („proč Q jede“, „proč sledujeme vítr a co jsou mraky“...atp.).

 

Pokročilí jachtaři stráví více času na vodě na odděleném tréninku, budou pilovat techniku jízdy, obraty a pohyb v lodi, ale také taktiku při závodě, starty a další.

 

Malý závod na závěr, v sobotu a neděli, prověří nabyté vědomosti a zdatnost jachtařů, tím děti získají zkušenosti do dalších větších závodů.

 

Volnočasové aktivity zahrnují další sportovní a herní činnosti (např. tenis, basketbal, vybíjená, překážkový běh, vědomostní testy a hádanky, nauku o přírodě v okolí atp.).

 

Ubytování bude pro děti zajištěno v klubovně, v omezeném počtu, jinak možno je i ve vlastním karavanu nebo stanu.

 

Stravování bude poskytnuto přes osvědčenou firmu Café Bistro Matiné.

 

Cena sportovní akce je 2.800, - Kč (člen klubu), 3.450, - Kč (nečlen klubu). V případě poskytnutí dotace krajem, městem, svazem či sponzorem, bude poměrná část nákladů rodičům sanována. V ceně je zahrnuta Strava, Pitný režim, Ubytování, Trenéři a personál, Provoz člunu, Bóje, Vlajková signalizace, Pohonné hmoty, Drobný spotřební materiál, Vstupné na aktivity mimo loděnici, Věcné ceny pro účastníky závodu.

 

Přihlášky zasílejte do 31.07.2021 na mail: lodnisportykromeriz@gmail.com, poté obdržíte další propozice a podmínky účasti.

 

Dotazy Vám odpoví Miroslav Holotík, tel.: 720 472 632

 

           

 

            Ahoj a těšíme se na Vás.    

 

 

           Jachetní klub v Kroměříži

                                                                                  

           Miroslav Holotík, předseda klubu

Starší články z kategorie Vypsání a pozvánky

Dnes, ve středu 12. května v 10.30, přesně 150 dní před startem, byl zahájen příjem přihlášek ...

50. ročník Křišťálového poháru se uskuteční v termínu 12.–13. 6. a je vypsán pro třídy Finn, I...

17. - 24. srpna 2021, Ekaterinburg 

Vážení jachtaři, z důvodu aktuální koronavirové situace se jubilejní 20. Arodem Pálavs...

Zdravíme všechny závodníky do 15 let, kteří by se chtěli účastnit naší druhé virtuální regaty....

Zobrazit všechny články


nahoru