Pozvánka na závody pořádané v Praze

Eva Skořepová | 06.10.2023

Zveme všechny závodníky, aby se zúčastnili závodů v Praze pod Vyšehradem. Memoriál Rudolfa Holého, Primátorský Štít a Modrá stuha Vltavy – to jsou tři závody, které se budou konat tři následující víkendy v Českém Yacht Klubu, Velká cena Prahy, O krále Prahy a Sametová regata jsou tři závody v team racingu, které proběhnou v YC CERE. Sezonu uzavře Prague Sail Open, závod v match racingu v YC CERE.



 

Memoriál Rudolfa Holého


Závod se uskuteční 7.–8. října ve třídách Optimist, Cadet, RS Feva a ILCA 4. Pokud se přihlásíte elektronicky do 5. října, platíte zvýhodněné startovné. Rudolf Holý byl dlouholetý předseda Českého Yacht Klubu, závod se koná na jeho počest již potřetí.

 

Vypsání, přihlášky a další dokumenty k závodu naleznete zde: https://www.sailing.cz/noticeboard/231137

 

 

 

Vytrvalostní závod kajutových lodí


7. října budou závodit i kajutové plachetnice. Pojede se totiž také Vytrvalostní závod kajutových lodí – tradiční vltavská dálková plavba.
 
Vypsání, přihlášky a další dokumenty k závodu naleznete zde: https://www.sailing.cz/kalendar/231145

 

 

 

 

Primátorský štít


V termínu 14.–15. 10. proběhne již 79. ročník tradičního závodu Primátorský Štít považovaný za vrchol pražské jachtařské sezony. Pořádá ho Český Yacht Klub pod záštitou primátora Hlavního města Prahy.

 

Závod byl založen krátce po skončení druhé světové války v roce 1945 na počest prvorepublikového primátora Prahy a člena ČYKu JUDr. Karla Baxy. Stal se jachtařskou obdobou veslařských Primátorek pořádaných již od roku 1910. Několik prvních ročníků se jelo jako mistrovství republiky pro lodní třídu O-jola, která ovládala poválečné období na českých vodách. Prvním vítězem a mistrem ČSR se stal Ctibor Burda, člen ČYKu od roku 1944.

 

Hlavní cena Primátorský štít (bronzový basreliéf na mramorové podstavě – dílo Stino Paukerta) je udělována vždy nejpočetnější třídě daného ročníku. Závod se koná pod záštitou primátora hl. m. Prahy, kterých se za dobu jeho existence vystřídalo již osmnáct. Primátorský štít rovněž navázal na několik meziválečných ročníků mezistátní regaty ČSR – Jugoslávie O pohár pražského primátora (1935–37). Broušený skleněný pohár věnovaný JUDr. Karlem Baxou a titul „mistr Adrie“ získala v prvním ročníku posádka československé lodě VLTAVA postavené v roce 1935.

 

Letošní Primátorský štít je vypsán pro lodní třídy Optimist, Cadet, RS Feva a ILCA 4 a počítá se do série regionálního poháru Čechy. Dále budou závodit také lodě 2.4mR a kajutové lodě. Pokud se přihlásíte elektronicky do 11. října, platíte zvýhodněné startovné. Stejně jako vloni přislíbil účast pražský primátor, tentokrát to bude MUDr. Bohuslav Svoboda.
 
Vypsání, přihlášky a další dokumenty k závodu naleznete zde: https://www.sailing.cz/prihlasky/231138

 

 


 
Modrá stuha Vltavy


Sezonu závodů v Českém Yacht Klubu uzavírá již tradičně Modrá stuha Vltavy. Letos se pojede 21.–22. října ve třídách Optimist, Cadet, RS Feva, ILCA 4, 2.4mR a kajutové lodě. Pokud se přihlásíte elektronicky do 19. října, platíte zvýhodněné startovné.

 

Vypsání, přihlášky a další dokumenty k závodu naleznete zde: https://www.sailing.cz/prihlasky/231139

 

 

 

 

Velká cena Prahy


Porˇadatelem za´vodu je YC CERE. Velka´ cena Prahy je soucˇasneˇ Mistrovstvi´m Cˇeske´ republiky v za´vodě druzˇstev, tedy team racingu. Přihlásit se může maximálně 12 šestičlenných týmů, závodit se bude na lodích třídy 420 27.–29. 10., ve čtvrtek 26. 10. je možné trénovat. Rozji´zˇdˇky se uskutecˇni´ prˇed lodeˇnici´ YC CERE, tedy pro diva´ky na zcela idea´lni´m místě. Jedna rozji´zˇdˇka trva´ prˇiblizˇneˇ 8 minut, na programu pro oba za´vodni´ dny je napla´nova´no 60 až 70 rozji´zˇdeˇk. Pokud se přihlásíte elektronicky do 23. října, platíte zvýhodněné startovné.
 
Vypsání, přihlášky a další dokumenty k závodu naleznete zde: https://www.sailing.cz/prihlasky/231140

 

 


 
O krále Prahy


O týden později od 3. do 5. listopadu budou v YC CERE závodit tříčlenná družstva na Optimistech. Již nyní je na Mistrosvství v team racingu přihlášeno 16 dětských týmů z celé republiky.

 

Vypsání, přihlášky a další dokumenty k závodu naleznete zde: https://www.sailing.cz/prihlasky/231141

 

 

 

 

Sametová regata


Posledním letošním pražským závodem družstev bude 11.–12. 11. team racing dva na dva třídy RS Feva. Pokud se čtyřčlenné týmy přihlásí elektronicky do 6. listopadu, zaplatí zvýhodněné startovné.
 
Vypsání, přihlášky a další dokumenty k závodu naleznete zde: https://www.sailing.cz/prihlasky/231142

 

 


 
Prague Sail Open


Letošní sezonu uzavře závod v match racingu v YC CERE Prague Sail Open. Závodit se bude na lodích Longtze Premier 18. a 19. listopadu.
 
Vypsání, přihlášky a další dokumenty k závodu naleznete zde: https://www.sailing.cz/prihlasky/231144

 

 

Na závody zveme nejen všechny závodníky, ale také veřejnost. Přijďte se podívat, jak se prohánějí plachetnice pod Vyšehradskou skálou! Závody můžete sledovat z Vyšehradu, z nábřeží, z restaurace Podolka nebo z vltavských břehů.

 

Foto Martin Houska a Eva Skořepová

Starší články z kategorie Vypsání a pozvánky

Jachting byl zařazen do programu Her XI. Letní olympiády dětí a mládeže 2024 (LODM), která se ...

Ve středu ráno odstartovala na jižním cípu dánského ostrova Bornholm druhá etapa již 11. roční...

V příloze naleznete výzvu Výkonného výboru slovenské ALT KJP a NL k podání nabídky na pořádání...

Přihlášky:viz

Školení trenérů III. třídy se uskuteční v průběhu října/listopadu (jeden víkend, pátek večer a...

Zobrazit všechny články


nahoru