Pozvánka na letní dětské tábory

Dana Dvořáková | 20.06.2011

V letošním roce proběhnou 4 otevřená klubová soustředění organizovaná kluby, která jsou určena nejen klubovým jachtařům ale i úplným nováčkům kteří chtějí se závodním jachtingem teprve začít.

Milé závodnice a závodníci, blíží se prázdniny a je nejvyšší čas rozhodnout se kde si zdokonalit své jachtařské umění. V letošním roce proběhnou 4 otevřená klubová soustředění organizovaná kluby, která jsou určena nejen klubovým jachtařům ale i úplným nováčkům kteří chtějí se závodním jachtingem teprve začít.

Soustředění povedou kluboví trenéři, a pokud nemáte vlastní materiál je možno jej od klubu zapůjčit. Přehled soustředění uvádím níže. Kontaktujte trenéry co nejdříve!

Vladimír Dvořák

· TJ Žďár nad Sázavou Yacht Club Velké Dářko v termínu od 4. do 15.7 na Velkém Dářku

Již čtvrtý ročník soustředění mládeže, kterého se pravidelně účastní 30-35 dětí.

Děti jsou rozděleny do čtyř družstev dle výkonnosti, kde se jim věnují trenéři, kteří

mají k dispozici čtyři motorové čluny. Každý den je do programu zapojena nejen

teorie na klubovně a praxe na vodě, ale i doprovodný program se spoustou zábavných her.

Soustředění mládeže probíhá v uzavřeném areálu loděnice na Velkém Dářku.

Stravování je zajištěno dovozem stravy z nedaleké jídelny.

Hlavní trenér Richard Kafka.

Zájemci se mohou hlásit u Richarda Kafky, kafkar@iol.cz

· JO TJ Lokomotiva Plzeň v termínu od 9. do 17.7. na Boleveckém rybníku v Plzni

Soustředění bude zaměřeno na základní výcvik začínajících a mírně pokročilých jachtařů. Frekventanti se seznámí se základy jízdy na Optimistech na všech kurzech, základy bezpečnosti při pohybu u nebo na vodě, jachtařské praxi, základním pravidlům závodního

jachtingu a dalším dovednostem spojeným s jachtingem jako je zdokonalení plavání, uzlování,základní péče o lodě a pod. Během soustředění bude uspořádán jeden závod určený pouze pro účastníky soustředění, při kterém si mladí jachtaři vyzkouší získané vědomosti v praxi. Pro omezený počet zájemců zajistíme tréninkové lodě.

Trenéři Miroslav Horák, Magdaléna Soukupová, Jaroslav Vít

Zájemci se mohou hlásit u Miroslava Horáka horak21@s4w.cz

· Český yacht klub Praha v termínu od 6 do 20.8 na Radavě

Soustředění pořádá družstvo Optimist Českého Yacht Klubu ve spolupráci s JK Písek v loděnici JK Písek na Orlické přehradě na Radavě. Soustředění je zaměřeno na výcvik závodního jachtingu pro všechny výkonnostní kategorie. Dostatek technického (člunů a pod) i personálního zázemí umožňuje kvalitní trénink nejen ve skupinách podle výkonnosti, ale i individuální přístup (zejména u nováčků). Pokud to dovolí počasí, trénuje se v dopoledních a odpoledních blocích zakončených vždy krátkým rozborem, večer obsáhlejší videorozbor s teorií. Součástí soustředění je o víkendu závod Optík regata s koeficientem 2. Kromě jachtingu (který je prioritní) jsou ve volném čase organizovány různé hry a soutěže.

O děti se stará tým kvalifikovaných trenérů pod vedením Pavla Schwarze bez účasti rodičů. Ubytování je v čtyřlůžkových pokojích loděnice (vlastní spacáky). K dispozici je třicet lůžek, při větším zájmu lze ubytovací kapacitu rozšířit karavany apod.. Stravování zajištěno v restauraci kempu Radava obědy a večeře, snídaně v loděnici.). Zájemci se mohou hlásit u Pavla Schwarze na tel 603789545 nebo na schw@quick.cz

· Yacht club CERE Praha v termínu od 6. do 13.8. na Lipně, Lipno nad Vltavou

Jachtařské soustředění pod záštitou jachetního klubu YC CERE Praha je zaměřené primárně na začátečníky a pokročilé jachtaře a jachtařky lodní třídy Optimist ve věku 8-15 let. Soustředění proběhne jako každým rokem v prostorách jachetního klubu YC Lipno nad Vltavou a kromě předpokládaného počtu 30-40 dětí budou přítomni 3 trenéři a 2-3 zkušení závodní jachtaři.
Za náplň a denní program jsou odpovědní trenéři Antonín Mrzílek a René Sehnal. Děti budou jako každoročně rozřazeni podle výsledků při pravidelném tréninku na 4 skupiny po cca 8 členech. Dvě skupiny závodníků a dvě skupiny začátečníků a mírně pokročilých.
Cílem soustředění je u začátečníků odbourat obavy z pobytu na vodě a osvojit si základní dovednosti manévrování s plachetnicí. U pokročilých je pak cílem zlepšit dovednosti a výkonnost v jednotlivých specifických částech závodu. Na místě bude k dispozici jak technické vybavení pro děti /lodě + takeláž/, tak 3-4 motorové čluny a bóje pro stavění tréninkových tratí.
Hlavní trenér Antonín Mrzílek,

Zájemci se mohou hlásit na e-mail mrzilek@cere.cz

Starší články z kategorie Vypsání a pozvánky

02. - 05. 07. 2011, Jesenická přehrada u Chebu v areálu Jachtklubu Cheb

CTL: 111314 - 1000 Bezdrevských kapříků CTL: 111319 - Bezdrevský maratón CTL : 111321 - Bezdr...

22. 28. 10. 2011, La Trinité-sur-Mer, France

Změny termínů závodů pořadatele TJ Vodní Motorismus Hradisko, o.s., JO, Jachetní klub Kroměříž, r...

11. 6. -12. 6. 2011, Jachetní klub Černá v Pošumaví. lodní třídy Q, Evr, Splash CTL 111309

Zobrazit všechny články


nahoru